folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ses Karti Sorunu(Mikrofon)

Ses Karti Sorunu(Mikrofon)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palpatine
    Palpatine's avatar
    Erkek
    Arkadaslar sımdı ben mıcrofonlu bır kulaklık aldım ve bılgısayara taktım bunu ama o zaman anladım kı ses kartımdakı sadece 1 gırıs calısıo oda ne takarsam o oluo kulaklıksa kulaklık mıcrofonsa mıcrofon. Ben bu ıkısını tek gırıse ındırgeyıp tekrar taktım ama bu sefer mıc calısmıo aynı seyı ses sıstemım ve kulaklıkta denedıgım de ikiside calısıo bunun nıye kulaklıkla mıcrofonda calısmadıgını anlamadım bana bu konuda yardım edebılecek bırı varmı ( yenı ses kartı onermeden :D ) Bu arada bu ıslemı ses sıtemı+mıc olarak yapıncada calısıo sadece kulaklık+mıc calısmıo !!!

En iyiler hep en eskilerdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Hoca önce yazdığın şeyi bir oku bakalım,ne kadar anlaşılabilir yazmışsın.Tam 3 kez okudum hala tam anlayamadım :)) Neyse
    şimdi senin ses kartında tek çıkış mi var,böyle bir ses kartı hiç görmedim,eğer diğerleri bozulmuş diyorsan,nasıl oluyorsa hoparlör için ayrılmış çıkışı mikrofon için kullanılan giriş olarak çalıştırıyorsun.Yani orası hoparlör çıkışı ise öyledir.Sen oraya mikrofon takar da konuşursan ses kartını yakarsın,veya mikrofon girişine hoparlör çıkışı bağlarsan ve sesi yüksek açarsan yine ses kartını yakarsın. Onun için ben onu oraya taktım da orda çalışıyor diye birşey yoktur.Biri giriş biri çıkıştır,senin yanlışın var,eğer çıkış veya grişi bozulmuşsa 5 dolar verip bi tane 128 bitlik ses kartı alabilrisin.Zor birşey değil

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palpatine
    Palpatine's avatar
    Erkek
    yaa arkadasım normelde yakacagımı bende bılıyorum 3 cıkıs war ama 2sı calısmıyor ve tek cıkıs 3unde yerını alıo ne takarsan calısıo zaten kafamın almadıgıda bu kafayı yemıs durumdayım su anda

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palpatine
    Palpatine's avatar
    Erkek
    Haaa bıde sunu solıyeyım benım yaptıgım sey o gırıse uyacak olan 2lı bır gırıs taktım ( ne denır tam bılmıom ) tamam guzel guzel calısıo takııı mıcrofon ıle kulaklık bırlıkte olana kadar sonra mıc devre dısı kalıp sadece kulaklık calısıo

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Hoca bende de 3 çıkış var,hadi hoparlör ve diğerlerinin yandığını farz edelim.Diğerine takıyorum ama ne ses gidiyor ne de ses geliyor (yani hem hoparlör hemde mikrofon olarak kullandım) Hoca bu nasıl bir sistem yaaa,hem giriş hem çıkış olarak kullanıyorsun.Ben elektronikçiyim bunları ayrıt edecek kadar da biliriz.Bizde çok devre yaptık ama hiç tek kısımda giriş-çıkış olmaz bunu bil.

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Yaa ne var bir dönüştürücü kullanmışsın ama yanlış,aslında mantıksız birşey.Şimdi sendeki dönüştürücü iki kısma ayrılıyor.Ve ikisine de aynı veri gidiyor.Senin taktığın kısımda ikisinide aynı veri gönderiyor.Ya giriş ya çıkış.İkisi olması tamamen mantık dışıdır

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palpatine
    Palpatine's avatar
    Erkek
    ama su anda ses sıstemı ıle bırlıkte mıcrofonu aynı yerde pekde guzel kullanıom anlamıom bu olay nası oluo kafam acaıb karıstı

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Hoca artık birşey demiyorum,inşallah başka arkadaşlar sana bir çözüm bulur.Ben böyle şeylerle uğraşamıyorum artık,valla birgün kalpten gideceğim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palpatine
    Palpatine's avatar
    Erkek
    sen yinede saol varol bana cevap vermem bile yeterli benimde ilk görünce kafam cok karısmıstı yanı olayın normal olmadıgını anlamam yeterlı tesekkur ederım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    İlk defa karsilasiyorum boyle sorunla buyuk ihtimalle daha oncede karsilastim ama bu anlatimla birsey anlamadim aama sen sunu yap...ses kartini tanitinca yazilimdan giris cikislari ayarlayabiliyorsun mic in sesini yonlendirebiliyorsun sesize alabiliyorsun oradaki ayarlari kurcala donanimsal bir sorun degil yazilimi yonetemiyorsun.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 1610 Toplam Mesaj: 10