folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sel Felaketi Nedeniyle Nesin Vakfı Zor Durumda

Sel Felaketi Nedeniyle Nesin Vakfı Zor Durumda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

İstanbulda yaşanan ve hepimizi derin üzüntüye boğan insanlarımızı yitirdiğimiz sel felaketine maruz kalan ilçelerden biride Çatalca bildiğiniz gibi . Çatalcada yaşanan sel felaketinde ıllardır ülkemizdeki yardıma muhtaç çocuklara barınma , eğitim bakım olanakları sağlayan Nesin Vakfıda büyük zarar gördü ne yazıkki , Çocukları tahiye etmek zorunda kaldılar . Vakıf oldukça güç durumda ne yazıkki.Şayet gerekli maddi destek sağlanamazsa korkarımki vakıf çocuklara sağladığı bu hizmeti veremeyecek duruma gelecek.
    Vakıfın ilk etapta ayrıca İlk yardım malzemeleri gibi ana malzemelerede ihtiyacı var. Yıllardır karşılıksız şekilde ülkemiz çocuklarına barınma , bakım eğitim hizmeti veren bu vakfa yardım Tahribat olarak  bizimde borcumuzdur sanırım .

Her türlü yardım için irtibat numaraları ve hesap numaralarını veriyorum.

Nesin Vakfi hakkinda bilgi için :

http://www.nesinvakfi.org

VAKIF İRTİBAT TEL:

0212 783 60 49
    0212 783 63 58
    0212 311 54 22

Nesin Vakfı Hesap Numaraları

Banka
    Şube
    Numara
    Tür

İş Bankası
    Parmakkapı
    1042 0687054
    TL
    Matematik Köyü için özel hesap

İş Bankası
    Parmakkapı
    1042 550334
    TL

Ziraat
    Çatalca
    130 - 952 22 32 - 5001
    TL

Ziraat
    Çatalca
    130 - 952 55 01 - 5003
    Euro
    Eur: TR 80000 1000 1300 9525501 5003

Ziraat
    Çatalca
    130 - 952 55 01 - 5001
    USD
    IBAN: TR 37000 1000 1300 9525501 5001

Ziraat
    Çatalca
    130 - 952 55 01 - 5002
    CHF
    IBAN: TR 10000 1000 1300 9525501 5002

Vakıf
    Çatalca
    237 158007272068355
    TL
    Matematik Köyü için özel hesap

Vakıf
    Çatalca
    237 - 434 84 59
    TL

Vakıf
    Çatalca
    237 - 400 79 37
    USD

Vakıf
    Çatalca
    237 - 400 79 36
    Euro

Posta Çeki
    164 00 09 (havale ücreti alınmıyor)

Swift Kodlar
    Ziraat Çatalca Swift kodu : TCZBTR2A
    VakifBank Çatalca Swift kodu : TVBATR2A

Duyarlılığınız için teşekkürler Tahribat.

Keep Going !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Yararli bir konu oldugu icin yukarda tutalim..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Hoca yardım edemem durum müsait değil ama böyle bi paylaşım yaptığın için tebrik edeyim dedim...

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

benim elimden fazla birşey gelmez ama umarım gereken yardım yapılır

sitede biraz gezindim çok fazla uğraş verilerek kütüphaneler yapılmıs yaklasık 30bin kitap ve 40 yıllıkı gazete arşivi varmıs çiflik filan yapmıslar kendi emekleriyle hicbiryerden destek görmeden sanırım bunlarda yalan oldu selle birlikte

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Teşekkürler haberdar ettiğin için. Eminim büyük yararı olucak en ufak yardımın.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

