Sezer"Den Lübnana Asker Göndermeye Tepki
-
Sezer’den Özkök Paşa’ya sert tavır
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki devir teslim töreninde bir espri yapan Özkök, Sezer’den hiç beklemediği bir yanıt aldı, ortam buz kesti
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki devir teslim töreninden sonra verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Sezer sert açıklamalar yaptı. Sezer’e yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:
* BEN KARŞIYIM: Lübnan’a asker gönderilmesine ben karşıyım. Türkiye’nin kendi güvenlik sorunlarını çözmek dururken başka ülkelerin güvenlik sorunlarını çözmeye kalkmayı anlamlı görmem. Bölgedeki güvenlik sorununu çözmek Türkiye’nin görevi değil, Türkiye önce kendi güvenliğini sağlamalıdır. Ama ulusal çıkarlarımız asker göndermeyi öngörürse olur. Ama ben burada ulusal çıkar göremiyorum. Ben her yerde her platformda bu görüşümü söyledim. Milli Güvenlik Kurulu’nda da söyledim.
* SIRTIMIZI MI SIVAZLIYORLAR: Türkiye Cumhuriyeti büyük devlet demek oraya asker göndermemizi gerektirmez. Biz asker gönderince ya da göndermeyince bölgedeki durum değişecek mi? Niye bizden daha güçlü, daha büyük devletler göndermiyor da biz gönderelim diye sırtımızı sıvazlıyorlar? Maşallah biz karar almadan talip olduk.
* ATEŞKES DENMİYOR: Bizim terörle mücadelemizde uluslararası yardım görmediğimiz ortada. O konuda bize kimse hiçbir ülke destek vermezken biz başkalarının işlerini yapmaya kalkmayalım. İnsani yardım yapmak başka ama BM’nin 1701 sayılı kararı, asker eliyle insani yardım göndermek anlamına gelmiyor. Kararda ateşkes bile denmiyor, husumetin giderilmesinden bahsediliyor. İnsanı yardım amacıyla asker gönderilecek olsa dahi BM kararının netleşmesi, bunun koşullarının belirlenmesi gerekir. Ki asker eliyle insani yardım gönderilmesini doğru bulmuyorum. Asker eliyle insani yardım savaş durumunda yapılır. Barış durumunda ise asker eliyle insani yardım öngörülmez, insani yardım sivil kuruluşlar eliyle yapılır.
Kaynak:http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=26.08.2006&Newsid=85495&Categoryid=1
-----------------------------------------------------------------------------
Başından sonuna kadar katılıyorum. -
arada bi köşkten çıkıp böle resepsiyonlarda falan konuşuo canım.hakkını yememek lazım
-
pısırıkta olsa Ataturkcu bi yoneticimiz var bunada sukur ya hic olmasaydı?(gerci pısırık olması kendi istegi deil bu sartlarda ole olmak zorunda yoksa kaos olur)..sonuna kadar arkasındayım bizene lubnandan kendi ulkemizin guvenligini sagladıkmı ki elalemin guvenligini saglıcaz
-
adam herzaman olmasa da bu sefer sonuna kadar haklı ne şimiz war bizim lubnanda sawasın içine cemek istiolar
unutmadan
bülent arıncın buna yanıtı nedir bilen warmı aynen soyle
asker gonderme işinin cumhurbaskanıyla hiçbi alakası yoktur tamamen hukumetın,bizim işimizdir sezer bizim işimize karısamaz ne veto edebilir nede baska bişi
adam haklı sezer karısamazda sonucta o senın cumhurbaskanın boyle salakca saygısızca bi cewap werilirmi ? sonra aralarında iicene gerginlik baslıo -
iste diyorumya pısırık olması elinde olan bisey deil bre dallama sen kimsin lan cumhurbaskanına artistlik yapıyosun adam istese meclisi fesh etme yetkisi var ama iste kullanamıyo ulke kaosa suruklenmesin diye bu serefsizlerde bildigi icin adama demedigini bırakmıyo dallamalar sıfatını bil de konus kimsin lan cumhurbaskanına dil uzatıyosun
-
Bu arınç denen şerefsizin kaç tane açıklaması var.Böyle ama hala orada.Dilini kesmek lazım bunun..
-
doru dioda...sonuç.?
Toplam Hit: 860 Toplam Mesaj: 7