Seo Önemi?
-
ARkadaşlar benim bir kaç sorum olacak ;
Asp ile seo yapıcam ama yapmayı çok sevmiyorum biliyorsuzu yane /metin-2-ıvırzıvır.html şeklinde link yapmasam yane yine oku.asp?id=3 gibi olsa sizce üst sıralara çıkmamda çok etkisi olurmu yane engellermi ? Ve seoyu site.com/id-ıvırzıvır.html yerine site.com/12 12 olan yer konunun idsi boyle yapsam yine google seo olarak görürmü ?
-
sen önce seo nun tam olarak ne demek olduğunu öğren bence bu konuda hiç bir bilgin yok , yanlış bilip de bildiğini sandığın kullandığın kavramlardan belli oluyor. kusra bakma ama durumun böyle.
-
bak id olarak yapman id.html şeklinde yapsanda seo yapmışş olmazsın seo için kullanılan işi yapmış olursun ama goole için etkisi olmaz o seodaki olayda amaç google linklerede önem veriyo mesela bi haberin var sitende "basit metin editörü" diye bunu google www.asd.com/haber.asp?id=34 yaparsan yani bi linkte konuyla ilgili veri yok ama www.asd.com/basitmetineditörü.asp şeklinde olursa bak linktede aranan olay var ve üstte çıkmada daha etkili
-
hocam onun amacı title, metakey ve url de eşleşmesi.Link verirken ;
index.asp?islem=oku&id=3&b=linuxta-localhost-kurulumu
dersen yine seo yerine geçer.
-
Bahsettiğiniz şey SEF url - yani search engine friendly - arama motoru dostu linklerdir. bu sadece seonun bir kısmını olusturabilir ve tabi ki faydalıdır. Linkin içeriği yansıtıcı şekilde görünmesi SEO açısından faydalıdır yani durum bu.
-
yapmak istediğin şeyi önce bi öğren tam anlamıyla. sonra yaparsın acelesi yok.
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------
sen önce seo nun tam olarak ne demek olduğunu öğren bence bu konuda hiç bir bilgin yok , yanlış bilip de bildiğini sandığın kullandığın kavramlardan belli oluyor. kusra bakma ama durumun böyle.
hocam tabiki seoyu biliyorum ama çok çoook az sadece seo link yaparken cok sorun yaşıyorum sevmiyorum haklısın doğru seo ile aram iyi deil ama metalar hep kullanırım sadece seolu linkleri bilmiyorum ne işe yarar onun hakkında bilgi edinmek istedim bu gune kadar kodladığım iç bir sitede seolu link kullanmadım hiç kanım almıyor nedense :D@zumsuk
index.asp?id=3&b=linuxta-localhost-kurulumu yane bole olr diyosun ozmn cok iyi ben google ? gorunce onu saymıo diye biliodum
-
arkinfes bunu yazdı:
-----------------------------@zumsuk
index.asp?id=3&b=linuxta-localhost-kurulumu yane bole olr diyosun ozmn cok iyi ben google ? gorunce onu saymıo diye biliodum
-----------------------------hocam görüyor.Görmez diyen adamada her türlü ispatlarım.Blog açık değil ama şimdilik önbelleği vardır;
Google 'a "linux chrome os kurulumu" yaz benim site çıkıyor.Urlye bakarken kalın olduğunu görürsün.Title, içerik, url kalın.O halde dikkate alıyor.
---
Sitede seo teknikleri vardı da olmazsa konu olarak tahribata açayım.Bunları görüyor google.Yahoo, bing vs.. yi bilmem.İşin gerçeği zerre kadarda umrumda değiller.Ben google için kastım, google bunları önemsiyor.Hemde bilinenden fazlasıyla.
-
site.com/seo-nedir şeklinde yaparsan en iyisidir. illa .html e vs gerenk yoktur kanımca ;)
google amca'nın sizden istediği maksimum kullanıcı dostu olsun der, yani mantık olarak teknoloji konusunda çok bilgisi olmayan birisi bile baktığında anlaşılır olmasıdır. siz adama
site.com/naber-bro.html yaparsanız belki html kafasına takılabilir, site.com/article?=selam yaparsanız gene pek bişe anlamaz..
ama direk title çıkarsa maximum dönüş sağlar her türlü..
site.com/nokia-3g-ayarlari gibisinden =)
-
HighNitro bunu yazdı:
site.com/seo-nedir şeklinde yaparsan en iyisidir. illa .html e vs gerenk yoktur kanımca ;)
google amca'nın sizden istediği maksimum kullanıcı dostu olsun der, yani mantık olarak teknoloji konusunda çok bilgisi olmayan birisi bile baktığında anlaşılır olmasıdır. siz adama
site.com/naber-bro.html yaparsanız belki html kafasına takılabilir, site.com/article?=selam yaparsanız gene pek bişe anlamaz..
ama direk title çıkarsa maximum dönüş sağlar her türlü..
site.com/nokia-3g-ayarlari gibisinden =)
-----------------------------Tuttum bunu.