Self-Monitoring Analysis And Reporting Technology (S.M.A.R.T.)
-
Samsung HD161HJ marka bir harddisk'im var. BIOS'dan s.m.a.r.t'ı açmak istedim fakat hiç bir bölümde bulamadım. Bu özelliği nasıl aktif hale getirebilirim?
Teşekkürler.
-
Donanımcılar buraya lütfen. :)
-
Funky_Punky bunu yazdı:
-----------------------------Samsung HD161HJ marka bir harddisk'im var. BIOS'dan s.m.a.r.t'ı açmak istedim fakat hiç bir bölümde bulamadım. Bu özelliği nasıl aktif hale getirebilirim?
Teşekkürler.
-----------------------------Tek çare BOIS güncellemek mi?
-
Biosda ayarı olması lazım, eğer yoksa biosu güncelleyip dene bi...
Ama smart genellikle sinir bozmaktan başka bir işe yaramaz...
Sıcaklık değşimlerini bile harddisk bozulacak şeklinde gördüğünden dolayı adamı paranoyak etmekten başka bi işe yaramaz :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Biosda ayarı olması lazım, eğer yoksa biosu güncelleyip dene bi...
Sıcaklık değşimlerini bile harddisk bozulacak şeklinde gördüğünden dolayı adamı paranoyak etmekten başka bi işe yaramaz :)
-----------------------------dogru adamı sinir hastası yapar
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Biosda ayarı olması lazım, eğer yoksa biosu güncelleyip dene bi...
-----------------------------Belli dönemler açıp kontrol etmek en mantıklısı, hem zaten HDD Life programı s.m.a.r.t. aradığı için lazım oluyor.
BIOS güncelleyeceğim bu durumda fakat XFX anakartlar için BIOS güncelleme hakkında hiçbir şey bulamadım. Bilgisi olan var mı?