folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Seytantepe Projesi Anayasaya Aykırı Mı?



Seytantepe Projesi Anayasaya Aykırı Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimist69
    pesimist69's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

     

    Sarı Lacivertli taraftarların internetteki buluşma yeri olan Antu.com'da Ali Sami Yen Stadyumu'nun Sarı Kırmızlılar'a ait olmadığı ve burası karşılığında başka bir yerde Stadyum yapamayacağı iddia edildi.

    Olay sadece internet sitesindeki bir tartışmanın ötesinde Fenerbahçe Kulübünü'nün gayri resmi bir bildirisi niteliğini de taşıyor. Görünen o ki, sular tekrar ısınacak.

    İşte, Antu'daki bildiri... Noktasına virgülüne dokunmadan aynen aktarıyoruz...

    ''Antu.com belgeleriyle birlikte, Ali Sami Yen ve Seyrantepe dosyasını açıyor. Bildiğiniz gibi Antu.com üye sayısından dolayı dünyada en fazla muhabiri bulunan kurum haline geldi. Bu üyelerimizden ismini açıklamak istemediğimiz bir arkadaşımız bize Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 07.08.1997 tarihli “Bu sözleşmenin amaç ve konusu; Mevcut Stad alanı üzerinde, Sözleşme süresi boyunca Kulüp lehine Genel Müdürlük tarafından üst hakkı tesisi ve tapuya şerh verilmesi, Mevcut Stadın Kulüp tarafından yıkılmasına izin verilmesi, yerine ekli fizibilite raprunda yer alan ve Genel Müdürlükçe onaylanacak inşaat projelerinde belirlenen esaslarıana göre yeni stadın yapımı, Yapılacak Stadın mülkiyetinin üst hakkı süresi sonunda bedelsiz olarak Kulüpçe Genel Müdürlüğe geri devri ve Yapılacak Stadtan Kulüpçe elde edilecek gelirlerden Genel Müdürlük payının ödenmesi ile ilgili esaslarının düzenlenmesidir.” sözleşmesinin bir kopyasını gönderdi.

    Bu sözleşmeyi incelediğimizde gözlerimize inanamadık. Bu nasıl bir skandaldır? Elimizde bulunan bu 07.08.1997 tarihli sözleşme hükümlerine Galatasaray Spor Kulübü’nün uymadığını, dolayısıyla bu sözleşmenin iptal olduğunu gördük. Yani Ali Sami Yen Stadı’nın hiç bir hakkı Galatasaray’da değildir. Anlaşma geçerliliğini yitirdiğinden dolayı Ali Sami Yen stadının bütün hakları Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne iade olmuştur.

    Galatasaray Spor Kulübü bu sözleşmedeki maddeleri yerine getirmediğinden dolayı artık hak sahibi olmadığı Ali Sami Yen Stadı’nı nasıl oluyor da Seyrantepe projesine karşılık devlete verebiliyor? Düşünün, Galatasaray Spor Kulübü Devletten bir arazi almak için kendine ait olmayan devlete ait olan bir stadı vermeye kalkıyor. Kimin malını kime veriyorsunuz? Devletten arazi alırken karşılığında devletin stadını vermeye kalkıyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır?

    Sözleşmeyi inceledikten sonra aşağıdaki soruların bir an önce kamuoyuna açıklanması gerektiğine inanıyoruz!

    Ali Sami Yen Stadının mülkiyet hakkı kime aittir?

