Ses Kartının Markasını Unuttum Ve Driver"İ Bulamıyorum
-
Bilgisayarıma yeni windows yükledim. Sonradan aldığım ses kartımın markasını hatırlamıyorum Driver CD sini de evde bulamıyorum. Ses kartını çıkartıp inceledim ama onun da üzerinde marka yazmıyordu. Bu ses kartını nasıl tanıttırabilirim? İnternet üzerinde donanımlarımızı tanıyarak uygun driver i öneren bi sistem var mı? varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler...
-
Google.com da Everest home edition diye arat ve indir sonra ses kartının markasını öğrenerek ya markanın resmi sitesine gir yada www.driverguide.com a girerek indir. Kolay gelsin.
-
Baslat/Calistir giriyorsun.. dxdiag yaziyorsun. ilk defa giriyorsan karsina ufak pencere gelebilir tamam deyip geciyorsun
Sound bolumunde ses kartini goruyorsun. Gecmis olsun. ;)
-
SaKoRa çok teşekkürler. Dediğin yöntem ile ses kartımın modelini ve driver'i buldum. www.driverara.com daha kullanışlı...
Hojucukjum dediğin şekilde sadece driverleri yüklü olan donanımlar görebiliyorsun. o yüzden bu durumlarda işlemedi işlemiyor :)
-
Driveri olmayan, modeli bilinmeyen ses kartini donanim takili ise dxdiagta gorursun. Dxdiag 'hardware tarifnamesidir' , Sol tarafra aygit vardir sagda da olmayan driveri goremezsin.
UnknownDeviceIdentifier surucusunu bulamadigin aygitlari otomatik tanimlar, suruculerini indirir, buda alternatif olsun o halde.
Toplam Hit: 1669 Toplam Mesaj: 5