folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Seagate 160 Gb Yardımı

Seagate 160 Gb Yardımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Merhaba müridler

Samsung 80 gb hdd vardı kafa vuruyor dediler sonra rahmetli oldu yeni seagate 160 gb hdd aldım pcye taktığımda hddyi görüyor fakat açmıyor format atılmıyor format attım arada mavi ekran veriyor hddmi problemli bişeymi yapmam lazım arada hdd görüyor arada görmüyor görmüyor :/ format falan bazen olmuyor

Anakartım Gigabyte

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Arkadaşım, bir harddisk kafa atmaya başladıysa onun miladı dolmuş demektir. Kafa atan bir harddiske yapabileceğin tek şey, verilerini kurtarmaya çalışmak. O da şanslıysan...

Bir harddisk, çalışma ensasında çok fazla fiziksel sarsılmaya marus kaldıysa veya çalışma esnasında ani darbe gibi bir etkiyle sarsılma etkisi altında kaldıysa (özellikle aşağıdan yıkarıya doğru), harddisk kafa atması olasıdır. Kafa atan harddiski artık kullanamazsın. Yeni bir harddisk almanı tavsiye ederim...

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

hoca iyi okumamışsın ama

kafa atan zaten rahmetli oldu sorun yeni aldığımdaydıda yaptım teşekkürler yinede

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Kusura bakma arkadaşım yanlış okumuşum :)

Dediğin şey büyük ihtimalle donanımsal bir sorun olabilir. Harddiskler durup dururken kafa atmaz. Önceki harddiskinin neden kafa attığını araştır. Belki aynı etki, anakart üzerinde özellikle harddisk girişinde bir arızaya neden olmuş olabilir. Bunun dışında, ide kablosunun çalışıp çalışmadığını denetle. Bir de, harddiskine giden güç kablosunun tam olarak takılıp takılmadığını kontrol et. Normalde yeni bir harddiski taktığın anda kullanabilirsin. Muhtemelen donanımsal bir sorunun var...

Bir de, yeni aldığın harddiski sorunsuz çalışan başka bir bilgisayara takarak harddiskin düzgün çalışıp çalışmadığına bakmanı öneririm. Bilgisayarı görmediğim için daha fazla birşey diyemem, deneme yanılma yöntemi ile araştırmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin...

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    yinede çok saol hocam çözdüm sata kabloları problemliymiş :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Kusura bakma arkadaşım yanlış okumuşum :)

Dediğin şey büyük ihtimalle donanımsal bir sorun olabilir. Harddiskler durup dururken kafa atmaz. Önceki harddiskinin neden kafa attığını araştır. Belki aynı etki, anakart üzerinde özellikle harddisk girişinde bir arızaya neden olmuş olabilir. Bunun dışında, ide kablosunun çalışıp çalışmadığını denetle. Bir de, harddiskine giden güç kablosunun tam olarak takılıp takılmadığını kontrol et. Normalde yeni bir harddiski taktığın anda kullanabilirsin. Muhtemelen donanımsal bir sorunun var...

Bir de, yeni aldığın harddiski sorunsuz çalışan başka bir bilgisayara takarak harddiskin düzgün çalışıp çalışmadığına bakmanı öneririm. Bilgisayarı görmediğim için daha fazla birşey diyemem, deneme yanılma yöntemi ile araştırmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin...

-----------------------------
    hocam zaten tam girmesse yanar ki :S

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    Tam girmezse yanmaz, yanlış uçları sokarsan yanar. Tam olarak girmezse temazsızlık yapar ve elektrik gittiğinde durur, geldiğinde çalışır. Sen yine de bir dene, bakalım sonuç ne olacak...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ayrıca veri kaybına uğramış hddniz varsa no frost --hiç su yapmamış-- bir buzluğa koyun 1 gün bekletin. 

Örneğin şöyle yapalım;

1)Bir boş streç filmi alalım.

2)Hddnin arka kapağını açalım.(Henüz diske ulaşmamamız gerekli ama bir nebzede olsa soğuğu daha iyi iletir.Bir devre kardı ve iletken bandın ucu gözükmeli.)

3)Streç filmle dikkatlice saralım.

4)Hava almadığına emin olduktan sonra buzluğa kaldıralım.

Bir gün bekletelim. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Bordla ilgili bir sorunun olabilir başka bir pc de  denema şansın varsa dene derim... Hep HD sorunu çıkması bunu akla getiriyor...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar Konuyu Açan arkadaşı hiç dinlemiyonuz ama, Bakınız Harddiski yaptım sorun halloldu diyor.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Olsun... Bilgilerden başka insanlar dafaydalanıyor...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1433 Toplam Mesaj: 11