folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Sayfa Uzantılarını Değiştirmeden Kontrol Panelli Site Yapmak

Sayfa Uzantılarını Değiştirmeden Kontrol Panelli Site Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

20-25 sayfalık html ile yaptıgım bi sitem var.artık sayfa sayıları artıyor tek tek düzenlemek zor geliyor

Kontrol panelli site yapmak istiyorum php veya joomla olabilir

ama google da üst sırada olan ve pr'si 2 olan  /xxxxx-xxx.html gibi  çok sayfam var

Hem php ve joomla benzeri bir site yapıp hemde  /xxxxx-xxx.html sayfası oluşturabilirmiyim?

sanki bir ara böyle birkaç site görmüştüm, site php ile yapılıp taglar html'di.ama yanlış hatırlıyor olabilirim

Bu konuda yardım ederseniz sevinirim

====>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek
    yani kısacası /xxxxx-xxx.html olan sayfalarımı kaybetmek istemiyorum,yeni yaptıgım sitede de bulunması gerekiyor

====>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    wordpress te permalink bölümünden ayarlayabilirsin, eski hali gibi yapabilirsin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

hocam firma sitesi old. için wordpress'le olmaz

Senin dediğin php veya joomla'da olmaz mı acaba?

====>
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    mesela hizmetlerimiz.html diye bi dosyan var. icinde id gecmeden seo yapamayacağına göre tek bişi kalıyor. sayfaların olduğu tabloda bi sütun acıp hizmetlerimiz.html yapıcaksın mesela. sonra html adına göre dbden sorgulayacaksın.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

hocam teşekkürler senin dediğini araştırdım google dan buldum

lazım olanlarda kullansın diye yazıyorum buraya:

Şimdi gelelim ne şekilde bir yöntem izleyeceğiniz. Makaleye başlamadan önce şunu garanti ediyorum ki birazcık küçücük bir php bilgisiyle sizde herhangi bir scripte ait sitenizdeki linkleri permalayabileceksiniz

Kullancağımız modül Bkz. Mod_Rewrite. Öncelikle  www.harmankaya.org/goster.php?id=5 gibi bir linki www.harmankaya.org/goster-3-yazi-basligi.html gibi kafamdan bir örnek buluyorum ve başlıyorum. İlk işimiz .Htaccess dosyası kullanarak .php dosyayı html olarak yorumlamayı göreceğiz Bunun için /root altındaki .htacces dosyasına ekleyeceğimiz kod

Öncelikle en üste Mod_Rewrite modülüne göre link verceğimizi sunucumuza anlatıyoruz

Options +FollowSymLinks
    RewriteEngine on 

RewriteRule ^goster-(.*)-(.*).html$ goster.php?id=$1&baslik=$2 [L,NC]

Yukarda gördüğünüzüzere goster-(.*)-(.*)  daki her (.*) için bir değer atayabileceğimi söylüyorum. id=$1&baslik=$2 de de sıra ile $1 inci kısım yani query stringdeki ID nin ilk (.*) a, $2 kısım yani baslik kısmınıda ikinci (.*) atayacağımı belirttim.

Yani .htaccess dosyasına bunları yazıp /root a attıktan sonra bilgisayarınızın tarayıcısından www.sitenizadi.com/goster-3-yazi-adi.html ye girerseniz girdiğiniz değer sunucuda goster.php?id=3&baslik=yazi-adi şeklinde yorumlanır.

Yani sözün özü burda aslında bir cinlik yapıyoruz biz aslına bakarsanız   goster-3-yazi-adi.html yerine goster-3-oylesine-bir-baslik-iste.html de yazsam goster-3-dfdsf8dsf9sdfhgkdfsghkjffd.html de yazsam yine de sayfa görüntülenir, Çünkü bizim için mühim olan İD kısmı ID yi atadıktan sonra başlığa ne istrsen yaz :)

hah şimdi herşey tamam artık Sunucumuza Yorumlama yeteneği kazandırdıktan sonra linkleri güzelleştirmeye yani aslı Permalink kısmı şimdi başlıyor.

Mesela www.harmankaya.org/yazi.php?id=3 ü permalink yapmadan önce nasıl gösteriyorduk. şöyle değilmi  diyelim < a href = " yazi.php?id=< ? e c ho $yaziid ; ?  >  \ > diye gosterdiğiniz linkleri < a href = " goster-< ? e c ho $yaziid ; ? >-< ? e c ho $yazibaslik ; ? > \ >  yapacaksınız bu kadar yani azcık php bilginiz varsa bunuda yaaprsınız artık 

Neyse ama sonra göreceksiniz ki linklerde türkçe karakterlerin veya +%&''^+ şeklinde karakterlerin hatalı çıktığı bununda sayfa görüntülenmesi hatası verdiğini göreceksiniz. Bizde bunun için bir fonksiyon geliştirdik .

function permayap($deger) {
    $turkce=array("ş","Ş","ı","(",")","'","ü","Ü","ö","Ö","ç","Ç"," ","/","*","?","ş","Ş","ı","ğ","Ğ","İ","ö","Ö","Ç","ç","ü","Ü");
    $duzgun=array("s","S","i","","","","u","U","o","O","c","C","-","-","-","","s","S","i","g","G","I","o","O","C","c","u","U");
    $deger=str_replace($turkce,$duzgun,$deger);
    $deger = preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","",$deger);
    return $deger;
    }

Ne mi yapıyor herhangi bir metindeki boşluk yerine - (tire) koyuyor ayrıca bütün Türkçe karakterlerden arındırıyor ( Ne kötü birşey keşke türkçe karakterleride yorumlayabilsek ben çok seviyorum Ş yi Ç yi Ö yü  ) Neyse kullanımıda basit zaten $yenibaslik = permayap($eskibaslik)

Yazar: Erhan Harmankaya

====>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    bu yöntemde linkte id geçmek zorunda id ye göre sorgulama yapıyorsun :) "hizmetlerimiz.html" olan sayfa linkin mesela "sayfa-1-hizmetlerimiz.html" gibi bişi oluyor :)

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

pek php bilgisidde yok bende aslında

ozaman html'ye devam galiba :)

====>
Toplam Hit: 1120 Toplam Mesaj: 8