Ses Kartı Aldım. Kayıt Yapamıyorum
-
hacılar onboard çok dandik bi seskartı var benim. kadıköye gitmiştim bugün bi bakayım dedim 20 liraya bi ses kartı aldım ( Crystal CS4281 ). ikinci el aldım pek incelemedim işimi biraz görür dedim. taktım ama win7 driver bulamadım :| sonra xp kurdum. otomatik tanıdı.
ama ses kaydedicisi ile ses kaydetmiyor. arkasında 4 tane jak girişi var. Siyah, Yeşil, Kırmızı, Turuncu. yeşilde zaten hoparlör takılı ve ses geliyo.
ama naptıysam ne ettiysem kayıt yapamadım. taktığımda görmüyor galiba. sadece siyaha taktığımda mikrofondan aldığı sesi hoparlörden veriyo. kırmızıya taktım, mikrofon artırma seçeneği neyin ekledim ama nafile. bu crystal denen zıkkımın bi utilitysi felan da yok. napcam hacılar. -
dostum bi 10tl daha vereydin de creative alaydın yaww:(
-
Mikrofon girişine mikrofon taktın mı?
Edit takmışsın, Bir de hoarlörden ses almışsın o halde senin ses kayıt programın yok...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Mikrofon girişine mikrofon taktın mı?
Edit takmışsın, Bir de hoarlörden ses almışsın o halde senin ses kayıt programın yok...
-----------------------------
bitanesi windowsun ses kaydeticisi olmak üzere iki tane var hacı. ikisi de görmüyo. -
acil lazım up.
-
onboard ses kartını de aktif ettinmi etmediysen görmez
drivera gelince bendeki ses kartının driverını 2 saat aradıydım :D
win 7 orjinal değilse almaman gereken güncelleme var opnu öğren sonra güzelleştirmeleri aç güncellettir ama yükleme
orda ses kartının güncel driverını bulursan işaretle güncelleştir
aklıma gelen bunlar driver dedektifi dene
-
sanırım mikrofonu siyaha takman gerekiyor. taktıktan sonra sağ alt taraftaki hoparlör simgesine sağ tıkla. bi ayarlara felan gir kayıt seçenekleri gibi bir şey olması lazım, oradan bi yerden kurcala ve kayıt aygıtı nı "mikrofon" yap. sonra olması lazım bu işin.
Bir de onboard ses kartı ile aldığın ses kartı arasında kayıt almanı engelleyecek pek bi fark olduğunu sanmıyorum.
-
dostum önce şuradan driver güncelle basit bir yöntem anlatıyor zaten http://www.devid.info/tr/ işletim sistemi kısmında bilinmeyen değilde xp-xp64 gibi ibareler olan dosyaları indir ardından Denetim Masası/Ses efekti ve ses aygıtları/insan sesi alt kısımda "insan sesi kaydederken" bölümünden "Ses ayarı" ve " Mik Sesi"ni seçersen sanırım sorunun çözülür.