Ses Algılayıcı Devre
-
Bu devreyi yeni aldığım breadboard'u test etmek için yapmıştım. Elektroniğe yeni başlayanlar için hoş bir hobi devresi. İşine yarayanlarda kullanabilir. Malzemelerin fiyatı 4 Ytl'den fazla tutmaz. Devrenin özelliği en küçük sesleri bile algılayabilmesi. Mesela birinin nefes alışverişini bile algılayabilir. 10 nf'lık kondansatör kaldırılırsa daha da hassas olacaktır. Hassaslığı 10K'lık potansiyometre ile de ayarlayabilirsiniz. Mikrofon bildiğimiz elektret mikrofon. Ses algılandığında ledimiz yanacaktır. Algılama işini BF245 FET'i yapar.

Breadboard'a kurduğum devre
-
hocam pek bişi anlamadım ama güzel bişiye benziyo. kaydettim. seneye elektrik yazarsam tutatsa diye
eyvallah sağol : )
-
Hacım eline sağlık.
Yalnız merak ettiğim şey; Devre elemanlarının ne işe yaradığını ne gibi işlemler yaptığını anlatan (basit düzeyde) anlatan bir kitap var mı? Elektronik bilgim var fakat baya bir eskidi. -
www.silisyum.net Bu siteyi incele hocam birçok şeyi açıklıyor.
-
Arkadaş Sen pic yazmayı biliyor musun ?
-
hacı snn hocan kim:D bu nasıl bir devre düzenidir yaw :D şaka bi yana hobi için başlangıç dereceli hoş devreler acayip zevkli oluyor bunları yapmak tabi biraz daha düzenli olsa fena olmaz:D
klinsmann arkadasım pic yazmayı sormuşsn biraz bilgim var yardımcı olabilrim:)
-
Hayat tarzını gösteriyo bu devreler insanın, Devre insanın ayinesidir :D
ayrıca Pic yazmayı az çok biliyorum. önce JAL denen basit bi dil vardı onla uğraştım. Şimdi PBP kasmaya çalışıyorum. Bu konuda Proteus bana acayip yardımcı oluyor.
-
bunun heryeri kısa devre doludur ya çalışmaz bu bu şekilde xD