Sevgili Dostlar,
    Kötümserliğe kapılmaca yok.
    Hayat ilk günden son güne bir mücadeledir. Bu sel felaketini de bu mücadelenin bir parçası
    olarak değerlendirip eski günlerimize dönmek için canla başla, aşkla şevkle çalışacağız. Eskisinden
    daha da güzel bir vakıf yapacağız.
    Yarın çok daha kötü bir sel felaketi bekleniyormuş. Nasıl mümkünse! Elimizden geldiğince
    hazırlanıyoruz. Kum torbalarımız hazır mesela.
    Küçük çocuklarımızı anneleriyle birlikte İstanbul'daki evlerimize dağıttık. Vakıf'ta sadece eli iş
    tutabilecek yaşta gençler kaldı.
    Görmeden anlaşılmaz ama felaketin boyutlarını anlatmaya çalışayım.
    Su anda çamurdan bir vakfımız var desem abartmış olmam. Bodrum kat baştan aşağı, giriş
    katı bir buçuk metre kadar su altında kaldı. Bahçedeki su düne kadar boyu aşıyordu. Şimdi suyu gitti
    diz boyu balçığı kaldı. Çizmeyi bırakmadan ayağınızı balçıktan kurtarmanız zor.
    Selin sürükledikleri meyve ağaçlarının arasına takılmış, ağaçları eğmiş, kocaman bir bariyer
    oluşturmuş. O yemyeşil bahçeden geriye eser kalmadı. Çoluk çocuk hep birlikte o kadar da çok emek
    vermiştik ki… Hayvanlarımıza yem için ektiğimiz onlarca donum tarla bataklığa dondu. Seralarımız
    kimbilir nerelerdeler.
    Komşu haradaki onlarca at boğuldu. Muhteşem atlardı. Hep birlikte koşmaya başladıklarında
    zemini zangır zangır titretirlerdi. Çocuklarımız, küçücük boylarıyla çitin üstünden uzanarak o atları
    bahçeden kopardıkları tutam tutam çimlerle beslerlerdi. Minicik ellerle atların koca koca dişlerini
    yanyana görmenin keyfine doyum olmazdı ... Başkalarına para kaynağı olan o atlar bizim neşe
    kaynağımızdı. Gitti gider canım atlar.
    Tiyatro salonumuz tanınmaz halde. Şu anda içine bile girilemiyor.
    Mutfağımız tamamen alt üst.
    Çamaşır makinaları, bulaşık makinaları, kurutma makinası, buzdolapları, soğuk hava
    depomuz, fırınlar, soğutma depoları, kalorifer kazanı... Medeniyet namına ne varsa yok oldu.
    Et stoğumuz perişan. Kokuşmadan gömmek gerekiyor. Ama nereye? Her yer balçık.
    Emektar Teo’muzun marangozhanesi tüm işlevini yitirdi. Koca koca aletler sağa sola
    savrulmuşlar.
    Söylemeye gerek var mı, su, elektrik, telefon, internet kesik elbet.
    "Dereboyu"ndaki evime uzun süre ulaşamadık. Aziz Nesin'in en önemli notları oradaydı. Sel,
    ağaç kütüğünden karavana kadar, ne bulmuşsa önüne katmış tüm şiddetiyle akıyordu. Neyse ki ev
    yıkılmadı ve notlara bir şey olmadı. Mucize diyesim geliyor.
    Kullanılmaz hale gelen koltuk, kanape, yatak yorgandan ya da tamamen suya gömülen elbise
    depolarımızdan söz etmiyorum bile.
    Bitirmek üzere olduğumuz "Sanatçı Evi" perişan. Yeni baştan yapacağız.
    Kitap depolarındaki on binlerce Aziz Nesin kitabı mahvoldu.
    Aziz Nesin'in yıllarca biriktirdiği gazete koleksiyonunun büyük bir kısmını ciltletmiştik. Büyük
    ölçüde parasızlıktan ama bir miktar da ihmalkârlıktan ciltletemediğimiz binlerce gazete hamur oldu.
    1976'nin Politika gazetelerini çamur içinde gördüm. İçim acıdı.
    Mezunlar dahil bütün büyük çocuklarımız Vakf'a geldiler. Gençlerimiz ve gönüllüler el
    birliğiyle Vakf'ı temizlemeye çalışıyorlar.
    İki tesellimiz var:
    1) Hiçbirimize bir şey olmadı.
    2) Aziz Nesin'in bütün arşivi kurtarıldı. Çocuklarımızın aklına ilk bu notlar gelmiş. 3000
    dolayında dosya... İnanılmaz bir surat ve imrenilecek bir işbirliğiyle çocuklar bütün dosyaları su
    basmadan kütüphaneden ikinci kata çıkarmışlar. Sabahın köründe uykularından fırlayıp...
    Çocuklarımızın kimisi haylaz kimisi yaramaz kimisi söz dinlemez olabilir, ama hiç görmedikleri Aziz
    Dede'lerinin notlarının ilk kurtarılacak eşya olduğunu biliyorlar... Bunu onlara nasıl öğrettik acaba?
    Eğitim işte böyle bir şey olmalı.
    Sonuç olarak geri dönüşü mümkün olmayan hiçbir şeyimizi yitirmedik. Sadece emeğimize
    yanıyoruz, ondan da bizde var.
    Tüm zarar ve ziyana karşın iyimserliğimizi elden bırakmayacağız. Sürekli ileriye bakmaya and
    içtik. Mücadeleye, yani yaşamaya devam!
    Sevgili Dostlar,
    Nesin Vakfı'nın ana binasını depreme karşı güçlendirmek gerekiyordu. Bu sel felaketiyle
    birlikte binanın zemini daha da zayıflamıştır. Binayı güçlendirmenin maliyeti 350-400 bin lira arasında.
    Sel felaketi dolayısıyla zararımızın da (insan gücünü saymazsak) en az 500 bin TL dolayında olduğunu
    sanıyorum. Bizim boyumuzu fersah fersah aşan meblağlar bunlar.
    En zor zamanlarımızda hep yanımızda olan sizlerden bütçenize göre bir katkı bekliyoruz.
    İnternetten bağış için: https://secure.cs.bilgi.edu.tr/nesinvakfi/bagis.php.
    Banka hesap numaralarımız aşağıda.
    Çok teşekkürler.
    Sizlere ve geleceğe inancımız sonsuz.
    Hepimizden sevgiler, saygılar.
    Ali Nesin

TL hesapları:
    İş Bankası, Parmakkapı Şubesi, Şube kodu 1042, Hesap no. 0714327
    İş Bankası, Parmakkapı Şubesi, Şube kodu 1042, Hesap no. 550334
    Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 22 32 - 5001
    Vakıf Bank, Çatalca Şubesi, Şube kodu 237, Hesap no. 434 84 59
    Posta Çeki no. 164 00 09
    Euro hesapları:
    Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 55 01 -- 5003 (IBAN: TR 80000 1000
    1300 9525501 5003)
    Vakıf Bank, Çatalca Şubesi, Şube kodu 237, Hesap no. 400 79 36
    Dolar hesapları:
    Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 55 01 -- 5001 (IBAN: TR 37000 1000
    1300 9525501 5001)
    Vakıf Bank, Çatalca Şubesi, Şube kodu 237, Hesap no. 400 79 37
    CHF hesabı:
    Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 55 01 -- 5002 (IBAN: TR 10000 1000
    1300 9525501 5002)
    Swift Kodlar:
    Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi Swift kodu: TCZBTR2A
    Vakıf Bank, Çatalca Swift kodu: TVBATR2A

Keep Going !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Hoca keşke para olsada yardım edebilsem :(

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj