Seo İle Alakalı Bir Soru
-
Arkadaşlar bir site projem var fakat takıldığım bi nokta var seo ile ilgili.
şimdi sitem türkçe içerik olucak fakat ileride bu türkçe içeriğe ingilizce azerice ve rusça ( belki ) içerikte eklenicek
takıldığım nokta şu :
İleriyi düşündüğümüz zaman domaini ingilizce olarak almak daha mantıklı geliyor.
fakat genel olarak aramalar en başta türkçe olarak gelicektir ki arama kelimelerinin domainde olamsı üst sıralar ve google amcanın bizi sevmesi açısından daha iyidir tabi.
domaini türkçe alıp seo kısmında yabancı kelimeler ile zenginleştirmekmi daha mantıklı olacaktır
yoksa
domaini ingilizce alıp içerikteki türkçe kelimeler ile yetinmekmi ?
-
hocam fark etmez bence çok site gördüm içeriği çok farksız ama o içerikte 1. sırada
-
içerikle domain tam uyumlu oalcağı için hani küçük bi fark bile önemli olucak o yüzden merak ettim.
yoksa tabiki içerik önemli ne içerikle ne alakasız domainler var :)
örnek mayonez.net :)
ama işte tam uyum için merak ediyorum..
-
google sitenin aktifliğine rank değerine bakar tabiki domain adresinin önemi var ama abartılacak kadar değil .
-
eXceptioN bunu yazdı:
-----------------------------
google sitenin aktifliğine rank değerine bakar tabiki domain adresinin önemi var ama abartılacak kadar değil .
-----------------------------hocam benim seoyla ilgili bi sorunum yok benim için domainin keywords olarak değerinin önemi var o yüzden ingilizcemi yoksa türkçemi daha mantıklı onu düşünüyorum :)
-
ikinci seçeneğin daha mantıklı sanki .
-
eywallah sağolasın
-
içerik daha önemli domain ewfsdfws6d5f4sdfsdf.com olsada farketmez
ne domainler gördüm içinde hiç içerik yok
ne içerikler gördüm doğrudürüst domaini bile yok
-
Ulan şu seo işi bir tek benim sitede işe yaramıyor herhalde.
Birilerinden tavsiyeleri şiddetle dinlerim :).
-
Content Is The King : İçerik Kraldır :)
En iyi örneklerden biri zaytung. İçerisi full uydurmasyon komik haberler dolu. Googlede hep üst sıralarda cıkıyor. Ama domaine bakınca '' ne alaka lan '' dedirttiriyo adama :).
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------
içerik daha önemli domain ewfsdfws6d5f4sdfsdf.com olsada farketmez
ne domainler gördüm içinde hiç içerik yok
ne içerikler gördüm doğrudürüst domaini bile yok
-----------------------------Ne elbise gördüm içinde insan yok,
Ne insanlar gördüm üstünde elbise yok. Gibi birşey olmuş hocam ((:
Bence içerik her zaman önemlidir.Ama yeni bir site için domain'de içerikle alakalı olursa bunun ilerlemende çok katkısı olur diye düşünüyorum.Windows 7 ile ilgili bir blog'um var.Ben bunu pencereyedi yapsaydım bugün bu kadar hit alamazdım diye düşünüyorum.Eğer içerikle alakalı bir domain alınmayacaksa çok kısa bir domin tercih ederdim.En fazla 4 harfli bir domain almalısın bence.