Server.Mappath() Error "ASP 0175 : 80004005"
-
Server.MapPath() error 'ASP 0175 : 80004005'
Disallowed Path Characters
/admin/uyekontrol.asp, line 6
The '..' characters are not allowed in the Path parameter for the MapPath method.
bi portal kodluyorumda..
local de deneyince hata çıkmıyor ama hosta atınca bu hatayı alıyorum sizce neden ? -
mappath .. yı desteklemio..
include file kullan... -
include file değil. include virtual="" kullan
nası bişey örenk veriyim;
include file="a.asp" dersen her nerdeysen oranın dizininden itibaren a.asp izlenir
include virtual="a.asp" dersen her nerde olursan ol ana dizindeki a.asp verilir. yani include virtual="klasor/dosya.asp" seklinde vericeksin tüm include ları win2003 ile birlikte gelen iis6 asp standardı budur. -
baglan.open "driver={microsoft access driver (*.mdb)}; dbq=" & server.mappath("../data/foxxly.mdb")
bu satırda hata veriyor :(
-
server.mappath() içinde "../" kullanma gerekirse anadizin = "c:\siteninadresi\" şeklinde bir string e at (serverın adresini <%=Server.Mappath(".")%> şeklinde bulaiblirsin) daha sonra
"driver={microsoft access driver (*.mdb)}; dbq=" & anadizin & "db/blabla.."
şeklinde ver.
-
server sana aitse parent paths i açarsın veya server sahibinden istersin bunu "../bilmemne.mdb" serverda parent paths ayarı yoksa ulaşamazsın veritabanına bunun için veritabanını bir üst klasöre alırsın "bilmemne.mdb" şeklinde yaparsın
-
ilgilenen herkese çok tşkler .
salak plesk in yaptığı eşşeklik yüzünden sizleride yorduk.
nese bizim mal plesk e girdiğimde ilk başta
parent paths açık ,script okuma yazma yetkileri tam verilmiş görünüyordu.
ama hata veriyordu. daha yeni bi baktım ki hiç bir yetki verilmemeiş a.q. salak plesk i kendi kendinemi oynuyor ne. kaç saat
deli etti beni
nese
bu arada www.foxxly.org nasıl olmuş :) -
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
ilgilenen herkese çok tşkler .
salak plesk in yaptığı eşşeklik yüzünden sizleride yorduk.
nese bizim mal plesk e girdiğimde ilk başta
parent paths açık ,script okuma yazma yetkileri tam verilmiş görünüyordu.
ama hata veriyordu. daha yeni bi baktım ki hiç bir yetki verilmemeiş a.q. salak plesk i kendi kendinemi oynuyor ne. kaç saat
deli etti beni
nese
bu arada www.foxxly.org nasıl olmuş :)
-----------------------------paralles plesk in ben aq bulamadim nerde bu parent paths ayni hatayi bende aliyorum nerden düzeltcez nasıl accaz
Toplam Hit: 3713 Toplam Mesaj: 8