Seo Sorunsalı
-
sitemi hazılarken yeni aldığım bir aylık domaine dedim biraz yazı resim filan ekleyeyim az çok google indexlesin falan.
birkaç sayfa ekledim 10-15 sayfa html sayfa. kendim sitenin konusuyla alakalı özgün bir döküman hazırladım. 2 sayfa word belgesi sonra bu sayfanın başından sonundan paragraflar kestim kestim rasgele sayfalara ekledim. altınada görseller ekledim görsellerin yani resimlerin isimlerini örnegin araba+satis+kiralama.jpg gibi yaptım. sayfa isimlerinide titlelerininide başlıklarınıda seoya uygun seçtim yine örneğin araba-kiralama.html araba-kiralarken-dikkat-edilecek-hususlar.html gibi sayfalar oldu.
iyimidir kötümdür bilemiyorum rekabet oranı yüksek anahtar kelimelerde bile site googlede ana sayfa düştü. bazı anahtar kelimelerde 3. sayfada bazılarında birinci sayfada. ama 1 aylık site bu hadi dedim google torpil geçti. bu birinci sorun. ikincisi ise yaw ben şimdi yaptığım siteyi eklicem ve bu eklediğim linkler ucucak bütün bu indexler vs. boşamı gidecek. ne yapmamı önerirsiniz o sayfalar duramaz. yani kesinlikle silinecek. sildiğimden ötürü google ters bakarmı. birde son olarak çok fazla benzer sayfa linki olursa sitemde google ters etki yaparmı. örnegin gömlek satıyoruz diyelim.
2013-model-gomlekler.aspx
gomlekler-2013-model.aspx
2013-model-gomlekler-XL.aspx
gomlekler-2013-model-L.aspx
2013-model-gomlekler-S.aspx
gomlekler-2013-model-M.aspx
2013-model-gomlekler-siyah.aspx
gomlekler-2013-model-beyaz.aspx
gibi aynı linki variantları ile çogaltarark yazdığımızda zararımı yoksa karımı dokunur.
biraz uzun oldu okuyan herkeze teşekkürler.
-
yeni açılan sitelerde eklenen konular genelde hep 1. sayfada yer alıyor ama zamanla düşüyor hacı..
eğer böyle devamlı deneme yamulma yaparsan indexlerin ha bire silinip tekrar eklenirse falan, google bu durumdan huylanacak ve seni s*klememeye başlayacaktır..
bence siten adam akıllı tam oturmadı ise bu tarz index deneme yamulma yöntemlerinden uzak durmalısın..
-
hocam öncelikle teşekkür ederim. şimdi ne yapmalı;
tüm html sayfaları çekim siteyi tekrar boşaltıp, boşta mı bekletsem. sitem tam manasıyla hazırlanınca gerçek sitemimi eklerim.
yoksa html sayfalar madem yükledin varsın dursun mu? hangisini tercih etmeliyim.
bir anda google de üst sıralara sitenin çıkması google tarafından dikkat çeker diye korkuyorum. yok yerden cezaya yemesem. gerçi ceza ne gibi durumlarda verilir onuda bilmiyorum.
site yeni açıldığı için linkleride yavaş yavaşmı girsem. hani 50 ürün değilde bu gün 5 ürün yarın 2 ürün bir hafta sonra 10 ürün gibi girmek dahamı mantıklı olur. keza anahtar kelimeleride aynı şekilde yavaş yavaşmı girmeli yoksa yekten ne varsa yazılmalımı.
NuLL29 tarafından 11/Nis/13 02:06 tarihinde düzenlenmiştir -
50 ürünü birden abanmak yerine günde en fazla 2 -3 ürün girmen uzun vadede karlı bir durum olur senin için.
Bir diğer etken siteni robots.txt dosyası ile arama motorlarına kapatabilirsin siten aktif olana kadar.
Çünkü index alan sayfalar daha sonra sitenin yapısı değiştiğinde sayfa bulunamadı hatası verecektir ve bu senin işini biraz daha zorlaştıracaktır seo açısından..
@edit
sadece url yapısı değişip içeriği aynı olan sayfalar spam'a girer.yani "süper-buzdolabı.aspx" ile "buzdolabı-süper.aspx" sayfaları içerik olarak birbirinin aynısı ise ve bu şekildeki sayfalarının sayısı fazla ise (örn 50 - 60 ) sandbox'a düşmen yüksektir yeni siteyse eğer..
google eskisi gibi değil artık en ufak birşeyde basıyor sandbox'ı çıkana kadar uğraş dur ondan sonra..
CEO tarafından 11/Nis/13 11:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Yok mu arkadaşlar. Bir önerisi olan.
Özetleyeyim. Gömlek satan bir site düşünün. Ama sadece gömlek.
misal adam gömlek filitreliyor kırmızı ve XL Beden gönlerler için. Urunler.aspx?KategoriID=5
Ben bunu c5/XL-Beden-Kırmızı-Gomlekler.aspx diye düzeltiyorum.
Ama bir ton renk bir ton beden bir ton link eder ana sayfada bu linkler var çok link vermek ban sebebi olurmu.
-
hocam sitenin içeriğine göre bir domain al diğerine kur herşeyi 301 çak
-
hacı pek anlamam ama lcw yada defacto nun sitesine bak bi orada durum nedir
-
Devilcode bunu yazdı
hocam sitenin içeriğine göre bir domain al diğerine kur herşeyi 301 çak
?
Başka önerisi olan yok mu?
-
-
Hocam şu Google Penguen güncellemesi (backlink ve spamı bitirmek için çıkardı bu algoritmayı) yaptıgından beridir ki pr ında bir önemi kalmadı, google tamamen çıldırmış durumda. Ben artık image taglarmış, seo linklermiş, backlinkmiş bunlarla uğraşmıyorum bile.
Hea napıyorum. Eticaret ve Ürün tanıtım siteleri için sayfalar için özgün mutlaka 160 kelimeden oluşan kısa bir açıklama giriyorum. Onun dışında tamamen sosyal platform ve google' ın nekadar servisi varsa ordan kasıyorum. Onun dışında hiç bir şey yapmıyorum. Eski türlü seo yapılan sitelerin hepsi gerilemiş durumda.
İlk sayfa ilk sıradan gelen 6500 backlink i, 3500 linki olan bir sitem şu an 6 aylık bir wp sitesinin altından geliyor. Saçma sapan bir hal aldı durum anlıycan.
Yani tavsiyem içeriğin özgün temiz ve az olsun birde sosyal alanları iyi kullan bence şu an gerisi hikaye. Tabi benim görüşüm bu.