Serbest Düşme Deneyi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Fizik Dersinde Basit Bir Deney Yapacağım

Deney aşagıda yazıyor. Anlamadığım bir husus var. Hocaya soramayabilirim o an kalabalık olursa çünkü başka deneylerde olacak. 

Serbest düşmede  V=a.t   V^2='ah  h=1/2at^2 formüllerini biliyorum.

Lakin, bu sürtünmeli ortamda yapılacak o zaman devreye  Fhava=k.A.v2  formülü girecek.

Neyse buradan hızı çekersem yer çekimi hız yüzey alanı gibi değerleri nasıl hesaplayacağım?

2 farklı kütle yüzüy alanını verecek mi ? Sürtünmeli sayıcaz sürtünmesiz mi ? 

Birde deneyin sonunu anlamadım ''Yüksekliğin zamanın karesine göre çizildiği grafikten...'' bu nedir ben böyle bir grafik bilmiyorum olursada parabolik olur bu parabolden ben nasıl ivme çekeceğim. 2 sene geçti üzerinden unuttum mafeles.

Deneyin Amacı: Kütleleri farklı iki metal bilye sırayla farklı yüksekliklerden bırakılır. Her yükseklik için düşme süreleri hassas olarak ölçülür. Yüksekliğin zamanın karesine göre çizildiği grafikten bu iki bilye için yerçekimi ivmesi hesaplanır.

Akıllı Sayaç

Serbest Düşme Mekanizması

Darbeye Duyarlı Platform

Sünger Tampon

Destek Çubuğu

Şerit Metre ()

Kütleleri Farklı  QUOTE   Adet Metal Bilye

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Fizik Dersinde Basit Bir Deney Yapacağım

Deney aşagıda yazıyor. Anlamadığım bir husus var. Hocaya soramayabilirim o an kalabalık olursa çünkü başka deneylerde olacak. 

Serbest düşmede  V=a.t   V^2='ah  h=1/2at^2 formüllerini biliyorum.

Lakin, bu sürtünmeli ortamda yapılacak o zaman devreye  Fhava=k.A.v2  formülü girecek.

Neyse buradan hızı çekersem yer çekimi hız yüzey alanı gibi değerleri nasıl hesaplayacağım?

2 farklı kütle yüzüy alanını verecek mi ? Sürtünmeli sayıcaz sürtünmesiz mi ? 

Birde deneyin sonunu anlamadım ''Yüksekliğin zamanın karesine göre çizildiği grafikten...'' bu nedir ben böyle bir grafik bilmiyorum olursada parabolik olur bu parabolden ben nasıl ivme çekeceğim. 2 sene geçti üzerinden unuttum mafeles.

Deneyin Amacı: Kütleleri farklı iki metal bilye sırayla farklı yüksekliklerden bırakılır. Her yükseklik için düşme süreleri hassas olarak ölçülür. Yüksekliğin zamanın karesine göre çizildiği grafikten bu iki bilye için yerçekimi ivmesi hesaplanır.

Akıllı Sayaç

Serbest Düşme Mekanizması

Darbeye Duyarlı Platform

Sünger Tampon

Destek Çubuğu

Şerit Metre ()

Kütleleri Farklı  QUOTE   Adet Metal Bilye

Öncelikle bilye büyüklükleri verilmediği için zaten hava sürtünmesini hesaplayamazsın. Formülize edeceksen ayrı tabi. Yüksekliğin zamanın karesine göre grafiğide ivme grafiğidir.

Toplam Hit: 1380 Toplam Mesaj: 2