Sertifika Uyarıları
-
Bir kaç (belki 3-4 gün) gündür bilgisayarımda bazı sitelere girdiğimde, site sertifikasının tanımlanamıyor oluşundan dolayı uyarılar alıyorum. Belki zararlı siteler diceksiniz ama girdiğim ve bu uyarıları aldığım siteler Google(mail), Yahoo(mail), Facebook vs. gibi son derece ünlü, güvenilir siteler fakat bunlarda İE7'de hep uyarı aldım, bunu üzerine Firefox'da denedim ama nafile hala aynı sorunlar bende çaresiz hepsinin sertifikasını kabul edip kalıcı hale getirdim.
Acaba hata mı yaptım?
Başkalarına soruyorum böyle bir sorun yok diyorlar, bende ki sorun nedir?
Yardımcı olursanız sevinirmi. Teşekkürler.
-
hoca bilg. saatinin doğru olduğuna eminmisin?
sertifikalar ona göre de hata verebilir.
benim FireFox'ta bi ara veriyordu, zamanı düzeltince oda düzeldi...
-
Tarih, saat hepsi doğru hocam. Anlamadım ben bu işi, başka var mı böyle bir sorunu olan ?
Edit: Bilgisayarda otomatik güncelleştirmeler açık.
-
O sertifika uyarıları, windows un siteye güvenmesi değil, senin siteye güvenmenle alakalı.
Yani doğal olarak soracak, ne zaman kişisel bilgi girsen sorması lazım zaten.
Yani burdaki dert ne anlamıyorum ?
Fake yemediğinden eminsen, sorun yok ?
Not: Konu nu da "Yeni başlayanlar" a taşıyorum.
-
Sorun şu; bu sertifika sorunun yeni başlaması, yani bir gün önce bilgisayar aynı URL'den hiç bir uyarı, sertifika hatası vs. almazken bir gün sonra sertifika uyarıları alması. Hem de hiç bir ayar değiştirilmemiş iken.
Neyse Google, Yahoo, Facebook vs. gibi sitelerden fake yenilmeyeceğine göre, bilgisayarda da internet güvenliği olduğuna göre bir sorun kalmıyor.
İlginize teşekkürler.
