Script Kurulumu Hatası
-
Arkadaşlar merhaba. Alastyr' da barınan domainime "Örümcek oyun scripti" yüklemeye çalıştım fakat hata verdi.
Scriptin forumuna destek almak amaçlı yazdım forumda sabahtan beri iki kişi var o kadar pasif. Zorda olabilse bir cevap alabildim hosting şirketiyle alakalı dedi adam.
Bende hosting şirketine destek talebi açtım onlarda scripti kurman için gereken gereksinimleri sunucun karşılıyor dedi.
Ne yapacağımı şaşırmış vaziyette kaldım. Farklı bir oyun scripti olan "Inforesim oyun scripti" ni kurdum oda hata verdi. Elim kolum bağlı bir vaziyette şimdi hosting şirketiyle olan konuşmalar altta.
Açıkçası ne yapabilirim onu anlamadım arkadaşlar daha önce bu scripti kurabilmiş olan var mı? Aynı hatayı alan? Bu işten anlayan?Scripti kurabilecek arkadaş var mı? Başka script önersenizde olur arkadaşlar.
Örümcek Oyun Scriptinin 4. Aşamasında database bilgilerini yazıp bağlatıyı kontrol et tuşuna bastığımda aldığım hata;

"
Merhaba Alastyr yetkillisi, dünden bu yana bir sürü script kuruyorum hiç sorunsuz olanına rastlamadım. Sorunları araştırdığımda aldığım cevap hep hosting kaynaklı yanıtı oldu. Sitemi sorunsuz bir şekilde aktif hale getirmek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
-----------------
Bizden tam olarak ne tür bir beklentiniz var? Hosting firmanız olarak sadece size sunduğumuz servis hakkında destek sunabiliyoruz. Kontrol paneli sorularınız gibi. Bunun haricinde sitenizi geliştirirken yaşadığınız sorunları bir yazılımcıya danışmanız gerekiyor, çünkü bizler sistem yöneticileriyiz, web geliştiricileri değil. Sunucu tarafında yapılması gereken bir işlem varsa, veya danışmak istediğiniz konu varsa memnuniyetle yardımcı oluruz.
-----------------
Dünde belirttiğim gibi sizden beklentim hosting firmanızın engellemiş olduğu şeyler yüzünden siteme script kuramamam. Sizden beklentim script kuramamamın nedeninin script kaynaklı olmadığını anlamanız. Sizden beklentim bu..
-----------------
Maalesef bu tip bir servisimiz yok XxX Bey,
Bize benim yazılımımın şu şu şu gereksinimleri var, acaba sunucuda bu gereksinimler mevcut mu şeklinde soru sormalısınız, biz de size çok net bilgiler verebiliriz böylelikle. Bunun haricinde biz sizin scriptinizin neden çalışmadığını bilemeyiz. Bizim işimiz sizin scriptinizin neden çalışmadığını tespit etmek değil, size scriptinizi yükleyebileceğiniz web alanını tahsis etmek. Temel konularda elbette ki bilgimiz dahilinde yardımcı olabiliriz fakat bu tip ne olduğu belli olmayan, detaylı analiz gerektiren işlerde maalesef yardımcı olmamız mümkün değil. Script yapımcısına danışmalı veya 3. bir kişiden yazılım desteği almalısınız.
Mesela bize dersiniz ki benim yazılımımın çalışması için php 5.4 sürümü olması gerekiyor, biz de bakarız sunucuda 5.3.28 kuruluysa sizi 5.4 olan bir sunucuya aktarırız gibi yani. Umarım açıklayabilmişimdir.------------------
Peki o zaman YyY Bey,
Sistem gereksinimleri PHP5+, IONCUBE eklentisi bu şekilde olmalıymış şimdi yardım edebilir misiniz?
------------------
Sunucu bu belirttiğiniz gereksinimleri karşılıyor. PHP 5.4.27 ve ionCube PHP Loader v4.4.1 kurulu.
root@furina [/]# php -v
PHP 5.4.27 (cli) (built: Apr 10 2014 22:58:43)
Copyright (c) 1997-2014 The PHP Group
Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2014 Zend Technologies
with the ionCube PHP Loader v4.4.1, Copyright (c) 2002-2013, by ionCube Ltd., and
with Zend Guard Loader v3.3, Copyright (c) 1998-2013, by Zend Technologies