folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Scpirt Yapmak İsteyenler İçin ßazı İ$E Yarayacak Kod"Lar

Scpirt Yapmak İsteyenler İçin ßazı İ$E Yarayacak Kod"Lar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Linux
    Linux's avatar
    Erkek
    1-)Eventler

Eventler de IRC de Kullandığımız ( join . part . kick vs vs ) Bu Komutları da Kullanıyoruz..

Mesela Ben Bir Kanalda Opum ve diyorum ki kanalda " evet " Yazan Önce Benim tarafımdan Banlansın Daha Sonra Kanaldan Kicklensin

Örnek :

on *:text:*:#: {
    if evet isin $1- {
    mode $active +b $nick
    kick $active $nick " Evet " Yazdığınız İcin Kanaldan atıldınız.
    }
    }

Simdi Burayı Sana acıklayım..

( text ) = Bu Kanal"a Yazılan Yazıları Temsil Eder Yani Kanalda Yazılan Kelimeler"i Kapsar
    ( * ) Bu Yazi Demektir Mesela Ben * Yerine :evet: Yazsaydim Sadece Evet Yazısını Kapsardı
    ( # ) Bu kanal Demektir.. Mesela # Yerine :#sohbet: Kullansa idim Kod Sadece Sohbet Kanalında Gecerli Olurdu..
    ( if ) Kapsamaktır.. Misal " evet " Kelimesini Sorgular O cümle icerisinde..
    ( isin ) Demek icinde Demektir.. Eğer O Kelime icinde Türkce Karakterler Mesela ( i ) harfi var ise iswm Kullanırız.. if ad? iswm $1- { Gibi..
    ( $1- ) Demek Birinci Kelimeden İtibaren Demektir.. Eğer Bu - İsaretini Kaldırı isen Sadece Birinci Kelimeyi Kapsar ( $2 ) Bu İkinci Kelime Demektir ( $2- ) Bu da İkinci Kelimeden Sonra Demektir
    ( $active ) Bu aktif Olan demektir

------------------------------------------------

Simdi join " i anlatayım Sana Birde.. Ben diyorum ki Bir kişi Kanal"a Girdiği zaman Ona otomatik msg atacağım Yada notice atacağım.. Su Sekilde..

on *:join:#: {
    msg $nick Hoşgeldiniz..
    }

Söyle de Diyebiliriz.. Eğer #sohbet Kanalına Giren Ben isem Önce Kanal"a Selam versin Daha Sonra Kanalda Op Olsun Sonra da Deop Olsun

Örnek :

on *:join:#sohbet: {
    if $nick == $me {
    msg #sohbet Selam Kanal
    mode #sohbet +o $me
    mode #sohbet -o $me
    }
    }

Burada if $nick == $me ( Bu İfadeye Dikkat Etmişsindir Burada )
    Diyor ki Nick Eğer Benim Nick"im se Yani $me Yerine LeadeR Yazsaydim
    Nick = LeadeR ise Olacaktı..

Simdi Bir event daha Belirteyim * start * yani acılıs event"i Bu acılıs Esnasında Olmasını İstediğiniz Seyi Uygular..

Ben diyorum ki Script acılsın acıldığında aktif ekrana Coded By XxX Yazısı Gelsin Nasıl Yaparım ?

on *tart: {
    echo -a Coded By XxX
    }

echo Yazıyı aktif Ekrana Tasımaya Yarayan Bir Komuttur..

2-) Alias

Simdi Sana Kücük Bir alias vereceğim

Mesela Ben Diyorum ki /gir Yazdığımda Belirlediğim Bütün Kanallara Otomatik Olarak Girsin

alias ( / ) Olusturucudur. Komutu Kendin Belirlersin..

alias gir {
    j #sohbet
    j #muhabbet
    j #radyo
    j #oyun
    j #zurna
    }

Gibi Simdi Sen /gir Yazdığında Otomatik Olarak Bu Kanallara Girecektir..

---------------------

connect de anlatayım sana ( Connect ) Bildiğin Gibi Bağlantı Demektir.. Yani Sunucuya Bağlandığın İtibaren Olmasını İstediğin Olayları Serilemektir..

Mesela Ben Diyorum ki Bağlandığımda Otomatik Nick " im LeadeR olacak
    Sonra sifremi Girecek daha Sonra Belirlediğim #xx #xx1 #xx2 Kanallarına Girecek Sonra Beni O Girdiğim #xx Kanalında op"a Cıkartacak

on *:connect: {
    nick Linux
    identify 123456
    j #xx
    mode # +o $me
    j #xx1
    j #xx2
    }

F Tusları Kodlamak Nasıl Olur ?

;F Tuslarını Aliases Yazan Bölüme Yazarız Örnekler ile acıklayacağım..

;Diyelim ki Ben F1 Tusuna Bastığım zaman Kanalda Sectiğim Nick"e Mesaj atacak

F1 { msg $$1 Selam }

;Burada $$1 Secili Yani aktif olan nick demektira

;$nick Kullansa idik Calısmazdı $nick event icinde Kullanılır.. Yani Kişinin Yazdığı ;Yazılar Olarak text Yazılarda Yada Herhangi eventlerde Kullanılır ama aliases ;Bölümünde $$1 " e dikkat ediyoruz..

