Select Komutu
-
select komutunun gramer ağacını arka planda işleterek ekrna gramere uygun veya değil yazdıran bir program yapmam gerekiyor .Selectn expression vb fonksiyonlarını araştırdım fakat koda nasıl aktarcam bilmiyorum mesela : kullanıcı Select *From ... yazacak o ... kısmına bi sürü şey gelebilir o kadar kontrolü nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
edit:http://www.h2database.com/html/grammar.html#select bu linkteki gibi bir ağaç var arka planda yani term ler ve expressionlar var bunlarınhepsi kontrol edileck ama bi term e bakarsanız value , vb bi sürü şey oluo value dersen string den int e bi sürü değişken içeriyor bu kadar komut nasıl kontrol edilir?
-
kodun başını yazınca sonrasını öneren programlar gibi yani?
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------kodun başını yazınca sonrasını öneren programlar gibi yani?
-----------------------------öyle değil edit kısmnda yukarıda anlattım biraz daha
-
up
-
sen başlı başına bir mantık istiyorsun. önce biraz yol alıp takıldığın yerde yardım istemen daha doğru olurdu. ama yinede ben nasıl yapardım kısaca anlatayım.
1-)select XXXX from kısmında xxxx olan yerde belli başlı komutlar olabilir. (top sum avg vb). ve kesinlikle virgülle ayrılmış olması gerekir.
1-a)boşlukları kaldırıp virgülle split yaptığında problemsiz bir yapı ortaya çıkıyorsa select XXXXX from kısmında problem yoktu.
2-) tablolar da virgülle ayrılmış olmak zorunda ve eğer alias tanımlanmışsa 1a kısmındaki alanlar buraya göre kontrol edilir. (Products tablosu P aliası ile çağrılmışsa P.Product id olark select edilir. )
vb vb şeklinde kendi mantığını oluştur yardımcı olmaya çalışırız..