Serverda Videoya Gömmeden Altyazı Ekleme
-
Bazı indirdiğim filmlerde dizilerde şunu gördüm.
Dizinde altyazı dosyası yok gömülü altyazı yok. Videoyu açınca ingilizce altyazılı gösteriyo.
Türkçe altyazıyı atınca ingilizce olan gidiyo. Sağ tık--> altyazılar da ingilizce altyazı yine görünüyo.
Nasıl oluyo bu?
Benim istediğim şu:
Servera attığım dosyaları oynatırken böyle bi olay.
Altyazıyı gömmeden altyazı ekleme.
Nasıl yapabilirim?
Edit:
"softsub filme gömülen altyazının kapatılabilmesine, manipüle edilebilmesine, hatta program yardımıyla temelli kaldırılabilmesine ya da çıkartılabilmesine ve harici bir altyazının görüntülenebilmesine olanak sağlayan bir altyazı entegrasyon tekniği."
Biraz araştırırken buldum olay buymuş. -
mesela media player yada kodekler ile izlerken alt yazi dosyasini aynı klasöre atinca çalışıyor aynı sistemi hosta da yapinca çalışacagini düşünüyorum
-
Bu konuda desteği olan flash playerlar var. ted.com da mesela kaç dilde altyazı oluyo. Kullandıkları playerı araklayabilio musun ona bak..
-
NmC bunu yazdı
Bu konuda desteği olan flash playerlar var. ted.com da mesela kaç dilde altyazı oluyo. Kullandıkları playerı araklayabilio musun ona bak..
Aha aradığım tam da buydu hocam:D Araştırıyorum şuan. Bilen biri anlatırsa çok iyi olur
-
Bunu destekleyen playerlar var. Yada plugin biçiminde birşey olması gerek. Hatta arkadaşın dediği gibi ted.com un playerını incele. belkide plugin ile (kaçıncı saniyedeyse o sırada orada altyazı göster gibi bir eklenti yapmışda olailbirler) yapmışda olabilirler.
-
mkvmerge GUI