folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Servera Atılan Resmi Boyutlandırma

Servera Atılan Resmi Boyutlandırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

müridler şimdi benim yapmak istedigim firma kendi resmini yüklesin ama büyük boyutta resimler yüklüyolar 

oda açıldıgı zaman büyük duruyo  bunu atarken biçimlendirebilirmiyiz  ölçüleri 1024*700 olsun  işte 5mb dan küçük olsun 

bunu uyarı olarak vermek istemiyoruz  altına sadece bu boyularda jpeg yükleyin diye yazıp engellemeyelim

firma kendisi gelip 100mb lık bi resim bile atsa bunu boyut ve ölçülerini düşürüp o şekilde servera atsın nasıl yapabiliriz hazır örnekler varmıdır asp.net ile kodluyoruz  bide resimleri görüntülerken highslide diye bi dll kullandım o da yavaş açıyo alternatif var mı 

imza
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hangi programlama dilinde arıyosun hocam tam olarak ? Tam bilmediğim için şöyle bir yanıt vereyim sana. Google da "xxx photo upload and resize" şeklinde arama yaparak istediğin dilde gereki açıklama hatta kodu bulabilirsin.

Limitlendirmeleri sen ayarlayabilirsin hocam. İstediğin boyutlarda atıp istediğin formatta kayıt alabilirsin. Png atılan resmi sunucuya jpg olarak kayıt edebilirsin. Boyutu daha da azaltabilirsin böylece.

interfector tarafından 05/Ağu/14 17:01 tarihinde düzenlenmiştir

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

c#  ama ilk resmi boyutlandırıp sonra atsın istemiyorum  kullanıcı fark etmesin   bi de resimleri görüntyülemek için hızlı bildigin bi şey var mı highslide kullandım ama o yavaş acıyo resimleri

sahinka tarafından 05/Ağu/14 17:04 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    sahinka bunu yazdı

c#  ama ilk resmi boyutlandırıp sonra atsın istemiyorum  kullanıcı fark etmesin   bi de resimleri görüntyülemek için hızlı bildigin bi şey var mı highslide kullandım ama o yavaş acıyo resimleri

Png ye çevirtebilirsin. Üzerine bir de thumbnail eklersin jet gibi açılır başka yolu yok sonuçta resim göstertiyorsun.

Kullanıcı nasıl farketmeyecek anlamadım ama bir döngü içine sokup upload yapılan klasördeki fotoları resize yapabilirsin

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 752 Toplam Mesaj: 4