Serviste Değiştirilen Parçayı Talep Edebilir Miyim?
-
Merhaba arkadaşlar telefonumu servise gönderdim. Anakart ve ekranı değiştireceğiz dediler. Ben de tamam dedim ama değiştirdiğiniz parçayı gönderebilir misiniz dedim. Hayır onları üretici firmaya gönderiyoruz dediler... Madem yeni parca takıyorlar, eskisini göndermeleri gerekmez mi?
Bu konuda yasal dayanak falan var mıdır, bilen var mı acaba? Ayrıca değişen parçanın faturasını da göndermeleri fena olmaz.
Servis sanırım kvk ama turkcell aracılığıyla gönderdim. Görüştüğüm kişiler de Turkcell'in elemanlarıydı.
-
Takas işlemi olarak sisteme giriş yapıyor olabilirler. Örn: iphone cihazım hata veriyordu servise götürdüm, yeni cihaz verdiler
kağıtda yeni cihaz ile takas edilmiştir yazıyordu.
Parçalar içinde geçerli olabilir.
-
Ücretli değişim oluyorsa fatura ve parçayı istersin ancak garanti kapsamında oluyorsa isteyemezsin..
-
MuTReFT bunu yazdı
Takas işlemi olarak sisteme giriş yapıyor olabilirler. Örn: iphone cihazım hata veriyordu servise götürdüm, yeni cihaz verdiler
kağıtda yeni cihaz ile takas edilmiştir yazıyordu.
Parçalar içinde geçerli olabilir.
sanmıyorum hocam seninki telefon belki parçaları kullanılabilir ama kırık bir ekranı üretici irma ne yapabilir ki? bence istenmesinde bir sakınca yok yokuş yapıyorlar.
-
bizim sektördede öyle abi adam hasarlı parçaları ihale usulu alıyor sigorta şirketinden
-
Parça senin mi?
-
KVK firma ile anlaşmalı servis. Firmadan cihazı tamir ettim deyip parasını alıyorlar. Tabi firmada normal olarak madem tamir ettin ettiğin parçayı bana göster diyor.
Garanti dahilinde onarımlarda bozuk parça müşteriye verilmez. Ha sen ekranı kırarsın garanti dışı parasıyla yaptırırsın o zaman isteme hakkın var.
-
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Telefon turkcell akillim guvende kapsamında sigortadaydı. Sigorta anlaşması %70 sigorta öder %30 müşteri şeklinde. Ben bi bakayım istediğimi tekrar belirteyim gönderirlerse ok artık. Yani hem para verdim hem vermedim gibi :)
-
Servis istasyonu görevlileri, bakım ve onarımını yaptıkları garantili mallara ait değiştirilen yedek parçaları tüketiciye göstermek zorundadır. KVK,TEL-PA ve TELESERVICE bu şekilde çalışmak zorundadır. Fakat ne yazıkki müşteriye bu parçalar teslim edilemez. Üretici firmaya faturalandırılıp imha edilmesi için gönderilir. Yedek parça üretimini kendi yapan firmalarda da bu aynıdır. Onlar da hasarlı parçaları kendileri imha ederler. Benim çalıştığım 2011/2013 döneminde teleservice'de durum böyleydi hocam . Satış Sonrası hizmetler yönetmeliği değişmediyse/güncellenmediyse muhtemelen aynıdır.
Chardonnay tarafından 31/Eki/17 14:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Chardonnay bunu yazdı
Servis istasyonu görevlileri, bakım ve onarımını yaptıkları garantili mallara ait değiştirilen yedek parçaları tüketiciye göstermek zorundadır. KVK,TEL-PA ve TELESERVICE bu şekilde çalışmak zorundadır. Fakat ne yazıkki müşteriye bu parçalar teslim edilemez. Üretici firmaya faturalandırılıp imha edilmesi için gönderilir. Yedek parça üretimini kendi yapan firmalarda da bu aynıdır. Onlar da hasarlı parçaları kendileri imha ederler. Benim çalıştığım 2011/2013 döneminde teleservice'de durum böyleydi hocam . Satış Sonrası hizmetler yönetmeliği değişmediyse/güncellenmediyse muhtemelen aynıdır.
Hocam mevzuatı belirtmenizle çok yararlı bir cevap oldu. Ilgili mevzuatı okudum gerçekten de göstermek zorundadır yazıyor, göndermek değil :)
Mevzuat: SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ
Madde 13: Yetkili servis istasyonlarının, bakım ve onarımını yaptıkları mallara ait değiştirilen yedek parçaları; garanti süresi içerisinde tüketiciye göstermesi, garanti süresi dışında ise 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri saklı kalmak üzere iade etmesi zorunludur.
-
kofcu bunu yazdıChardonnay bunu yazdı
Hocam mevzuatı belirtmenizle çok yararlı bir cevap oldu. Ilgili mevzuatı okudum gerçekten de göstermek zorundadır yazıyor, göndermek değil :)
Mevzuat: SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ
Madde 13: Yetkili servis istasyonlarının, bakım ve onarımını yaptıkları mallara ait değiştirilen yedek parçaları; garanti süresi içerisinde tüketiciye göstermesi, garanti süresi dışında ise 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri saklı kalmak üzere iade etmesi zorunludur.
Faydalı olmasına sevindim hocam umarım en kısa sürede sorununuz çözülür