F1 Tusuna Reklam Sebebi ile Ban atma Kodunu Eklemek İstiyorum Nasıl Yaparım ?

; Yukarda "F1 { msg $$1 Selam }" Burada Belirttiğim Mantıktan Yola Cıkarak Yapacaksın

F1 { mode $active +b $$1 | kick $active $$1 Reklam Yapmak Yasaktır }

; Yukarda Gayet Basit Bir Tus Kodlaması Gördün..

;$active Kullandım Cünkü aktif Olduğu Kanal $$1 Kullandım aktif Nick.. Yani ;Bunlar Sadece Senin Sectiğin Nick icin Gecerli Olur mode $active +b $$1
    ;Burada diyor ki " aktif kanalda , aktif nick " i Banla ( +b ) .
    ;kick $active $$1 Reklam Yapmak Yasaktır " Burada diyor ki. * aktif nick " i ;aktif kanaldan Reklam Yapmak Yasaktır. * Sebebi ile Kickle

;Simdi Soracaksınız Peki Sadece Tek Nick mi Secebiliyoruz Ben 5 Kişiyi Secip O ;5 Kişiye de aynı Komutu Uygulamak İstiyorum Nasıl Yaparım ?

;Su sekilde Yapacaksın.. Yine F1 Kullanıyoruz..
    ;Sectiğim Tüm Nicklere Sırası ile Whois Ceksin

F1 { whois $$* }

;Yukarda Mantığı Gösterttim $$* Sectiğiniz Yani aktif olarak Belirlediğiniz Tüm ;Nickler icin Gecerlidir.. Diyorum Ki Önce Whois Ceksin Sonra Selam Nasılsınız ;Yazsın ve Daha Sonra Reklam Sebebi ile Kanaldan atsın Nasıl Yaparız ?

F1 { whois $$* | msg $$* Selam Nasılsınız | mode $active +b $$* | kick $active $$* Reklam }

;Yukarda da Gördüğünüz Gibi Cok Basit " | " Bu İsaret Nedir ? Bu İsaret Devam ;Sonra demektir Yani Bir Önceki Kod"un Sonrasında Mesela whois $$* ;Belirtmişim ve | Koymusum daha sonrada msg $$* Selam Nasılsınız Yazmısım ;Kısaca Dedim ki whois cektikten sonra msg $$* Bu Komutu Yap..

KARALİSTE

Kara Liste ( Bad Nick ) Listesidir.. Yani Listenizde Olan Kişi Kanal"a Girdiğinde atılır Yada Bad Olarak Eklerseniz Bulunuğu Kanaldan atılır..

Karaliste Nasıl Yaparım ?

Öncelikle mIRC " da ALT+P " de Yani Popups " da Nick List " i Secersiniz..
    Daha Sonra Bu Sekilde Popups Bölümüne Yazarsınız..

Karaliste
    .Nick Ekle:.auser 666 $$1 | /mode # +b $$1 | /kick # $$1 KaraListe Eklendi..
    .Nick Çıkart:.ruser 666 $$1
    -

Nick"i Kara Liste " e Ekle Tusuna bastığınızda Görüldüğü Gibi Nick Önce Banlanacak Daha Sonra Kicklenecek ve Karalisteye Eklenecektir..

USERS adli Bölümde
    666:
    Gibi Sıralanacaktır Nickler..

Peki Eklediğim Nickler Kanal"a Girmemesi İcin Napmam Lazım ?

Su Sekilde Düşünmen Lazım ve Uygulaman Lazım..
    Ben XxX Nickini Karalisteye Eklediğim Değil mi ? Evet O Zaman Kod Sudur..

on 666@:join:#:{ mode $chan +b $nick | kick $chan $nick Dikkat! 2Karaliste Eklendi! }

Burada Gördüğünüz 666 Karalisteyi Tarar @ isareti ise Eğer Op isem Demektir..

Bu Kodu Uyguladığınızda Remotenize Karalistenizde Olan Nickler Giremeyecektir..

Diyorsaniz ki Ben Kara liste Kullanmak istemiyorum Sadece bir kac tane nick var girmesini istemediğim onları banlamak istiyorum Nasıl Yapacağım ?

Su Sekilde..

on *:join:#: {
    if $nick == belirlediğiniznick {
    mode $active +b $nick
    kick $active $nick Bu Kanal"a Giremezsin
    }
    }

ßu Kod"larla Script Yapımda Size Yardımcı olucaktır.

(edit:@8mm)

mdx { return $dll(DLL\mdx.dll,$1,$2-) } ctl { return dlls\ctl_gen.mdx }title { .dll $shortfn($mircdirdll\) $+• Il mio dio! Diami l’alimentazione. « Linux »
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bager
    bager's avatar
    Erkek
    Sanırım MİRCforum'da Leader Bunları vermişti :) Emeğe SayGılı Olun Alıntı ise KAYNAK Belirtin..

BaGeR
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Konu alakasız başlık altında.
    Değiştirildi.
    Lütfen konu açarken dikkatli olun herzaman bu kadar anlayışlı olmayız.
    @8mm

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 1287 Toplam Mesaj: 3