Sıcakta Daldan Dala!
-
Cumhuriyetin ilk on beş yılında, on altı Kürt isyanı çıkmış. Neden acaba?
Biz bunlardan Şeyh Sait isyanını, bir de Dersim’i biliriz de ötekileri bilmeyiz (hani “Türk Amelia Earhart’ı” Sabiha Gökçen köylere bomba atmış falan.) Neden acaba?
Bu konuda bizzat Genelkurmay’ın kendisinin yayınladığı bir kitap var, ara ki bulasın, toplatılmış, ulaşılamıyor, neden acaba?
Cumhuriyetin ilk on beş yılı, cumhuriyetin en güçlü dönemi, memurlara sorarsanız “devr-i saadet”, Atatürk cumhurbaşkanı, İnönü birkaç yıl hariç başbakan, Genelkurmay’ın başında da koskoca Mareşal Fevzi Çakmak, on altı kere ayaklanma çıkmış, neden acaba?
Emre Aköz hatırlatınca kafama dank etti, ona da Mehmet Ağar hatırlatmış: Demokrat Parti devrinde, on yıl boyunca ayaklanma olmamış, İstanbul’da 6/7 Eylül 1955 gecesi patlak veren “lumpen ayaklanmasını” saymazsak, neden acaba?
Yoksa Celal Bayar ve Adnan Menderes vatan hainiydi de içimizdeki hainler “işte bizimkiler başımızda, olay çıkarmayalım” diye mi uslu oturuyorlardı? Hani son beş yıldır şeriatçıların da “düşük profil” gösterdikleri gibi?
Hava sıcak, kafamı toplayamıyorum, sorular çağrışımdan çağrışıma uçup duruyorlar kafamın içinde, yanıt bulamıyorum.
ASALA belası da, PKK belası da, terör belası da, Amerikan silah ambargosunun yanısıra, başımıza yetmişli yılların sonlarına doğru sarılmış... Yani, Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekilmeyeceği iyice anlaşıldıktan sonra, neden acaba?
Karşıdevrimci Adnan Menderes, iktidara gelir gelmez ezanın “Türkçe’den başka dillerde de okunabilmesine” izin vermiş fakat hemen ertesi yıl, 1951’de de “Atatürk’ü Koruma Kanunu” çıkarmış, neden acaba?
Demokrat Parti’nin Rum milletvekilleri de, Yahudi milletvekilleri de varmış fakat Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiç yokmuş, neden acaba?
Türkiye Kuzey Kıbrıs’ı “aldı” mı yoksa oraya yalnızca barış ve demokrasi götürmeye mi gitti acaba?
Ortalığı mayna edip çekilseydi bugün olduğu gibi bölünme tehlikesiyle gene karşılaşır mıydı? Acaba?
On binlerce insanımız kodeslerde inim inim inlerken Türk basını onları bırakır da Amerika’da aptal suratlı bir sosyete orospusunun kodese girmesiyle çıkmasıyla neden uğraşır acaba?
Acaba ben de Pilates topuyla hoplayıp zıplasam “sıfır beden” olur muyum acaba?
Bu Pilates’in, Roma İmparatoru Tiberius devrinde Filistin valiliği görevine getirilen Pontus Pilates’le bir ilgisi var mıdır acaba?
Ay şekerim bu yaz moda renkler hangileri acaba?
Ay acaba İclal Tuna’dan neden ayrıldı acaba?
Kürtler bağımsız ayağından meclise girerler de birdenbire partiye geçerler, şakırt diye de meclis grubu kurarlarsa darbe falan olur mu acaba?
Antalya’da Alman oğlan İngiliz kızını düdüklemiş, bundan bize nedir acaba?
Yani sonuçta Roberto Carlos mu daha çok gol atacak yoksa Lincoln mu acaba?
Yaşar Nuri Öztürk başbakan olursa beni astırır mı acaba?
Cumhuriyet Halk Partisi’ni Sosyalist Enternasyonal’den düpedüz kovacaklar mı, yoksa edebiyle kendisi mi çekilecek acaba?
Yoksa 1945 yılında çok partili düzene geçmekle erken mi davrandık, halkın olgunlaşmasını beklememekle hata mı ettik acaba?
1945 sonrası çok partili düzen oluyorsa, 1925 öncesi, daha doğrusu 1908-1925 arası tam tam on yedi yıl ananın örekesi mi oluyor acaba?
