Sevgili Günlük.../ İş / Kariyer / Gelecek / Birazda Gurbet!
-
Çorluda iş buldular bana.istanbulda oturuyorum aslında.iş kısaca şöle.şirketlere bilgisayar ağı kuruluyo bakımı ve desteği cartı curtu.tecrübem yok ama gelecek vadettiğim ortada bi gerçek.adamlar ileriye yönelik bi eleman arıyolar yani yetiştirdikleri eleman uzunca bi süre onlarla çalışacak.3-4 yıl.ben bugün gittim konuştum.iş görüşmesi iyi geçmedi diyebilirim çünkü ne tecürbe var ne de bildiklerim onları tatmin etti.artı adamlar askerlik ve ehliyette istiyolar.bende ikiside namevcut.arada dayımım bi torpili var beni yetiştirilmek üzere alacaklar durum onu gösteriyo.
şimdi.
benim açımdan durum normal.
annem uzak kalmamı istemiyo
babam heryer paris hatta gidip çalışmamın benim içn faydalı olcağını söylüyo.
dayım dünden razı.onun yanında kalcam.2 yıllık evli.
arkadaşlar ve kurulu bir düzen bırakıcam istanbulda.pek kurulu bi düzen denmez ama geçmiş var diyelim.alışkanlıklar dostlar herşey istanbulda.haftada bikez gidebilirm sadece...
önümde belki güzel bi kariyerin ilk basamağı duruyo...
ama bir yandanda alışkanlıklarımdan ve şehrimde kopamama durumu var.
hoş biraz zorlanırım ama alışırım bende ama ailemi özlerim ben bea.bide istediğin zaman işi bırakma gibi bi durumda yok gibi bişi.işte böle bi durumdayım dostlar paylaşayım dedim. -
Aga zor olur ama salla sen alışkanlıkları.Değişklik her zaman iyidir.Belki bu sayede şimdikinden daha iyi ve mutlu bi hayatın olacak.Karar yine senin ama kendi bildiğinden şaşma.hangisi kafana yatıyorsa o doğrudur,en azından o kararı sen vermişsindir..
-
sağol aga düşüncen için.
gerçi istanbulda bulamadığım çalışma ortamını burada fazlasıyla bulacam.rahat ve sakin bir ortam.ama ailemdeki manevi huzuru hiçbirşey tutmaz, tutamaz.düşüncelerim çok karışık... -
elbet ailenden ayrılacan...
bu ayrılık senin için iyi olacak bir şey sayesinde olacak. bu bi avantaj bence senin için.
iyi düşün. karar senin. hayat senin -
Evet aslında etrafımda ailesinden ayrı yaşamak isteyen ve söyleyen arkdaşlarımda var.ben birazz gelenekçiyimdir.evlat dediğin babasının dizinin dibinde oturur ona destek çıkar.hani bi deyim vardır ya biti kanlanmak diye günümüzdeki şekli g.tü kalkmak olan. :)
alakası yok aslında.
Sonrasında pişmanlık olmasın hayırlısı neyse o olsun inşallah.Allah'tan tek dileğim budur.
Hani okul olsa neyse de daha 20 yaşında iş için evden ayrılmak hatta şehir değiştirmek biraz erken olmuyo mu? -
Peki arkadaşlar gireceğim iş bütün bunlara değer mi?
İşi bilen yapan birileri vardır burada mutlaka. -
Bana da antalya'adan iş teklifi gelmişti, değerlendir(e)medim.. Senin gibi bir durumdaydım.. Sonrasında okulun bitmesini vs. beklemeye karar verdim, ertelendi.
Toplam Hit: 707 Toplam Mesaj: 7