Semerkant, Alamut Vb. Kitap Önerisi?
-
Evet müritler. Okuyanlar bilir bu konudaki kitaplar bir hayli ilgimi çekiyor.
Aslında doğu kültürü başlı başına ilgimi çekiyor. Bildiğim birkaç kitap var bu konu etrafında ama burdan yeni şeyler çıkabilir belki.
Semerkant, Alamut Kalesi, Puslu kıtalar Atlası kıvamında var mı önereceğiniz kitaplar?
-
İsmaililer ve kültürleri adına tarihi araştırma kitapları varda böyle roman-gerçek karışımı varsa bilmiyorum :S ayrıca AC oynuyon mu hocu :D
-
-
mahzal bunu yazdı:
-----------------------------
Evet müritler. Okuyanlar bilir bu konudaki kitaplar bir hayli ilgimi çekiyor.
Aslında doğu kültürü başlı başına ilgimi çekiyor. Bildiğim birkaç kitap var bu konu etrafında ama burdan yeni şeyler çıkabilir belki.
Semerkant, Alamut Kalesi, Puslu kıtalar Atlası kıvamında var mı önereceğiniz kitaplar?
abi ne mükemmel bir kitaptı o Alamut Kalesi..Saygın Ersin adında bir yazar, biraz Alamuttan, biraz da fantastik kurgudan esinlenerek 2 ciltlik bir eser almış kaleme.
Dili oldukça akıcı, kurgusu güçlüydü.
Zülfikârın hükmü ve erbain fırtınasıydı sanırım adları.
-
patasana..
-
HoneyBadger bunu yazdı:
-----------------------------İsmaililer ve kültürleri adına tarihi araştırma kitapları varda böyle roman-gerçek karışımı varsa bilmiyorum :S ayrıca AC oynuyon mu hocu :D
-----------------------------AC oynamıyorum hocam. Bilmiyorum bile hatta. :Dsokoban bunu yazdı:-----------------------------
-----------------------------Bakıcam hocam, yazarının kim olduğu da önemli tabi...CanKirca bunu yazdı:-----------------------------
abi ne mükemmel bir kitaptı o Alamut Kalesi..Saygın Ersin adında bir yazar, biraz Alamuttan, biraz da fantastik kurgudan esinlenerek 2 ciltlik bir eser almış kaleme.
Dili oldukça akıcı, kurgusu güçlüydü.
Zülfikârın hükmü ve erbain fırtınasıydı sanırım adları.
-----------------------------Bakıcam hocam buna, çok teşekkür ederim.
dede bunu yazdı:
patasana..
-----------------------------Ahmet Ümit kaçar mı hocam? -
Aslında bir açığında altını çiziyorsun dostum. Hakkında en az araştırma ve kitap olan ,aksine bir o kadarda ilginç ve bugün dünyayı yöneten hemen pekçok güç için sakıncalı bilgiler barındıran tarih kesitlerinden biri o dönemler. Özellikle Kahire Halifeliği , Hasan Sabbah ve devamında Selahaddin Eyyübi dönemi. Bir kurul toplayalım bu döneme ait ciddi araştırmalar yapalım biz yazalım sağlam bir kitap yav!