Server 2003 - Remote Desktop Client Ayarlarının Ve AD Yapılandırma Ayarlarının Txt Olarak Dışarı Alınması (Veya Benzeri)
-
Yaklaşık 80-85 adet 2008 - 2003 server'ı 2012 server'a fiziksel donanımlarıyla birlikte update edeceğim, bu süreçte tek tek türkiyenin farklı noktalarına gitmek gibi bir uğraşa girme zahmetinde bulunmak istemiyorum. İşi dışarıya verme şansım da yok hepsi kahrolasıca Holdingin işleri ve maaşa tabi olaylar.
Maksadım Server 2003 içerisindeki tüm yapılandırmayı (Remote Desktop Client ayarları ve AD yapılandırma ayarları) txt olarak dışarı alınmas, illa ki txt olması da şart değil program içinde de tutabilir hatta program içinde tutsa daha iyi olur, benim yapmak istediğim şey ibm veya hp sunucu kasaları geldiğinde üzerlerini etiketleyip eski ayarlara göre yeni servera ayar çekmek yerine kargolamak, diğer ayarları uzak bağlantıyla yapmak niyetindeyim.
VPN vs ayarları olduğu için standart yapılandırmayı yap oraya uzaktan bağlan diğer ayarları yap olayına girmek istemiyorum, kısacası tüm ayarları en azından txt olarak çekmem lazım. Sizler bunun için ne kullanıyorsunuz?
-
upbidi upbidi upbidi up up upbidi uppidi uppidi up :|
-
Ben onu rol kurulum yaparken soruyor ya sadece o zaman alınabiliyor diye biliyorum. Vallaha işin cidden zor. Iç ip yapılandırmaları, kullanıcılar dosyalar o o o . Kolay gelsin
-
terminal server userlar ve set migration yapılamıyor. ben tek tek oluşturmuştum. ama active directory migration yapılabiliyor. bir çok aratabilirsin. fiziksek taşınma derken 2003 çalıştıran makina 2012 ye fiziksel olarak geçemez zaten malum yeniden kurmak gerekir. sandman da konuyu görürse yardımcı olacaktır. kendisi konuya hakim olabilir yada bi fikri vardır.
-
bende merakla beklemekteyim yapilan yapilandirmayi baska bi servere gecirme islemini nasil yapacagimi bayadir dusunuodum ornek olarak
su ekli rolleri nasil export yapip diger servera import ederiz.
dns yapilandirmasi
active directory
uzak masaustu
grup plicy
vs ayarlarini a serverindan b serverina import exportla nasil atariz
-
2003 ile 2012 arasında ciddi değişimler var. Bir çok rolde geliştirmeler var.Seçenekleri bile değişik export importta mutlaka uyumluluk vardır. O yüzden işin zor dedim teker teker yapacak.
-
Tüm server konfigi dışarı atabileceğin bir program yok, tek tek netsh komutlarını kullanman lazım. Örneğin AD’yi, DHCP’yi, IP konfigürasyonunu aşağıdaki şekilde dışarı export edebilirsin.Sonra uzaktan import edersin.
***netsh dhcp server export C:\dhcp.txt all
***To dump the TCP/IP configuratio
netsh -f PATH_AND_FILENAME.txt
***To export configuration data from Active Directory Domain Services to an XML file
1. Log on to the Management Server with an account that is a member of the Domain Admins group.
2. Click Start, point to All Programs, click Windows Essential Business Server, click Tools, and then click Export Configuration. The Export Configuration Wizard appears.
3. Follow the steps in the wizard to choose a name and a location for the XML file that will contain the configuration data for Active Directory Domain Services.
Böyle bir şey buldum işine yararmı bilemem.
-
fikir olarak diorum denemedim şu sekilde yapılabilir
ankarada 1 tane serverin var istanbuldaki serverini ankaradaki serverına ADC olarak eklersin tüm katalog istanbuldakinede geçer ondan sonra FSMO rollerini transfer edersin olur biter .
sonucta sen yükseltme yapıcaksın anladıgım kadarıyla benim bildiğm baska yöntem yok.
fiziksel donanımlarıyla update edicem diosun sanallaştırma yaparsın uzaktan rahat rahat işlerini halledersin die düşünüyorum suan için ama daha tecrübeli arkdasların yorumlarını bekliyorum takipteyim. -
ayhun bunu yazdı
bende merakla beklemekteyim yapilan yapilandirmayi baska bi servere gecirme islemini nasil yapacagimi bayadir dusunuodum ornek olarak
su ekli rolleri nasil export yapip diger servera import ederiz.
dns yapilandirmasi
active directory
uzak masaustu
grup plicy
vs ayarlarini a serverindan b serverina import exportla nasil atariz
Slm hocam,
Mevcut yapıya bir ADC kurup, fsmo rolleri ADC ye aktarıp mevcut DC yi down edebilirsin.