Seagate 160 Gb Yardımı
-
Merhaba müridler
Samsung 80 gb hdd vardı kafa vuruyor dediler sonra rahmetli oldu yeni seagate 160 gb hdd aldım pcye taktığımda hddyi görüyor fakat açmıyor format atılmıyor format attım arada mavi ekran veriyor hddmi problemli bişeymi yapmam lazım arada hdd görüyor arada görmüyor görmüyor :/ format falan bazen olmuyor
Anakartım Gigabyte
-
Arkadaşım, bir harddisk kafa atmaya başladıysa onun miladı dolmuş demektir. Kafa atan bir harddiske yapabileceğin tek şey, verilerini kurtarmaya çalışmak. O da şanslıysan...
Bir harddisk, çalışma ensasında çok fazla fiziksel sarsılmaya marus kaldıysa veya çalışma esnasında ani darbe gibi bir etkiyle sarsılma etkisi altında kaldıysa (özellikle aşağıdan yıkarıya doğru), harddisk kafa atması olasıdır. Kafa atan harddiski artık kullanamazsın. Yeni bir harddisk almanı tavsiye ederim...
-
hoca iyi okumamışsın ama
kafa atan zaten rahmetli oldu sorun yeni aldığımdaydıda yaptım teşekkürler yinede
-
Kusura bakma arkadaşım yanlış okumuşum :)
Dediğin şey büyük ihtimalle donanımsal bir sorun olabilir. Harddiskler durup dururken kafa atmaz. Önceki harddiskinin neden kafa attığını araştır. Belki aynı etki, anakart üzerinde özellikle harddisk girişinde bir arızaya neden olmuş olabilir. Bunun dışında, ide kablosunun çalışıp çalışmadığını denetle. Bir de, harddiskine giden güç kablosunun tam olarak takılıp takılmadığını kontrol et. Normalde yeni bir harddiski taktığın anda kullanabilirsin. Muhtemelen donanımsal bir sorunun var...
Bir de, yeni aldığın harddiski sorunsuz çalışan başka bir bilgisayara takarak harddiskin düzgün çalışıp çalışmadığına bakmanı öneririm. Bilgisayarı görmediğim için daha fazla birşey diyemem, deneme yanılma yöntemi ile araştırmanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin...
-
yinede çok saol hocam çözdüm sata kabloları problemliymiş :)
-
RaNGeR bunu yazdı:
-----------------------------Kusura bakma arkadaşım yanlış okumuşum :)
Dediğin şey büyük ihtimalle donanımsal bir sorun olabilir. Harddiskler durup dururken kafa atmaz. Önceki harddiskinin neden kafa attığını araştır. Belki aynı etki, anakart üzerinde özellikle harddisk girişinde bir arızaya neden olmuş olabilir. Bunun dışında, ide kablosunun çalışıp çalışmadığını denetle. Bir de, harddiskine giden güç kablosunun tam olarak takılıp takılmadığını kontrol et. Normalde yeni bir harddiski taktığın anda kullanabilirsin. Muhtemelen donanımsal bir sorunun var...
Bir de, yeni aldığın harddiski sorunsuz çalışan başka bir bilgisayara takarak harddiskin düzgün çalışıp çalışmadığına bakmanı öneririm. Bilgisayarı görmediğim için daha fazla birşey diyemem, deneme yanılma yöntemi ile araştırmanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin...
-----------------------------
hocam zaten tam girmesse yanar ki :S -
Tam girmezse yanmaz, yanlış uçları sokarsan yanar. Tam olarak girmezse temazsızlık yapar ve elektrik gittiğinde durur, geldiğinde çalışır. Sen yine de bir dene, bakalım sonuç ne olacak...
-
Ayrıca veri kaybına uğramış hddniz varsa no frost --hiç su yapmamış-- bir buzluğa koyun 1 gün bekletin.
Örneğin şöyle yapalım;
1)Bir boş streç filmi alalım.
2)Hddnin arka kapağını açalım.(Henüz diske ulaşmamamız gerekli ama bir nebzede olsa soğuğu daha iyi iletir.Bir devre kardı ve iletken bandın ucu gözükmeli.)
3)Streç filmle dikkatlice saralım.
4)Hava almadığına emin olduktan sonra buzluğa kaldıralım.
Bir gün bekletelim.
-
Bordla ilgili bir sorunun olabilir başka bir pc de denema şansın varsa dene derim... Hep HD sorunu çıkması bunu akla getiriyor...
-
Arkadaşlar Konuyu Açan arkadaşı hiç dinlemiyonuz ama, Bakınız Harddiski yaptım sorun halloldu diyor.
-
Olsun... Bilgilerden başka insanlar dafaydalanıyor...