Sayfa Uzantılarını .Html Yapma
-
Ark. ben tahribatta bir müridin verdiği seo kitabına bi göz attım.
Orda şöle bir yazı var."Sayfa uzantılarınız statik olsun yani .html veya .htm gibi. Bu şekilde arama motorları sitenizi daha iyi
indexler. Php ve asp ile programlanmış sitelerinizi Birkaç kod değiştirerek statik hale getirebilirsiniz.
Kullandığınız script açık kaynak kodlu ise genel destek sayfasından bunun için yardım isteyebilir veya ücretli
olarak kodlama yaptırıyorsanız uzantıların statik olmasını baştan isteyin. Lakin artık bu seonun en öenmli
ayaklarından biridir. Statik uzantılı siteler seolu siteler diye tanımlanır."
Bu nasıl olacak.Ben suan wordpress kullanıyorum.
Sayfalar su sekilde
-
wp de su sekil
yonetici paneine gir ordan Tercihler > Kalıcı Bağlantılar şunu seçip >> Özel, aşağıda belirleyin i isaretle sonra sunu yaz /%postname%.html ve kaydet.
-
EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------wp de su sekil
yonetici paneine gir ordan Tercihler > Kalıcı Bağlantılar şunu seçip >> Özel, aşağıda belirleyin i isaretle sonra sunu yaz /%postname%.html ve kaydet.
-----------------------------Bulamadım hocam burda
Yaz-Yönet-Tasarım-Yorumlar-Statpress var
baska bişey yok
-
bayzin bunu yazdı:
baska bişey yok
-----------------------------
sen adminmisin orda ? yetkilerin kısıtlanmıs sanki. -
EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------bayzin bunu yazdı:
baska bişey yok
-----------------------------sen adminmisin orda ? yetkilerin kısıtlanmıs sanki.
-----------------------------:)
Tabi adminim site benim
Bide belgeler ayarlar forumlar falan var.
-
wwww.sitead.com/konuadi/ şeklinde link seoda daha iyidir. .html .htm olması senin yptıın gbi yapılamadığı durumlarda kullanılır..linkte anlamsız gereksiz kalabalık yapan ne kadar azsa o kdar iyidir seon;)
-
admin panelinden sağ tarafta ayarlar ordan kalıcı bağlantılar ordan ordan istediğin şekli seç.
istersen özel yapıdan /%postname%/ olarak yaparsın sadece konu adı çıkar bunu yaptıktatn sonra alt tarafta .htaccess dosyasını kodlarını verir onu kopyala htaccess adıyla bi metin belgesinin içine yapıştır. ftpye attıktan sonra adını .htaccess olarak değiştir.
-
bknz : csturkey.gen.tr
Genki ye pm at,yardımcı olur.
-
Aslında daha çok htaccess dosyasıyla ilgili...
google de vardır bence bir arastır bulabilirsin...Su an yanımda yok birader...El at bulursun.