Serverlerde Ki Etc Pass Lar Nasıl Kırılır? Neyle?
-
serverlerde ki "etc pass" lar nasıl kırılır? john the ripper diye bir program varmış perl gibi msdostan çalıştırıyormuşsun ama kulanmayı pek beceremedim açıkçası
yada başka bir yolu varsa bile vasa söylerse sevinirimetraftai john the ripper kulanım ayzılarından birşey anlamadım bunu videolu anlatımı varmıdır?
-
shadow yok mu ? yoksa kolayda.Bir dosyayı aç içersinde
asterisk:x:102:16:Asterisk PBX:/var/lib/asterisk:/bin/false böyle cümleler var x yazan yerde birşey varmı varsa birde /etc/shadow dosyası lazım
-
ya dosyasını indirdimde o programı çalıştıramadım nasıl çalıştırcaz tam olarak ne yapmamzı gerek izleyeceğimiz yollar nelerdir başka bir yolu varsa onları deneyelim bir çok servere giriyoruz rfiden shell ile çoğunda safe-mode on olsa bile etc pass lar gözüküyor elim kolum bağlı onları kırıp ftp şifrelerini bulak istiyorum
daha önceki konulardada arama yaptım bulamadım o yüzdende yei konu açtım
-
öncelikle linuxta artık şifreler %99.9 /etc/passwd içersinde tutulmaz /etc/shadow dosyasıyla kombine tutulurlar yani /etc/shawod gözükmezse kıramazsın.Birde jonny sanırım remote saldırı yapamıyor neyse sana normal passwd için olanı anlatim
john -w:kelimelisten.lst password.file //eger kelime listen varsa
john -i:all password.file //buda tutup tüm olasılıkları denerEger shadow file varsa başlamadan önce "unshadow <passwd-dosyası> <shadow-dosyası> " tabii tırnaksız olarak