Ses Aygıtı Devre Dışı Hatası
-
pc ye yeni format attım ama hoparlörler çalısmıyor.ses kartı yüklü ve aygıt süğrücüsünde tanılı olarak gözüküyor ama pc den ses gelmiyor.sanırım ses virüsü gibi bişey varmıs ama bi türlü kurtulamadım.
yardımlarınızı bekliyorum

-
driveri sen kendinmi yükledin windowsun yüklediğimi?windowsun kendi yüklediği driver ise, sitesinden driveri indirip kurarsan düzelir diye düşünüyorum. genelde windows hatalı yükleyebiliyor device id yüzünden. ozamanda aynı hatayı alıyorsun. ondan şeyettim.
crimeangel tarafından 15/Eyl/13 16:22 tarihinde düzenlenmiştir -
crimeangel bunu yazdı
driveri sen kendinmi yükledin windowsun yüklediğimi?
kendim yükledim hocam orjinal cd den.
-
birde, bir ara uaa driverı vardı.
bazı driverları yüklemeden önce onu yüklemek gerekiyordu. sen dediğimi dene. sitesinden indirip tekrar driver yüklermisin bi.
-
crimeangel bunu yazdı
birde, bir ara uaa driverı vardı.
bazı driverları yüklemeden önce onu yüklemek gerekiyordu. sen dediğimi dene. sitesinden indirip tekrar driver yüklermisin bi.
denemdim şimdi yine olmadı hocam.vurucam pc yere iyice dellendim
-
hocam zaman zaman ses driveri yanlış yada hatalı yüklendiğinde, doğrusunu yeniden yüklesende sıkıntı çözülmüyor. çok başıma geldi. yeniden kurulum gerekiyo o gibi durumlarda. bundan olabilir. yada ses chipinde (masaüstü ve onboard ses kartı olduğunu düşünüyorum) sıkıntı olabilir. görmedende daha fazla yardımcı olamayabilirim.
-
aklıma gelmişke. birde yeni bir kullanıcı açıp denermisin?
birde biosda ses donanımı devre dışı değildir diye tahmin ediyorum.
-
crimeangel bunu yazdı
aklıma gelmişke. birde yeni bir kullanıcı açıp denermisin?
birde biosda ses donanımı devre dışı değildir diye tahmin ediyorum.
bios benimde aklıma geldi ama pek bilgim olmadıgı için ellemedim.ayrıntılı anlatırsan bi bakayım
-
ayrıntılı anlatılcak bişey değildir bios.
her üreticide farklı bios vardır. marka-model bios versiyonu v.s. değiştirir yerini. o nedenle senin girip biosa onbord aygıtlarda sesi araman lazım.
integrated periherals--->south on-chip pci device ---> ac 97=> disable
bunun gibi bir yol olması gerekcek. sendeki biosu bilmediğimden, örnek teşkil etsin diye yazıyorum.
-
baktım hocam bulamadım :)
-
ozaman görmeden bişey diyemicem hocam :)