Ses Dosyası Şifreleme
-
Merhaba üstadlar bi mp3 formatındaki şarkıyı şifrelemek istiyorum şifreleme dosya değil ses dalgası şeklinde olacak yani şarkıda la la la şeklindeki kısım bozuk televizyon çızırtısı gibi gelecek şifrelendikten sonra birde bunu tekrar düzeltmem gerek bunun la ilgili örnek yada bilgisi olan varmı
-
Hızlıca mantık yürütüyorum: MP3 kayıplı sıkıştırma algoritması. Yani mp3 üzerinde işlem yapıp tekrar mp3 olarak kodlarsan çok büyük ihtimal temiz veriyi kaybetmiş olursun. O yüzden çıktı formatın kayıpsız bir sıkıştırma olmalı (FLAC gibi). Basitçe mp3'ten çözüp raw hale getirip, bir formülle (parçalı fonksiyon) bazı bölümleri geri sararsan (ters çevirirsen frekansı) çıktı olarak da FLAC alırsan olur gibi. Fonksiyon da şöyle olabilir:
f(x) = { ters => x % 2 == 0;
hızlandır (*1,5) => x % 2 == 1;}
x => milisaniye.
-
Zamanın cine5 şifreleme sisteminin ses kısmını istiyorsun. Veri bozulacak ama bir algoritmaya göre bozulacak. Sonra algoritmanın tersi ile çözülecek.
Yani: 25, 211, 78, 90, 75, 49 gibi bir veri seti 102, 1, 23, 66, 200, 201 gibi bir veri setine dönüştürülecek. Elde sadece ikinci veri varken tekrar ilk set elde edilebilecek.
Rastgele yazdım setleri.
İlk matematiksel olarak bu dönüşümleri halledip sonra mp3'ün yapısını bilip uyarlamak lazım. Kaydırma yapılacak. İllaki maksimum minimum değerler olacak. Ve mp3 çalabilen aletler kaydırılmış veriyi okurken sıkıntı yaşamayacak vs vs vs. Böyle bir dönüştürme için benim matematiğim yetmedi :) Yok mudur bir cryptolog? Onlar iyi biliyorlar bu işin matematiğini.
-
sifrelemeden sonra dosyanin calinabilmesini istiyorsan, sifreleyecek programin dosya headerlarina dokunmamasi gerek. sifreleme icin tekerlegi yeniden icat etmeye gerek yok, var olan algoritmalari kullanabilirsin. sanirim en basiti ve en guvenlisi OTP kullanmak olur. dosya boyutyla ayni boyutta random bir anahtar olusturup, bit seviyesinde sifrelemek istedigin dosyayla xor larsin. anahtar i da usb icinde tasiyabilirsin. bu sekilde nsa dahil dunyadaki hicbir varlik anahtar olmadan sifrelemeni cozemez :)
-
moi bunu yazdı
sifrelemeden sonra dosyanin calinabilmesini istiyorsan, sifreleyecek programin dosya headerlarina dokunmamasi gerek. sifreleme icin tekerlegi yeniden icat etmeye gerek yok, var olan algoritmalari kullanabilirsin. sanirim en basiti ve en guvenlisi OTP kullanmak olur. dosya boyutyla ayni boyutta random bir anahtar olusturup, bit seviyesinde sifrelemek istedigin dosyayla xor larsin. anahtar i da usb icinde tasiyabilirsin. bu sekilde nsa dahil dunyadaki hicbir varlik anahtar olmadan sifrelemeni cozemez :)
Bu dediğin dosyayı şifrelemek değilmi hocam ? Ben duyulan sesi şifrelemek istiyorum
-
furkiak bunu yazdımoi bunu yazdı
Bu dediğin dosyayı şifrelemek değilmi hocam ? Ben duyulan sesi şifrelemek istiyorum
mp3 uzantisinin dosya yapisini ogrenmek gerek once. dosya headerlari ve reserved kisimlara dokunmadan, sesi tasiyan kisimlari sifreler ve degistirirsek, sanirim istedigin gibi mp3 dosyasi hala acilabilir ve dinlenebilir olacak ancak ses karmasik ve anlamsiz cikacaktir.