Server"A Manuel Olarak Domain Ekleme
-
Windows 2008 server'ım var ve tek bir domaini eklemeyi başardım. Fakat ikinci bir domaini ekleyemiyorum.
-
Server 2008 `de ikincil (additional) domain ekleme işlemleri Sadece okunabilir (Only RODC), Normal Child Domain ve Yeni bir Domain TREE olarak ekleyebilirsin.
Sorduğun şey tam olarak bunlardan hangisidir ? Ona göre izah etmek gereklidir.
-
bu konudan guzel bi dokuman cikar.
-
Under: çıkartırız tabii :-) Tam olarak hangi Domain tipi ona göre anlatayım hemen.. Server 2008 yutuyorum şu sıralar.
-
cikart tabi ekleyelim dokuman arsivine :)
-
yeni bir domain olarak eklemek istiyorum. domainlerim isimtescilde ve ordan yönlendirmeleri yaptım (IP bazlı DNS kontrolünden kendi static ipime). IIS'te sadece ilk ayarladığım domaini açınca "Default Web Site"'im çalışıyor. Fakat eklediğim diğer Sitelere ulaşamıyorum.
-
IIS ekranında sol taraftaki bilg. simgesine ters click at Add default Web Site Site name kismina sitenin adi, gerekli bi kaç işlemi de doldurup yapabilirsin, Content Directory - Physical path kısmına sitenin Dosyalarını nerede tutacağını belirticeksin, wwwroot kısmıdır yani burası... Binding kısmı sitenin Port ve IP ayarlarını yapabileceğin bölüm, Kendi DNS ve Static İP'ni buraya tanımla.. Start web page immediately seçeneğini işaretleyerek yayınlayabiliyorsun..
Server 2008 IIS'de tek domain kurdum ama ikinciyi hiç kurmamiştim tam emin olmamakla birlikte, Default Web site kısmından ters clik Additional vs de olabilir..
-
Fazladan eklediğim domainleri görüntülemek istediğimde dns kaydının olmadığına dair hata mesajı alıyorum. Dns server ayarlarıyla alakalı bir durum mu bu? Herşeyi deniyorum ama sadece tek bir domainim çalışıyor.
-
Problemimi çözdüm. Domaini IIS'e ekledikten sonra birde DNS server'ın forward kısmına eklenmesi gerekiyor. Ayrıca bu forward kısmından cname recordaları mail ve ftp adreslerini ayarlayabiliyoruz.