folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ses Kartının Markasını Unuttum Ve Driver"İ Bulamıyorum

Ses Kartının Markasını Unuttum Ve Driver"İ Bulamıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    Bilgisayarıma yeni windows yükledim. Sonradan aldığım ses kartımın markasını hatırlamıyorum Driver CD sini de evde bulamıyorum. Ses kartını çıkartıp inceledim ama onun da üzerinde marka yazmıyordu. Bu ses kartını nasıl tanıttırabilirim? İnternet üzerinde donanımlarımızı tanıyarak uygun driver i öneren bi sistem var mı? varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaKoRa
    SaKoRa's avatar
    Erkek
    Google.com da Everest home edition diye arat ve indir sonra ses kartının markasını öğrenerek ya markanın resmi sitesine gir yada www.driverguide.com a girerek indir. Kolay gelsin.

Kendinin tutulmuş olduğu aynı hastalığa tutulmuş başka bir hastayı iyileştirmeye uğraşan doktor..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

Baslat/Calistir giriyorsun.. dxdiag yaziyorsun. ilk defa giriyorsan karsina ufak pencere gelebilir tamam deyip geciyorsun

Sound bolumunde ses kartini goruyorsun. Gecmis olsun. ;)

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

SaKoRa çok teşekkürler. Dediğin yöntem ile ses kartımın modelini ve driver'i buldum. www.driverara.com daha kullanışlı...

Hojucukjum dediğin şekilde sadece driverleri yüklü olan donanımlar görebiliyorsun. o yüzden bu durumlarda işlemedi işlemiyor :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

Driveri olmayan, modeli bilinmeyen ses kartini donanim takili ise dxdiagta gorursun. Dxdiag 'hardware tarifnamesidir' , Sol tarafra aygit vardir sagda da olmayan driveri goremezsin.

UnknownDeviceIdentifier surucusunu bulamadigin aygitlari otomatik tanimlar, suruculerini indirir, buda alternatif olsun o halde.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 1669 Toplam Mesaj: 5