folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Server Toplamak İstiyorum Kararsizim

Server Toplamak İstiyorum Kararsizim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Konu basligindan da anlasildigi uzere server toplamak istiyorum ancak nasil bise yapsam bilemedim. Dusuncelerim arasinda serveri ssdlerle besleyip yedekleri normal hdd lere almak ama nasil olur bilmiorum sistemin amaci su sekilde olacak. Hali hazirda calistigim musterilerin tum sistemlerini bulut mantigi ile calistirmak yani anliyacaginiz 1 serverda 100 uzak masaustu ile baglanan kullanaci olacak bunun icin ya hazir server alacagim yada server toplayacagim ama kararsizim. Bi bakima vps sistemi olusturup firmalara local agda calisiolarmis gibi satmayi planliyorum. bu konu ile yuksek donanim bilgisine sahip arkadaslari sahneye bekliyorum simdiden tesekkurler.

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Niye bahsi gecen yazilima client uygulama yazilmiyorda remote desktop cekiyolar. Enteresan geldi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Kısa cevaplar:

1) Server toplanmaz, satın alınır. Dell ve HP'nin ürünlerine bakınız.

2) Uzak masaüstü dediğimiz şey 100 kişiye verilmez. Server 2008R2'ye en fazla 3 yönetici eş zamanlı bağlantı sağlayabilir.

3) Bu kadar yüksek kapasiteli diskler ayrı bir birimde olmalıdır.

4) Aradığınız şey sanallaştırma.

5) Sanallaştırma için Windows Server 2012 R2 ve System Center 2012 ikilisine bakın. Neredeyse Azure gibi bir bulut ortamı sağlayabilirsiniz.

6) Sizin asıl ihtiyacınız Microsoft Azure. Azure'nin yeteneklerini araştırın.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı

Niye bahsi gecen yazilima client uygulama yazilmiyorda remote desktop cekiyolar. Enteresan geldi.

müşterilere uzak masaüstünden muhasebe kullandırmak istiyor olabilir :) aklıma başka bir şey gelimedi.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. Server toplanabilir, server kasası vs satan firmalar var, genellikle oemleme amaclı kullanılıyor, eğer stabil bir cihaz arıyorsan, Yeni harmanın örendiği DELL, HP, IBM veya bizim kullandığımız Fujitsu ürünlerine bakabilirsin.

Örneğin 2U sucucularda Fujitsu Rx300 S6 veya S7'ler gerçekten yüksek performanslı cihazlardır. (Eğer 100 kişi bağlayacaksan bunlardan bi havuz oluşturman gerekecek)

2. Uzakmasaüstü dediğin şeyi 100 kişiye verebilirsin, fakat vermek için terminal services lisansı alman gerekecek, lisans fiyatını öğren 100 kişilik TS lisansı ucuk paralara gelir.

3. 100 kişinin bağlantığı sistemde disk IO'su öküz gibi olur, o işi bildiğin disklerle yapamazsın, Storage üniteleri alıp kalıp kalıp disk takmak gerekir, 100 kişilik bağlantı için. Kaldıki, orada şöyle bir hesap vardır, örneğin 1 diskinin IO'su 100 olsun senin saniyede 1000 IO'ya ihtiyacın var, o zaman disk boyutlarından bağımsız 10 diske ihtiyacın olacakki IO'yu karşılayabilesin, yani sadece disk boyutu ile o hesap yapılmaz.

4. Bahsettiğin iş için genellikle kullanılan sistemler şu şekildedir,

VmWare ESXI üzerinde ve/veya genellikle Citrix XenApp ve XenDesktop üzerinde kendi virtual işletim sistemlerini kurarsın, vatandaşlarda genellikle ThinClientlar aracılığı ilebağlanırlar, hemen hemen büyük banka ve kurumların tamamı bu şeklide yapıyor.

Yedekleme işide bu tarz sistemlerde genellikle, Tape Backup gibi backup cihazlarına olur, disklerin maliyeti daha yüksektir.

Yazdılarından bu iş için yeterli olduğunu cok cıkartamadım açıkcası, genelde bu sistem için birsürü sunucu, birsürü lisans, load balancer, backup, storage sistemi derken milyon dolarlık sistemden bahsediyorsun bilmem farkında mısın :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

rene aciklamalarin icin cok tesekkur ederim saniyorum ya ben yanlis anlattim yada gercekten bu isi yapmak benim icin cok zor benim yapmak istedigim suydu aslina bakarsaniz.

bi server alip o serverde 10 farkli firmanin alanlarini olusturup firmalarin o servera baglanip kullanim saglamasi. yani soyle vatandas benim servera baglanip butun islerini yapabilecek bise olmasi lazim. bunun icinde benim dusuncem vmware kurup orada 10 virtual server kurmakti saniyorum bu islemi tek serverla basarmam zor.

toplama server konusu ile ilgilide toplayabilinir diye dusunmemin sebebi http://hotline.ua/computer-materinskie-platy/asus-z9pa-d8/ gibi anakartlari gormus olmamdan dolayi sormak gereginde bulundum.

baska onermek istediginiz bi sey varsa merakla beklemekteyim

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

toplama server konusu ile ilgilide toplayabilinir diye dusunmemin sebebi http://hotline.ua/computer-materinskie-platy/asus-z9pa-d8/ gibi anakartlari gormus olmamdan dolayi sormak gereginde bulundum.

baska onermek istediginiz bi sey varsa merakla beklemekteyim

Evet, sunucu parçalarını tek tek alıp toplayabilirsiniz fakat çok daha pahalıya gelecektir. Sadece sunucunun parçaları değil, yazılım desteği de çok önemli. Başınız ağrımasın. Yoksa http://www.supermicro.nl/index_home.cfm :D

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 1037 Toplam Mesaj: 7