Server Donanim Domain ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanal_Lord_28
    Sanal_Lord_28's avatar
    Erkek

slm arkadaslar ben simdi size birseyler sormak istiyorum ..

Server ?ben kendi pc mi ne kadar bir olcude server olarak kullanabilirim?

domain?kendi pcm den veya baska bir yolla domain satmam icin gereken ne?

host?neden hosta  ihtiyac duyariz satmam icin ne yapmam gerek ?

internet nerden nasil calisir ?anabir computer sistemimi war?

simdi bunlarin ne anlama geldigini ufak yapida bende biliyorum server he sunucu  demektir istemci bilgisayarlar ondan istek yapar serverda bunlara karsilik verir gibi seyler...

yani tamam hepimizin ufak capta bilgileri war biraz okuyunca bir kac siteye girince buluyoruz ama dusunuyorum da ben neden bir host almak icin birilerine para odemek zorundayim ben neden  kendi pc m den yapamayiyim sonucta karsi tarafdakide pc sadece adamlar farkli bir prgrammi kullaniyo? veya sabit ip simi war ? (ve ben neden ip dagitamiyorumda illa benim bilgisayarim bir hattan ip aliyooo buna pek aklim yatmiyor ondan sorayim dedim)

simdiden yazilacak cevaplara tesekkur ederim arkadaslar.

isin guzel yanina gelince cok hizli bir internet baglantim war pc cok perfect birsey degil ama hizli yeterli yani:D neden ben bu bilgisayirmda birseyler yapamayiyim neden oyun amacli kullanayim bilgiyi paylastikca daha cok ilerleyecegiz demi o zaman elinizdeki bilgileri bekliyorum arkadaslar........

Birak olece Kalsin Eskidendi Bizim mazimiz simdilerde ise sadece bilgi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

bende yuzeysel olarak biliyorum ama sanirim ip dagitabilmen icin sirket kurup belli bir ip araligi satin alman gerek. deciate mi ne dedikleri olsa gerek. aslinda kendi aginda yaptiginla ayni gibi geldi simdi dusununce bi ana pc olacak yani server diger makinalara ip vereceksin.

kendi bilgisayarini host yapabilirsin static ip olmasi gerek ama dynamic ip leride static gibi gostermek icin programlar veya web siteleri mevcut. host isi icin saglam bi bilgisayar lazim.

internetin nereden geldigini bende merak ettim simdi :) ama sanirim amerikadan geliyor. denizlerin altindan falan net kablalari geciyor. dunyadan geldigi kesinde nerden bilmiyorum :)

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

host konusunu http://tahribat.com/Dokuman-Bilgisayarinizi-Webserver-Yapin-157/1/ linkini takip ederek çözebilirsin. satışını yapman içinde plesk, cpanel ve benzeri bir uygulama kurman lazım. ( gerçi şart değil ama otomatik dizin işlemlerini falanı filanı halletmesi açısından önemli )

ip konusuna gelince ip ni sabitleyebiliyosun +2 tl olması lazımdı yeni bir ip de alabiliyorsun telekomdan.

diğer konularda da bişeyler yazmak isterdim ama daha düzgün bilen biri yazsın onlarıda.

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

dokuman arsivini karistir biraz

edit: yeni uyanmıştım şimdi aklım başıma geldi biraz anlatayım..

sen host yada ip dağıtamazsın çünkü bağlantın yetmez güçlü dediğin pcye 3-4 bin kiişi istek gönderdiğini düşün?

yada 20 milyonluk modemin kaldırırmı falan işte...

hepsini ayarlarsın bi şekilde donanım ucuz kolay kismi asıl sorun bağlantı

Toplam Hit: 1228 Toplam Mesaj: 4