Sehir İci Atv
-
Herkese selam damara devam.
Loncin xvolf 300
Kuba viptrack 250
Bu iki modeli bilen kullanmis etmis arkadaslar sehir ici araba kullanmak istemiyorum. Kredikartina pesin taksit kampanyalarida var. 200 civari bir butce ile atv almak istiyorum. Bunlar sehir icinde kullanilabiliyor diye biliyorum ama emin degilim. Oneriniz var mi sehir ici kullanimi mantiklimi. Nasil edek
-
atv ler bildiğim kadarıyla traktör statüsünde. hız limitleri falan da ona göre düşük. traktörlerin giremediği yerlere bunlarla da giremezsin diye biliyorum.
-
Hocam chatgpt bunları diyor:)
-
Eğer kullanımınız
arazi şartları yoğun, yük taşıma, zor zeminde kullanım, daha güçlü bir makine istiyorsanız → XWolf 300 öne çıkar. Güç, tork, dayanıklılık açısından daha avantajlı. -
Ancak amacınız daha hafif arazi, hobide kullanım, bütçeyi düşük tutmak, servis & yedek parça açısından yerel destek istiyorsanız → VIP Track 250 daha makul bir seçenek olabilir.
-
Satın alırken kesinlikle: bayisi var mı, yedek parça temini nasıl, servis ağı nasıl, modelin Türkiye’deki kullanıcı yorumları ne durumda gibi kriterleri kontrol edin. Çünkü teknik değerler tek başına yeterli değil, kullanım sonrası memnuniyet önemli.
-
Ayrıca aracın hangi kullanım için (tarla, bahçe, arazi, eğlence), izin/ruhsat durumu, sigorta, vergi gibi Türkiye koşullarında maliyetleri de göz önünde bulundurulmalı.
-
-
Ruhsatta traktör yazması muhabbeti var. Traktör yazarsa şehiriçinde ana yola çıkamazsın polis görürse bağlar otoparka çeker. Bazılarında olması gerektiği gibi motosiklet yazıyor o zamanda motor ehliyeti gerekiyor galiba. Bu ruhsat muhabbeti çok karışık iyi araştırmalısın.
-
piyasada ucuz yollu satılan atv lerin coğu offroad. yani öle markete sağ sola gitmeye sıkıntı cıkar.. zaten coğu plakasız satılır hatta sonradan da plaka cıkmaz bide traktör ruhsatlı cıkar..
küba yı zaten geç almayı bırak bayisine adres sormaya bile girme.. kalitesini geç parca sorunu net var civatasını vidasını aynasını bulursun da 2 grenajını alcam bu kırıldı desen yandın.. kaldı ki fabrika üretimden cıkarmasına bakar hiç bir parçasını bulamazsın..camuru yağmuru bırak antalyanın yaz sonu nemine bile dayanamaz bi plastik kalitesi var.. kar çamur dağ bayır sürcem hevesini unut.. bikaç yağmur görsün koltuk kuması yamur güneş göre göre çatlamalar başlar..
illa ikisinden birini alcaksan fiyatı ne olursa olsun viptrack al.. şişirmeye gelmez uzun yola gelmez 300 400 mt toprak bayırı keçi gibi cıkarsın 1 km üstü bayırı zor cıkarsın ilk rampaya giriş devri yüksektir ilk 500 600 mt den sonra devir aniden düşmeye başlar anlarsın..çamura gelmez alt şase pas alır en buyük kronik sorunudur zaten aks cevresinin cabuk paslanması..ehliyetin varsa hevesin varsa orta halli bi motosiklet al.. ekstrem heveslerin varsa hatta 3 tekerli olan benzinli triportörlerden al.. ben utv alcakken son anda 6 da 1 parasına triportör aldım pis işlerde allah ne verdiyse yardırıyom öneririmm
-