folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Sensor Networks Dersi Hakkında Bilgisi Olanlar

Sensor Networks Dersi Hakkında Bilgisi Olanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

cicosz nickli arkadaş ders için güzel v.s. demişti ben de son anda o dersi alayım dedim ama pişman oldum. çünkü dersi 3 hafta kaçırdım ve zaten bir şeyde öğretmiyorlar, kendin çözmek zorundasın. sağolsun cicosz arkadaş yardımcı olacağını söylemişti ama ne kadar olabilir ve ne kadar zaman ayırabilir bilmiyorum.

O yüzden bu dersi daha önce alan arkadaşlar var ise bir kaç sorum olacak. Şuan çok geri olduğum için en azından bir kaç problemi çözmem gerekiyor, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır sitede?

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Sensor network dersi genelde 2 farklı formatta incelenir.

1)Daha elektronik şeklinde olan yani sensor yapıları materyalleri manyetik alan teorisinin devamı şeklinde

2)Zigbee gibi yapıların işlendiği

Siz hangi formatı alıyorsunuz.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

mesajını yeni gördüm hocam sağolasın :))

şuan sadece tek bir dersine girebildim, adamın söylediği pek anlaşılmıyor zaten, slaytlara bakarak bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum. asistan da çinli bir çocuk, onun da ingilizcesi berbat, ve bir şey de anlattığı/anlatabildiği yok.

kısaca kendi başıma çözmek zorundayım. Tam 3 ders ve 3 sınavı kaçırdım, o yüzden kalan 9 sınav için iyi puan almam gerek yoksa kalırım :)

Ve bi anda hiç bilmediğim bir alanda kendimi buldum. zigbee olayı yok yani henüz bir şey görmedim, teorik olarak şu konular veriliyor

1. Introduction and Applications
    2. Hardware Platforms and Energy Consumption
    3. Operating Systems
    4. Time Synchronization
    5. Positioning and Localization
    6. Medium Access Control
    7. Topology and Coverage Control
    8. Routing
    9. Transport Protocols
    10. Network Security
    11. Middleware
    12. Databases

ve bunla ilgili olup olmadığını anlayamadığım bir takım pratikler var. contiki denilen bir şey kullanıyorlar, bana da bir tane sensor verdiler usb li. Neyse terminal de contiki aracılığı ile yazılan C kodunu usb cihazına atıyoruz (upload ediliyor diye geçiyor), sonra çalıştırıp görebiliyoruz. İş aslında birden fazla sensörü en aktif nasıl kullanabilme üzerine dönüyor, işte nodelar v.s. var bunlar aracılığı ile tasarruf için bir takım hesaplamalar var. Mesela iki node arasında uzaklığı bulma olayı, açıları bulma v.s. var
    şuana kadar öğrenebildiklerim bunlar.. ben Positioning and Localization kısmına yetiştim, 4. konu ile 5. konu yer değişmiş, işte bu hafta da Time Synchronization konusu var, işin ilginci bu konu da bizim proje konusuymuş (proje bile almışım yani :) ) 
    çok fikrim olmayan bir alan bu neden aldım çok da emin değilim ama artık tarih dolduğu için değiştirme şansım yok.  Çinli elemana kendi projemi gösterdim, elektronik bilgisi pek yok anladığım kadarıyla, sensor networks biliyorum dedi ama tezini bu dersten alırsan ben de sana atanan asistan olurum ve senden öğrenirim bunları diyor :)  Akıllı ev sistemlerinde kullanılabilecek şeyler bu sensörler ama sanırm burada tez sadece tek dönemde var. O yüzden tek başına yetiştiremem sanırm bilmiyorum açıkçası.. durum böyle

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 567 Toplam Mesaj: 3