    Toplam 44 maddeden ve 13 sayfadan oluşan sözleşmede;

    a) İmzaları bulunan beden terbiyesi genel müdürlüğü ile Galatasaray spor klübü hangi şartlarda anlaştılar?
    b) Bu anlaşmanın yürürlük maddeleri işlerlik kazandımı?

    c) 1997 yılının ağustos ayından beri benden terbiyesi genel müdürlüğü stadın yapılamamasından dolayı ne kadar zarar etti?

    d) Bu zarar yeni yetişen sporculara nasıl yansıdı?

    e) Her yerde şişli belediyesinden bahsedilmektedir. Şişli belediyesi projenin sadece ruhsat bölümünde mi yoksa projenin tamamında mı yer almaktadır?

    f) Proje yürürlük tarihi itibariyle hayata geçirilemediğine göre 44 maddeden oluşan sözleşme kadük olmamışmıdır?

    g) Mülkiyet sahibi bu anlaşmayı yok sayarak kamuya ait bu alanı ne zaman kamu yararına kullanacaktır? Bunu planladı mı?

    h) Galatasaray kamuya ait bu alanı satın mı aldı?

    i) Galatasaray spor klübü satın aldıysa hangi şartlarda satın aldı?

    j) Başka yerlerdeki arazi ile takas çalışması yapılmaya çalışılan Ali Sami Yen stadı Galatasaray tarafından satın alınmadıysa hangi hakla takas çalışması yapar?

    k) Ali Sami Yen stadının bulunduğu yerde yatırım planlanıyosa tapudaki sahibi sıfatıyla hareket edenler kimler?

    l) 44 Maddeden oluşan 07.08.1997 tarihli sözleşme ve bu sözleşme maddeleri içinde yer alan intifa hakkı Ali Sami Yeb stadının yeniden stad olarak yapılmasını emreder. Ancak bu alanda Galatasarayında içinde olduğu gruplar nasıl olur da iş merkezi, otel ve çarşı gibi yatırım çalışmaları yaparak kamuoyuna deklerasyonda bulunurlar?

    m) Adı geçen sözleşmedeki stad projeleri genel müdürlük tarafından sözleşmeye uygun olarak ne zaman onaylandı? Bunu onaylayanlar kimdir?

    n) Sözleşmedeki ödemeler genel müdürlük kasasına intikal etti mi?

    o) Etti ise Galatasaray klübünce zamanında ödendi mi?

    p) Zamanında ödenmediyse genel müdürlük yasal takibi yapıldı mı?

    Bu sorulara cevap bekliyoruz. Cevaplarımızı aldıktan sonra diğer sorulara da devam edeceğiz...''
    kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=187978
    gayrimenkul zengini olarak bilinen galatasaray, elinden mal çıkarmaya kıyamıyor, stad için devletten medet umuyor. Kendisine ait olmayan olan Ali samiyen stadını takasta kullanmaya çalışıyor. Bu adalet midir?

    Bir Klübü Büyük Yapan Taraftarlarıdır; GFB-KFY-CK-UNIFEB
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Nisan/2007
    Erkek

    eee amk fener anladı. Cimbomum dikecek 65 bin kişilk stadı ortya. eee

    acaba ne yapsakkta onlara prüz çıkarsak die düşünüor. yuhh amk

    avrupalılar stad yaparken birbielerine yardım adıor. ne den şehirler süper statlara kavuşsun die.

    bknz milan & int milan ve daha niceleri.

    bu fenerde neden gıcıklık topohumu var amk

     


    Rüyamda Ben Ve hazreti Fethullah hoca abey efendi aynı Keranedeydik. İkimizde Aynı Kaşarı Zükmek İstedik. Ben Qarıyı Ona Vermeyince Fışfışla Fışfışlaya Ağlamaya Ve Vaaz vermeye Başladı. "Evladım Dünya Geçicidir (fışfışpırrt) Paylaşamadığınız bişey Varsa; Önce Arkadaşına İkram Et. Sonra Sen Yap... :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimist69
    pesimist69's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

    6s kendi emeğiyle, kendi parasıyla yapsın stadını gör bak fenerbahçe nasıl destek oluyor. ama bir klüp bir çok gayrimenkul arazisi varken devlet malına konuyosa ona destek olunmaz. "ağlayıp sızlayıp bedavadan stat sahibi olmak varken niye kendi mallarımızı satalım" düşüncesiyle hareket eden bi takıma kim destek olurki?


    Bir Klübü Büyük Yapan Taraftarlarıdır; GFB-KFY-CK-UNIFEB
Toplam Hit: 731 Toplam Mesaj: 3