folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ses Kayıt Cihazı Ve Mikrafon Girişi

Ses Kayıt Cihazı Ve Mikrafon Girişi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

geçtiğimiz günlerde zoom h1 ses kayıt cihazı aldım. mikrafon girişi şu şekilde

telefonda kullandığım rode smartlav yaka mikrafonunu bağladığımda ses almıyor.

yaka mikrafonu çalışıyor telefondan kayıt alabiliyorum.

yaka mikrafonu ve girişi şu şekilde

elimdeki şu mikrafonu bağladığımda ses alabiliyorum. onuda girişi şu şekilde

şimdi bu tip girişlerdeki halka sayısı ile birşeyler değişiyordu onu biryerlerden duymuştum ama nedir ne değildir bilemiyorum. ne yapmam lazım.

bu büyük mikrafon gitti gidiyordan 30 tl ye filan alındı.

yaka mikrafonu 250 lira.

o yüzden yaka mikrafonu ile kayıt almak canım ister :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam nette şu şekilde bir bilgi buldum.

tek çizgi - mono ses 

çift çizgi - stereo ses/mono + mikrofon 

üç çizgi - stereo ses + mikrofon 

genelde en uç sol kulaklık , orta sağ kulaklık , en üst ise şase oluyo ikililerde.üçlülerdeyse en uca mikrofon gelebiliyor.bazen de mikrofon şaseden önceki olabiliyo.

ayrıca daha detaylı bilgi için şuraya bakabilirsin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio) 

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

hocam benim h5 dede aynı durum var muhtemelen yaka mikrofonun stereo olduğu için - den dolayı olmuyor. ancak bir ayarı olabilir bakmadım hiç. niye yaka mikrofonunu zooma bağlıyosunki ne gerek var.

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

bitane kulaklik uzatma kablosu al, erkek ucu iki cizgili olsun, bunu ona tak, onu mikrofona tak calisir

imho su isini gorecektir : http://urun.n11.com/kulaklik/kulaklik-uzatma-kablosu-ses-35mm-3-metre-P158887368?cid=604001&gclid=CjwKEAjwytLKBRCX547gve7EsE4SJAD3IZV6VJEkHaSqN9mLkC4m4FpXup-L6fjuXoeX6ovysPDTuxoCMjDw_wcB&gclsrc=aw.ds

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Cep telefonuyla çalışan yaka mikrofonunda elindeki gibi halka sayısı daha fazla. Gerçi halka sayısıyla pek bi alakası yok da, araştırdığımda gördüğüm kadarıyla telefonlarda 2 kanal ses çıkışı + mikrofon girişi olduğundan normal mikrofonlar telefonda çalışmıyor özel jacklar gerekiyor. Elindeki yaka mikrofonu da bu özel jacka sahip olduğundan ses kayıt cihazında çalışmayabilir. Fakat ufak bir dönüştürücüyle işi çözebilme ihtimalin var.

Şafak 1152!
Toplam Hit: 1590 Toplam Mesaj: 5
ses