SGK Dan Anlayanlar Bakabilir Mi ? İşe Girdim Diye Devlet Maaşimı Kesmiş
-
Merhabalar,
Sigortalı ama -part- olarak işe girdiğimden dolayı babamın vefatından sonra aldığım ölüm aylığını devlet baboş kesmiş.
Aldığım para asgari ücret bile değil.
Bunun bir oranı filan yok mu ?
KYK bursu asgari ücretten az maaş aldığım için, kesilmezken bu iş nasıl oluyor ?
Yok mu bunun bir oranı ?
Tamam kardeşim sigortam var ama aldığım maaşa baktın mı ?
-
Hocam çıkacaksın işten başka çaresi yok. Keşke sorsaydın sigortalı işe girmeden önce.
Ayrıca part time da olsa. Part time çalışmadığın günlere GSS sokarlar yakında haberin olsun.
Yani ayın 10 günü sigortalısın diyelim. kalan 20 günü için GSS den borç ödemeni isteyecekler. (Bizzat yaşadım)
O 20 günüde kazandığın paraya göre hesap edecekler. Mesela aylık 600 TL para geçiyor eline. g2 pirimi ne kadarsa
g2 Aylık Primi/30*20 TL para borç çıkaracaklar. Yakın Ziraat bankası GSS borç sorgulamadan çıkar ya de E-devlet SPAS(Sağlık Provisyon Aktivasyon) sisteminden anlarsın.
Bu kadar saçma bir sistemde. Üniversiteli adamların çalışmasına engel olan ya da kayıt dışı çalışmasına destek olan ya da çalışmayıpta kös kös oturanlara destek olan bir sistem.
Bende yaşadım biliyorum.
Geçmiş olsun.
DrKill tarafından 27/Eki/14 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
DrKill bunu yazdı
Hocam çıkacaksın işten başka çaresi yok. Keşke sorsaydın sigortalı işe girmeden önce.
Ayrıca part time da olsa. Part time çalışmadığın günlere GSS sokarlar yakında haberin olsun.
Yani ayın 10 günü sigortalısın diyelim. kalan 20 günü için GSS den borç ödemeni isteyecekler. (Bizzat yaşadım)
O 20 günüde kazandığın paraya göre hesap edecekler. Mesela aylık 600 TL para geçiyor eline. g2 pirimi ne kadarsa
g2 Aylık Primi/30*20 TL para borç çıkaracaklar. Yakın Ziraat bankası GSS borç sorgulamadan çıkar ya de E-devlet SPAS(Sağlık Provisyon Aktivasyon) sisteminden anlarsın.
Bu kadar saçma bir sistemde. Üniversiteli adamların çalışmasına engel olan ya da kayıt dışı çalışmasına destek olan ya da çalışmayıpta kös kös oturanlara destek olan bir sistem.
Bende yaşadım biliyorum.
Geçmiş olsun.
Anasını satayım işe girdim param olsun diye,
Hem devletin parasından az maaş alıyorum.
Hemde gss borçlanıyorum öyle mi.
Vay anasını sayın seyirciler. Vay anasını.
zeybekustasi tarafından 27/Eki/14 15:49 tarihinde düzenlenmiştir -
malesef hocam keserler maaşını sgk ya girişinin 1. günü hemde
-
devlet tam gaz halkı sömürmeye devam ediyor. GSS borçu yüzünden benim arkadaşa 1.500tl borç gelmişti 3 aycık yüzünden.
-
biri bana bin lira burs verse param kesilmiyor. ama ise girip uc kurus para kazaninca kesiliyor oyle mi. burdan soyluyorum devleti dava edecegim. bunun bir siniri olmali. 500 lira bile alamiyorum.