Session.Sessionıd Hakkında
-
asp de Session.SessionID şeklinde session oluştuıruyoz.
birde bunu harf rakam karışık halde yapıyorlar mesela 45dsf6s546454sd45745 gibi diğerine gore daha uzun bir değer oluşuyor.
bunu nasıl yapabiliriz.daha göz alıcı oluyor:P
ikinci sorum ise;
mesela veri göndermek için Session.SessionID ile string oluşturduk diyelim. bu oluşturulan session, sayfayı geri alıp yinelediğimizde geçerliliğini koruyor. her defasında yeni session oluşturmayı nasıl yapabiliriz. yani diyeceğim; adam illa dışardan veri göndermek istemeyecektir. amelelik yapar bişeyler yapar yani. bu dediğim bazen guvenlik kodunda da oluyor. sayfayı yenilediğinizde eski değerle işlem yapılabiliyor.bunu nasıl onleriz cache vs bunları denedim.
yardımlarınızı bekliyom
umarım anlatabilmişsimdir. -
script language="vbscript" runat="server"
Sub Session_OnStart
. . .
End SubSub Session_OnEnd
. . .
End Sub /script
böyle bişeyler buldum ama nedir, iş görürmü bilmiyorum
birde en ustte yazdıgım gibi Session.SessionID oluşturuyom.
işlem sonuna gelince olusan degerden birini değişiyom; yine işlem yapmaya kalkıyor. yani benim istediğim Response.write("yanlıs deger istediniz geri donun") yazısı çıkmıyor -
sanırım sen sessionun typeları olduğunu bilmiyosun...
session("deger") = "karsilik
seklinde veri saklayabilirsin sessionid üzerinde bi değişiklik yapamazsın o readonly dir iis atar ama kendine güzel bi sessionid benzeri bişey oluşturmak istiosan
randomize timer
session("sekil") = int(rnd()*8789778789798)
dersin 0 dan 8789778789798 kadar bir sayı elde etmiş olursun sekil isimli sessionda daha sonraki sayfalardada session("sekil") diyerek tekrar çağırırsın..
herdefasında bu kod gibi bişey çalıştırırsan her defasında farklı bişey üretmişde olursun ayrıca...
o yazdığın şey ise global.asa içeriği onunla session açıldığında yada kapandığında sunucunun ne gibi işlemler yürüteceğini belirlersin
Toplam Hit: 1052 Toplam Mesaj: 3