Server 2003 Te Apache Nasıl Çalışır.?
-
server 2003 sistemine
php triad kurdum gel gelelim
apache yi çalıştırmak istediğimde çalıştırmıyor
bunun sebebi ne olabilir...?
ve win. server 2003 te Apache yi nasıl çalıştırabilirim
nasıl php çalışabilirim..?
şimdi söz sizde buyurun bakalım acil :D -
ee yardımcı olacak yokmu
hadi yeni elemanları tanımıyorumda eskiler verirdi önceden böle faydalı konular içinc cevab -
2003 altında apachenin çalışmasına gerek yok zaten iis mevcuttur önce windows2003 cdsini tak orda ekstralardamı ne iis mevcut(internet information server) onu kur.... eeee diceksin ben php istiyrum manyakmısın dinle beni:) php4 için kurulumu anlatıcam php5 kurulumuda buna yakındır şimdi php4ts.dll ve php4ts.lib dosyalarını al ve system32 dizinine at(64se bilemem)
... sonra normal xp kurulumundaki gibi php.ini-dist dosyasını al ve winnt klasörüne at -dist ti silmeyi unutma..... geriye satede iis yapılandırılması kaldı iis kontrol panelini ac.... işte orda "default web pagestan felan gerekli kök klasör ayarlarını yap" properties penceresi acıkken sanırım configuration sekmesine tıkla orda bir liste APP mapping olucak orda add e tıkla burda php/sapi klasöründeki php4sapi.dll sec altına uzantıyada .php yada php4 yaz...... neyse bunu yaptıktan sonra İSAPİ filtreleri die birşey var görürsün nerde unuttum ordanda ..... Filtre adına PHP ..... altınada deminki dll ekle..... ve sonra iis restartla bu kadar:)
altı degildir umarım işine yarar -
iis deilde apache ile çalışamazmıyız
ayrıca
mysqladmin felan hepsi entegre çalışıyor phptriad ı kurunca bilirsin
şimdi hepsi ile tek tek mi uğraşmak gerekiyo -
çalıştırılamaz sanırım çünkü windows2003 xpden baya bir farklı ama ben hiç denemedim yani birşey diyemem.... 2003 altında php kullanıcaksan mysql(navicat kontrol için) ve iis kullan
zaten php ile ileri seviye bir web uygulaması geliştiriceksen 2003 altında degil linux altında geliştirmen daha mantıklı çünkü phpde bazı fonksiyonlar direk linux için gecerli -
Eğer iis kurulu ise apache ile aynı portu kulandıkları için,çalışmaması doğaldır.iis yi durdur onun dışında xp ye kurulumundan ve çalışma mantığından çoıkta farklı değil. Arkadaş linuxta daha iyi çalışır falan demiş ama alakası yok sonuçta destekleyen PHP php.net te gerekli her bok yazıyor bunun işletim sistemi ile alakası yok.
-
dostum dedigin dogru ona birşey demiyorum benim demek istedigim phpnin bazı fonsiyonları şu an için sadece linux için var bu windows için çıkmıcak demek degil
-
Burada xampp for windowsun 2003 te çalıştığını yazmış
http://www.apachefriends.org/en/projects.html
Buradan da xampp hakkında daha çok bilgiye ve download linkine ulaşabilirsin.
http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html
xampp ı kısaca özetlemek gerekirse.
Apache HTTPD 2.2.0, MySQL 5.0.18, PHP 5.1.1 + 4.4.1 pl1 + PEAR + Switch, MiniPerl 5.8.7, mod_ssl 2.0.55, Openssl 0.9.8a, PHPMyAdmin 2.7.0 pl1, XAMPP Control Panel 2.1, eAccelerator 0.9.4, Webalizer 2.01-10, Mercury Mail Transport System für Win32 und NetWare Systems v4.01a, FileZilla FTP Server 0.9.10a, SQLite 2.8.15, ADODB 4.65, Zend Optimizer 2.5.10a, XAMPP Security
Toplam Hit: 1631 Toplam Mesaj: 8