Select Komutu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

select komutunun gramer ağacını arka planda işleterek ekrna gramere uygun veya değil yazdıran bir program yapmam gerekiyor .Selectn expression vb fonksiyonlarını araştırdım fakat koda nasıl aktarcam bilmiyorum mesela : kullanıcı Select *From ... yazacak o ... kısmına bi sürü şey gelebilir o kadar kontrolü nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

edit:http://www.h2database.com/html/grammar.html#select bu linkteki gibi bir ağaç var arka planda yani term ler ve expressionlar var bunlarınhepsi kontrol edileck ama bi term e bakarsanız value , vb bi sürü şey oluo value dersen string den int e bi sürü değişken içeriyor bu kadar komut nasıl kontrol edilir?

4641544948---53415249544153
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

kodun başını yazınca sonrasını öneren programlar gibi yani?

tahribat.com a can feda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------

kodun başını yazınca sonrasını öneren programlar gibi yani?

-----------------------------

öyle değil edit kısmnda yukarıda anlattım biraz daha 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

up 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

sen başlı başına bir mantık istiyorsun. önce biraz yol alıp takıldığın yerde yardım istemen daha doğru olurdu. ama yinede ben nasıl yapardım kısaca anlatayım.

1-)select XXXX from kısmında xxxx olan yerde belli başlı komutlar olabilir. (top sum avg vb). ve kesinlikle virgülle ayrılmış olması gerekir.

1-a)boşlukları kaldırıp virgülle split yaptığında problemsiz bir yapı ortaya çıkıyorsa select XXXXX from kısmında problem yoktu.

2-) tablolar da virgülle ayrılmış olmak zorunda ve eğer alias tanımlanmışsa 1a kısmındaki alanlar buraya göre kontrol edilir. (Products tablosu P aliası ile çağrılmışsa P.Product id olark select edilir. )

vb vb şeklinde kendi mantığını oluştur yardımcı olmaya çalışırız..

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
Toplam Hit: 1040 Toplam Mesaj: 5