Servis Mesajlarını Engellemek Mümkün Mü?
-
merhaba müritler.
turkcell den vodafone dan avea dan veya telekomdan ya da sabri özelden bilmem nereden gelen mesajlar olur hani. numarası belli değildir, gelen mesajdan numarayı al dediğin zaman ya abidik gubidik bişi çıkar ya da 6-8 haneli aranmayacak türde bir numara çıkar. bunları engellemek mümkün müdür? eski tip dokunmatik olmayan telefonlarda ve yeni tip akıllı android telefonlarda mümkün olup olmadığını, ne şekilde engelleme yapılabileceği hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi?
-
eski tipleri siktir et en fazla ararsın turkcelli söylersin bana böyle mesajlar gelmesin diye onlar engeller yeni nesil telefonlar da mesela androidde bunları engelleyecek bi ton program var kelime bazlı filtrelemeden tut da numaraya hatta zamana kadar engelleme bulunmaktadır kendi durumunu anlatırsan daha kolay yöntemler bulabilirsin
-
hocam atıyorum "Sabri Özel" diye mesaj gelio, işte ceketlerde % bilmem kaç indirim falan die. bazen gelen mesajlarda numarayı al kaydet felan yapınca çıkıor 8 haneli değişik bi numara ama bazılarında numarayı bulamıyorum. o zaman nasıl yapacaz engellemeyi? bildiğin bi uygulama adı var mı?
-
hangi platform için ?
-
yeni bi düzenleme çıktı artık o tür mesajlar kişinin bilgisi dışında gönderilemeyecek. ne zaman tam anlamıyla hayata geçer bilemem ama operatörün müşteri hizmetlerine danış derim.
-
geçen gün turkcell in online işlemlerine girip ayarlarında reklam kapatma ile ilgili seçenekler vardı.ben de biri hariç hepsini kapattım.turkcell in böyle bir imkanı var diğerlerini bilmiyorum..
akıllı olmayan telefonlar için fikrim yok, hangisinde yapılır ya da yapılabilir mi bilmiyorum, marka-modele göre değişiyor.
android için ise, sms okuma,yazma, gönderme gibi özellikler mevcut. gelen smsi okuyup numarasına göre bloklayıp silebilirsin..
http://stackoverflow.com/a/11212036 şurada bir örnek yapılmış, söylediğine göre çalışıyor bu uygulama. engellemek istediğin numaraları da
AndroidManifest.xml dosyasındaki application tag ının içine yazılması gerektiğini belirtmiş. orada örnek var zaten nasıl yaptığının.. denemek lazım
aslında..