Ses Kayit Cihazlari Kullanilan Isletim Sistemleri Hakkinda Bilgi
-
ses kayit cihazlarinda kullanilan isletim sistemleri hakkinda genel bilgisi olan mürid warsa bu konuda bana yardimci olabilirse cok sewirim üni ödewi :) simdiden yardimci olan arkadasa tesekkürü borc bilirim
-
tik tak bilgisi olan hic kimse yokmu yahu :S
-
yok arkadas hic bi yerde bilgi yok sizde hakLisiniz :D
-
hocam ses kayıt cihazlarının çoğunda yazılım kullanılmaz diye biliyorum ben gerçi digital olanlarında hepsinde olmasada kullanılıyordurda onada işletim sistemi denmez heralde
edit:bak mesela bu böcek tamamen devre parçalarından üretilmiş orasında burasında bi yazılım yok sen kayıt demişsinde kayıt cihazlarıda genelde buşekilde üretilir http://www.frm18.net/elektroteknik/36377-fm-verici-bocek-devre-semasi.html
-
boyLe sacma bi odew iste tam oLarak ne istiyor dewre mi yoksa yaziLimmi anLamadim ki walla adam diyor ses kayit cihazlarinda kullanilan isletim sistemleri die odew weriyor bi nane yok piyasada :) nabak sagLik oLsun yapcak bisi yok eywaLLah :)
-
:) mantık basit...
analog sesi micrafon aracılığı ile alır analog bir elektrik sinyaline çevirirsin daha sonra yüksek hızlarda örnekleme yapabilen"ADC" entegreleri ile analog elektrik sinyali digital verilere çevrilir... 101010101 gibi yani :) daha sonra bu bilgi belirli bir logaritmada misal mp3 forması waw forması vs.dır bunun sebebi de elde edilen digital datanın belirli bir logaritmada alınıp saklanması içindir....
çalma yönteminde ise tam tersi uygulanır bu sefer digital ses sinyali "DAC" dediğimiz yüksek çözünürlüklü entegreler ile digital bilgi analog sinyale çevrilir ve sesi kulak ile duyulacak duruma getirir....işin temelindeki mantık bu
senin araştıracağın aslında ip ucu olabilecek kelimeler
ses işlemek - dac entegreleri - adc entegreleri - mp3 formatı vs gibi bu kelimelerin ing. karşılıklarını aratırsan çok daha fazla döküman bulabilirsin...
aslında basit bi mantığı var bende bi ara uğraşacağım bu sistemler ile elimde 32bitlik bi işlemci var dspic olarak geçiyor güzel özellikleri var :D
iyi çalışmalar kolay gelsinn...öğrenci projesi lasım olursa ulaş bana :)