Sayfa Yenilendiğinde Sayfa Müziği Ve Ona Bağlı Arkaplan Resmi Değiştirme
-
Arkadaşlar sayfa yenilendiğinde sayfanın müziği ve onunla bağlantılı arka plan resmini nasıl değiştirebilirim?
-
müzik embed mı yoksa bgsound şeklinde mi ?
-
bgsound hocam
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
bgsound hocam
-----------------------------sorunu php olarak çözeceğim
<?
$bg=array("bg1.jpg","bg2.jpg"); #-> istediğin kadar eleman
$sound=array("bs1.wav","bs2.wav"); #-> istediğin kadar eleman ama bg ile eşit sayıda olmalı
$rastgele_sayi=round(rand(0,count($bg)-1));
?>
<body bgsound="<?=$bg[$rastgele_sayi]?>" background="<?=$sound[$rastgele_sayi]?>">
</body>
-
hocam kullandığın şeye bağlı php-mysql kullanıyorsan bgimage leri 1 2 3 4 5 6 ... dye isimlendirip veritabanına kayıt edersin sonra rastgele birini seçersin. Aynı sekilde bg sound larıda resimlere göre 1 2 3 4 5 6 (hangi resme hangi soundu istiyorsan mesela 6 resme 6 sound denk gelecek..) isimlendirirsin.. Sonra veritabanından seçilen rastgele resim id ile bgsound yolunu yazarsın
Örnek
"../sound/<?php echo $img_id ?>.mp3" şeklinde yol olabilir..
@$edit : sokoban önce yazmış demek istediğmi :)
-
ikinizede çok teşekkürler bu asp de sanırım random koda denk geliyor php bilmiyorum ama asp ile aynı şekilde yapsam denk gelirler mi?
-
yawuz bunu yazdı:
ikinizede çok teşekkürler bu asp de sanırım random koda denk geliyor php bilmiyorum ama asp ile aynı şekilde yapsam denk gelirler mi?
-----------------------------aynen hocam random şeklinde yapacksın :)
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------2 tane eşit sayıda array oluşurursan denk gelirler hocam.javascriptlede yaparımda önce bi arkaplan görünür sonra değişir hoş gözükmez.server tabanlı çözüm yani asp üzerinden yaparsan daha iyi.
-
eyv. zaman ayırdığınız için sağolun