Seo Önemi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

ARkadaşlar benim bir kaç sorum olacak ;

Asp ile seo yapıcam ama yapmayı çok sevmiyorum biliyorsuzu yane /metin-2-ıvırzıvır.html şeklinde link yapmasam yane yine oku.asp?id=3 gibi olsa sizce üst sıralara çıkmamda çok etkisi olurmu yane engellermi ? Ve seoyu site.com/id-ıvırzıvır.html  yerine site.com/12  12 olan yer konunun idsi boyle yapsam yine google seo olarak görürmü ?

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

sen önce seo nun tam olarak ne demek olduğunu öğren bence bu konuda hiç bir bilgin yok , yanlış bilip de bildiğini sandığın kullandığın kavramlardan belli oluyor. kusra bakma ama durumun böyle.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

bak id olarak yapman id.html şeklinde yapsanda seo yapmışş olmazsın seo için kullanılan işi yapmış olursun ama goole için etkisi olmaz o seodaki olayda amaç google linklerede önem veriyo mesela bi haberin var sitende  "basit metin editörü" diye bunu google www.asd.com/haber.asp?id=34 yaparsan yani bi linkte konuyla ilgili veri yok ama www.asd.com/basitmetineditörü.asp şeklinde olursa bak linktede aranan olay var ve üstte çıkmada daha etkili

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam onun amacı title, metakey ve url de eşleşmesi.Link verirken ;

index.asp?islem=oku&id=3&b=linuxta-localhost-kurulumu

dersen yine seo yerine geçer.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Bahsettiğiniz şey SEF url -  yani search engine friendly  - arama motoru dostu linklerdir. bu sadece seonun bir kısmını olusturabilir ve tabi ki faydalıdır. Linkin içeriği yansıtıcı şekilde görünmesi SEO açısından faydalıdır yani durum bu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

yapmak istediğin şeyi önce bi öğren tam anlamıyla. sonra yaparsın acelesi yok.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

RootB bunu yazdı:
    -----------------------------

sen önce seo nun tam olarak ne demek olduğunu öğren bence bu konuda hiç bir bilgin yok , yanlış bilip de bildiğini sandığın kullandığın kavramlardan belli oluyor. kusra bakma ama durumun böyle.

hocam tabiki seoyu biliyorum ama çok çoook az sadece seo link yaparken cok sorun yaşıyorum sevmiyorum haklısın doğru seo ile aram iyi deil ama metalar hep kullanırım sadece seolu linkleri bilmiyorum ne işe yarar onun hakkında bilgi edinmek istedim bu gune kadar kodladığım iç bir sitede seolu link kullanmadım hiç kanım almıyor nedense :D

@zumsuk

index.asp?id=3&b=linuxta-localhost-kurulumu yane bole olr diyosun ozmn cok iyi ben google ? gorunce onu saymıo diye biliodum

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:

@zumsuk

index.asp?id=3&b=linuxta-localhost-kurulumu yane bole olr diyosun ozmn cok iyi ben google ? gorunce onu saymıo diye biliodum

hocam görüyor.Görmez diyen adamada her türlü ispatlarım.Blog açık değil ama şimdilik önbelleği vardır;

Google 'a "linux chrome os kurulumu" yaz benim site çıkıyor.Urlye bakarken kalın olduğunu görürsün.Title, içerik, url kalın.O halde dikkate alıyor.

---

Sitede seo teknikleri vardı da olmazsa konu olarak tahribata açayım.Bunları görüyor google.Yahoo, bing vs.. yi bilmem.İşin gerçeği zerre kadarda umrumda değiller.Ben google için kastım, google bunları önemsiyor.Hemde bilinenden fazlasıyla.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek

site.com/seo-nedir  şeklinde yaparsan en iyisidir. illa .html e vs gerenk yoktur kanımca ;)

google amca'nın sizden istediği maksimum kullanıcı dostu olsun der, yani mantık olarak teknoloji konusunda çok bilgisi olmayan birisi bile baktığında anlaşılır olmasıdır. siz adama 

site.com/naber-bro.html yaparsanız belki html kafasına takılabilir, site.com/article?=selam yaparsanız gene pek bişe anlamaz.. 

ama direk title çıkarsa maximum dönüş sağlar her türlü.. 

site.com/nokia-3g-ayarlari gibisinden =)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

HighNitro bunu yazdı:

site.com/seo-nedir  şeklinde yaparsan en iyisidir. illa .html e vs gerenk yoktur kanımca ;)

google amca'nın sizden istediği maksimum kullanıcı dostu olsun der, yani mantık olarak teknoloji konusunda çok bilgisi olmayan birisi bile baktığında anlaşılır olmasıdır. siz adama 

site.com/naber-bro.html yaparsanız belki html kafasına takılabilir, site.com/article?=selam yaparsanız gene pek bişe anlamaz.. 

ama direk title çıkarsa maximum dönüş sağlar her türlü.. 

site.com/nokia-3g-ayarlari gibisinden =)

Tuttum bunu.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 1120 Toplam Mesaj: 10