Sayfaya Girişte Şifre
-
arkadaşlar ben kendi yaptığım siteye girerken kullanıcı adı ve şifre sormasını istiyorum.ama üyelik falan yok şifre ve kull. ben belirlicem istediğim kişilere vericem giricekler.phpmyadmin le uğraştım biraz beceremedim.Kısaca benim istediğim bu adsl modemlerin içine girerken sorduğu ifre gibi bişey
-
Session kullanarak kolaylıkla yapabilirsin
diger sayfalarin herbirinde kullanicinin sessionunda bişey yazip yazmadini kontrol etmeli yada server sana aitse nt sifresi sorulmasini sagliabilirsin ki bu sana yeni pencerede sifre sorulmasini istiycektir, adsl modemlerinkine daha cok benzer sekil olarak.
-
<%
dim parola
parola = "Şifreni buraya yaz"
if session("administrator") <> parola then
if request.form("administrator") <> parola then
call parolaform
else
session("administrator") = parola
end if
end if
%><%'-----------------------------------------------------------------------------------------------------------'%>
<%
sub parolaform
aynen = "http://" & Request.ServerVariables("HTTP_HOST") & Request.ServerVariables("URL")
%><head><link rel="stylesheet" type="text/css" href="stil.css">
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254"></head>
<p align="center">
<body bgcolor="#FFCC00" text="#FFFFFF" link="#333333" vlink="#000000" alink="#000000">
<p align="center"><font color="#333399" size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <form method=post action="<%=aynen%>">
<p align="center">
<input type="password" name="administrator" size="20" class="form">
<br>
<input type="submit" value="Giriş Yap" class="form">
</form>
<p align="center"></font><%
response.end
end sub
%>
bunu parola.asp diye kaydet sonra çıkmasını istediğin sayfanın başına
<!-- #include file="parola.asp" -->
yaz.tabi bu asp için :) -
saolun dostlar
-
zz bunu yazdı:
peki bi sey sorcam bu sayfayi böle yaptik adam kaynagi göster dedigi zaman
dim parola
parola = "Şifreni buraya yaz"
if session("administrator") <> parola then
burdan göremezmi sifreyinot: asp ile ilgili bilgim yok sadece dreamweaver kullandim biraz gözüm aşina html ye
eğer biri öle bişey yaparsa html kodları çıkar yani bu "dim parola" bölümü falan çıkmaz form kodu falan çıkar istersen upload et dene yani öle bişey olmas -
evet herhangi biri kaynağı görüntüle yaptığında şifrenizi kaynak kodlardan görebililir..
ama kod daki şifre yi kontrol eden ve duruma göre şerbet veren bölümü hede.asp adıyla kaydedip "giris yap" buttonunun action="" bölümüne hede.asp yazarsanız kodlarınız kaynak içinde gözükmeyecektir. bir mahremiyete sahip olacaktır..
-
Explorer dan kaynağı görüntüle dersen
<% ...... %> arasındaki kodları göremezsin , şifrende gözükmez.
hımm yalnızca siten asp desteklemiyor ise yukardaki kodları atarsan kaynak kodlarına bakarsan gözükür.
Host Asp Destekleyorsa bişey olmaz.
-
<script language="Javascript">
<!--
var password = "şifreni gir"
var x = prompt("Lütfen şifreyi giriniz"," ")
if (x.toLowerCase() == password) {
alert("Şifre doğru \n \n Sayfaya girmek için Tamam'a tıklayın")
location = "dogru.htm"
}
else {
location = "yanlis.htm"
}
//-->
</script>bunu dene siten asp desteklemezse bu çözüm dür