Seçim Teraneleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Sabah sokağa çıkayım dedim bi baktım tüm kaldırım taşları yenileniyor.hayırdır derken az ileride bir dükkanda bi partinin bayraklarını gördüm.camında başkan adayımız forzulah hımbıllı'nın arabeskçilerin albüm kartonetini aratmayan pozlarda barzo resimleri vardı.Sonra jeton düştü.Seçimler 2009'da İlerleyen günlerde S muhakkak çevrenizde bir abiniz,amcanız,mahallede ki tanıdığınız vs..bir partiden etli fasulyeden sorumlu bilmem ne üyesi olacak ve kendisini belediye başkan adayı abinin kuyruğunda pis pis sırıtırken görüceksiniz.belki görmezsiniz ben çok gördüm.Eskiden tükkanımız vardı.Amcamın çevreside genişti her gün birileri geliyordu 'Bak bizim emmioğlu şu şu partide bilmem ne kolları üyesi bize oy verin en azından semtte bizim(buraya dikkat yıllardır selam vermeyen adam seni ailenin üyesi yapıyor?)adamımız kazanır.Hadi hayırlı işler.

Allasen siyaset tarihinde bugüne dek hangi siyasi parti başarılı olmuş veya tuttuğu vaadleri yerine getirmiş?Fekat seçim arefesinde halkımızda ve partilerde öyle bir parti faşizanlığı oluyor ki sonuçların açıklanacağı gün fener,gs maçı gibi fanatik bir haleti ruhiye içerisinde izleniyor.Eee nereye gelmek istiyorsun diyeceksiniz.Bi yere gelmiyeceğim öylesine kafama takılanları söylemek istiyorum.Ülkemizde siyasetin geçmişi böyle geleceği de karanlık iken bu kadar kasmak niye?o bayraklar,o astronomik seçim yardımları,o beynimizi ütüleyen seçim otobüsleri,ucubik vaadler vs..niye?.Demokrasi bayrağı altında yaşıyoruz fakat toplumun düşünce tarzı demokrasiye uygun olmadığımızı gösteriyor.Platonun devlet ütopyası tarznda fikirler beyan etmeyeceğim fakat dediğim gibi seçimler bu atmosferde (amcaya oy ver,ümmetçilik anlayışı,onlara verme laiklik elden gider,bunlar pkk,şunlar faşist) devam ederse ve bu atmosfere vesile olan kişi ve partiler ideolojilerinden feragat etmezlerse daha yıllar boyu iktidar,muhalefet,halk üçgeni arasında kutuplaşmalar teamul halinde devam edecek.Demokrasiye niye uygun değiliz.Bir yanda ümmetçi zihniyete sahip %47'lik kesim ve oy verdikleri lanet parti diğer yanda yüzde 47'nin hakkını cebren ve alenen yemeye çalışan muhalif kesimler.ülke geleceği açısından menfi senaryolar da şu an herkesin kafasını meşgul eden  bir gerçek.Anketlerde gösteriyor ki akp'nin hem yerel hem genel seçimlerde yüzde 47'den aşağı düşmeyeceği aşikar.Sebebi ise bizim tatlısu laiklerimizin kaş yapayım derken göz çıkarması yani akp'ye mazlum edebiytatı için zemin hazırlayıp oy kazandırmasıdır.Aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal.

Toplam Hit: 806 Toplam Mesaj: 1