Servera Atılan Resmi Boyutlandırma
-
müridler şimdi benim yapmak istedigim firma kendi resmini yüklesin ama büyük boyutta resimler yüklüyolar
oda açıldıgı zaman büyük duruyo bunu atarken biçimlendirebilirmiyiz ölçüleri 1024*700 olsun işte 5mb dan küçük olsun
bunu uyarı olarak vermek istemiyoruz altına sadece bu boyularda jpeg yükleyin diye yazıp engellemeyelim
firma kendisi gelip 100mb lık bi resim bile atsa bunu boyut ve ölçülerini düşürüp o şekilde servera atsın nasıl yapabiliriz hazır örnekler varmıdır asp.net ile kodluyoruz bide resimleri görüntülerken highslide diye bi dll kullandım o da yavaş açıyo alternatif var mı
-
Hangi programlama dilinde arıyosun hocam tam olarak ? Tam bilmediğim için şöyle bir yanıt vereyim sana. Google da "xxx photo upload and resize" şeklinde arama yaparak istediğin dilde gereki açıklama hatta kodu bulabilirsin.
Limitlendirmeleri sen ayarlayabilirsin hocam. İstediğin boyutlarda atıp istediğin formatta kayıt alabilirsin. Png atılan resmi sunucuya jpg olarak kayıt edebilirsin. Boyutu daha da azaltabilirsin böylece.
interfector tarafından 05/Ağu/14 17:01 tarihinde düzenlenmiştir -
c# ama ilk resmi boyutlandırıp sonra atsın istemiyorum kullanıcı fark etmesin bi de resimleri görüntyülemek için hızlı bildigin bi şey var mı highslide kullandım ama o yavaş acıyo resimleri
sahinka tarafından 05/Ağu/14 17:04 tarihinde düzenlenmiştir -
sahinka bunu yazdı
c# ama ilk resmi boyutlandırıp sonra atsın istemiyorum kullanıcı fark etmesin bi de resimleri görüntyülemek için hızlı bildigin bi şey var mı highslide kullandım ama o yavaş acıyo resimleri
Png ye çevirtebilirsin. Üzerine bir de thumbnail eklersin jet gibi açılır başka yolu yok sonuçta resim göstertiyorsun.
Kullanıcı nasıl farketmeyecek anlamadım ama bir döngü içine sokup upload yapılan klasördeki fotoları resize yapabilirsin