Sayın Genelbaşkanım Değerli Misafirler
-
sayın genelbaşkanım degerli misafirler izmir il gençlik komisyonunun düzenlediği ve eşi benzeri olmayan tüm türkiyeye örnek olacak olan bu gençlik komisyonu kongresinde burada bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür edriz. Gitmeyi düşündünüzmü hiç bu güzel ülkemizden ? bu partiden dışarıdan birazdan yağacak olan yağmuru bırakıp gitmeyi düşündünüz mü? adım attığınız her yerde bu ülkeyi biz dünyayı dize getirerek kazandık diyen topragın üzerinden ben hiç düşünmedim aslında yaptığım meslekte buna uygun ama hiç gitmeyi düşünmedim ve bu ülkeyi hak etmeyenlerede bırakmayı düşünmedim eminim sizde düşünmediniz ve de düşünmeyeceksiniz düşünemezsiniz bu ülkeyi bu durumda sahipsiz bırakamazsınız 20 li 30 lu yıllarda dünyada türkiye ve atatürk rüzgarı hakimdi gelmiş geçmiş en büyük ikinci devrimci olarak dünyayı düze getirerek ülkemizde bu gün hala ezan sesini duymamızı özgürce yaşamamızı ve insan isterse neler yapabilecegini gösteren dünyanın en büyük ikinci devrimcisini selamladı 40 lı 50 li yıllarda ikinci dünyasavaşının yarattığı tahribatı onarmakla geçirdive benim hiç anlamayacagım bir kore savaşı daha sonra tektaraflı antlaşmaların yıllarıydı 40 lı ve 50 li yıllar 60 lı yıllarda dünya lübnan daki iç savaş dünyanın gündemindeydi ve ozaman ki radyolarda ben duymasamda işittiğim ve okuduğum kadarıyla sağcı falanjistlerle solcu müslümanların arasındaki çatışmadan bahsederlerdi ve ülkemizde 60 yılının hemen 5, ayında gerçekleşen darbe ve yassı ada duruşmaları kimine göre doğru kimine göre yanlış kararlar 70 li yıllarda ise devrim rüzgarı esiyor amerika emperyalizmine ve onun yandaşı olan emperyalist ülkelere karşı direnmeye çalışan üniversitelerde başlayan olaylar tüm dünyada ki gençler kendi ülkelerinde ki gelirdağılımını adaletsizliği demokratikleşmeyi hak ve özgürlüklerinin gelişmesini için yoğun bir çaba harcıyorlardı siz sevgili büyüklerimiz işte buzamanlarda gençtiniz mücadele verdiniz ve siz derdiniz biz sizden duyduk fakirlerin devrimci zenginlerin de sağcı oldugunu yani bir anlamda 70 li yılların modası idi devrimcilik ve bununla paralel olarak çok fazla kitap okumak ve okudukça da ayrılıklar başladı çok bilenlerin olduğu ortamlarda da bölünmelerle sonuçlandı bu sıralarda sağcılarda boş durmadı türk ocakları daha sonra ülkü ocakların da toplanıp türklük ,milliyetçilik,ve müslümanlık temelinde örgütlenmeye başladılar ve daha sonralarını hepimiz biliyoruz o acı olaylar 80 li yılların başında ülkemizde gerçekleşen kanlı darbe herşeye öylebir set çekti ki polis susturdu asker susturdu işkenceler idamlar havada uçuştu paparazzilerde işte bu dönemde çıktı kitaplarınl satış oranları ları birden nasıl sıfırlandıysa rüsvet denen bir kavram hayatımıza o denli hızlıca akın etti baltutan parmagını yalar,benim memurum işini bilir, sag gözün sol göze faydası yok gibi ülkemizin popüler deyimleri işte bu evrede meydana çıktı 60 lı ve 70 li yılların devrimci gençliği ya işkence ile yıpratılıyordu yada kimileri idam ediliyordu yada kendilerini ailelerinin gelecekleri için satıyorlardı işte bizde o 60 lı 70 li devrimci gençlerinin çocuklarıyız kimizin babası kimimizin anası işkence görmüş kimimizin amcası kimimizin dayısı halası idam edilmiş ve ya öldürülmüş faili mechul bir biçimde 90 lara girerken bizler erişkin olmaya başlarken hep saklandık siyeseti öcü olarak gördük yavaş yavaş kaybolan kültürsüzlüğümüzü korkular içerisinde yaşamaya başladık bide bize dedilerki siz kürtsünüz biz türküz birde bu taraftan yıpratmaya çalıştılar 20 li 30 lu yıllarda ki o müthiş güveninimizi bir birimize olan saygımızı herkesin kardeş olduğunu unutturup iyice övündüğümüz ama bilmek için çaba harcamadığımız tarihimizi ve kültürümüzü kaybettirtmeye başladılar 2000 lere gelirken aslında bizde kıvama geliyorduk düşünmeyen bir toplum sevginin olmadığı bir ortam okumayan bir gençlik kısacası filmlerde gördüğümüz zombiler oluyorduk biz onlara göre. aslında başardılarda sayılırlar kör olmuş bir toplum aman banane diyen bir gençlik ve haladaha 60 ve 70 lerde kalan ama ogünlerden ders çıkarmayan bir ülke yöneticileri siyasal partileri belki bizim de şuan içimizde böyleleri var belki de yok ben olmadığına inanıyorum ben düşündüğümüzü düşünüyorum düşünüyorum o halde varım felsefesi değil de o halde varız demek için bu gün biz burada toplandık bu kalabalığı gördük ten sonra inancımız arttı yalnız sayın genel başkanım bizi yalnız bırakmayın bu gençliği koruyun arkasında durun evet arkasında durun çünki artık devrim ruhunu bizlerde taşıyoruz bugün o eski günlerden daha zor bir durumdayız biliyoruz ama sizler sayın büyüklerimiz bizim sırtımızda bir destek olun ki yıkılmayalım ve bizde o zombilerin içine katılmayalım.
-
daha açıklayıcı ve,kısaca özetleseydın daha qüzel olurdu ;)
Toplam Hit: 578 Toplam Mesaj: 2