Hava çok sıcak, kafamı toplayamadım, bu yazının “ana fikrini” bulamadım, klimanız varsa siz bulun.28 Haziran 2007 Perşembe | Engin Ardıç
-
E.İ.K.Ö.K
-
Ieizhtzeihtzner bunu yazdı:
-----------------------------
E.İ.K.Ö.K
şu E.İ.K.Ö.K ne hacı yaf biz cahil kaldık???bu arada burda klimaya falan gerek yok hatta biras üşüyorum...ama bende tam anlayamadım:D
heralde dioki DP zamanında kürtler bişe yapamıo..DP ye oy verin gibi bişi heralde:Dbende yeni uyandım ondan:D
edit: yada tam tersi:D
-
bLuetuLips bunu yazdı:
Emre Aköz hatırlatınca kafama dank etti, ona da Mehmet Ağar hatırlatmış: Demokrat Parti devrinde, on yıl boyunca ayaklanma olmamış, İstanbul’da 6/7 Eylül 1955 gecesi patlak veren “lumpen ayaklanmasını” saymazsak, neden acaba?
Yoksa Celal Bayar ve Adnan Menderes vatan hainiydi de içimizdeki hainler “işte bizimkiler başımızda, olay çıkarmayalım” diye mi uslu oturuyorlardı? Hani son beş yıldır şeriatçıların da “düşük profil” gösterdikleri gibi?_____________________________________________________________________________________________________________
O zaman AKP ve Tansu ÇİLLER büyük milliyetçi diğerleri vatan haini çünki en son tansu çiller zamanında PKK bu kadar azgındı.
-
toprak reformu iptal edildi, 2.dünya savaşı bittiği için ordu mahsülü stoklamaktan vazgeçti, :D marshall yardımları alındı, mason locaları serbest bırakıldı, dini özgürlükler arttı, :) abd forever.Yoksa Celal Bayar ve Adnan Menderes vatan hainiydi de içimizdeki hainler “işte bizimkiler başımızda, olay çıkarmayalım” diye mi uslu oturuyorlardı? Hani son beş yıldır şeriatçıların da “düşük profil” gösterdikleri gibi?
o hep bizim adamımızdı :D önce abdye petrol arama izni verildi sonra bulunan kuyulara nato rezervi özelliği kazandırıldı :D bu kuyulardan petrol çıkartamazsın nato rezervi, saidi nursi efendimizin yakinen dostuydu kore savaşı için efendi hazretlerinin konuşmaları çok etkili oldu :P yazık oldu Menderese mekanı cennet olsunHava sıcak, kafamı toplayamıyorum, sorular çağrışımdan çağrışıma uçup duruyorlar kafamın içinde, yanıt bulamıyorum. ben kafana yardımcı olayım :P
ASALA belası da, PKK belası da, terör belası da, Amerikan silah ambargosunun yanısıra, başımıza yetmişli yılların sonlarına doğru sarılmış... Yani, Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekilmeyeceği iyice anlaşıldıktan sonra, neden acaba?
çeçenlere ne zaman destek verildi :) afgan mücahitlerine ne zaman destek verildi :) think thank. asala ruslar+yunanlıların eseri.
Karşıdevrimci Adnan Menderes, iktidara gelir gelmez ezanın “Türkçe’den başka dillerde de okunabilmesine” izin vermiş fakat hemen ertesi yıl, 1951’de de “Atatürk’ü Koruma Kanunu” çıkarmış, neden acaba?
neden acaba? menderes akıllı adamdı köy enstütülerini de kızlarla erkekler birlikte olmaz diye kapattı :D en güzelini yaptı. koyun gütmek için koyunun koyun olarak kalması lazım.
Demokrat Parti’nin Rum milletvekilleri de, Yahudi milletvekilleri de varmış fakat Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiç yokmuş, neden acaba?
Milliyetçi adamlar ruma yahudiye izin verirmi? vermez dar kafalılar. rumuda ermeniside yahudiside giricek türkten iyi yönetici olmaz, menderes biliyordu akıllı adamdı menderes.Türkiye Kuzey Kıbrıs’ı “aldı” mı yoksa oraya yalnızca barış ve demokrasi götürmeye mi gitti acaba? bence işgal türkleri alıp anadoluya dönselerdi olurdu.
Ortalığı mayna edip çekilseydi bugün olduğu gibi bölünme tehlikesiyle gene karşılaşır mıydı? Acaba? sıcak başına geçmiş
On binlerce insanımız kodeslerde inim inim inlerken Türk basını onları bırakır da Amerika’da aptal suratlı bir sosyete orospusunun kodese girmesiyle çıkmasıyla neden uğraşır acaba?
onbinlerce insanın neden hapse girmiş acaba + orospular iyidir herkese hizmet eder halkta orospuları sever, bende severim, sen sevmezmisin?Acaba ben de Pilates topuyla hoplayıp zıplasam “sıfır beden” olur muyum acaba?
denemediğin bişey hakkında neden yorum yapıyosun, pilates topu iyidir.Bu Pilates’in, Roma İmparatoru Tiberius devrinde Filistin valiliği görevine getirilen Pontus Pilates’le bir ilgisi var mıdır acaba?
pontus pilates saplı adam topla alakası olmaz :DAy şekerim bu yaz moda renkler hangileri acaba? beyaz vede açık gri.
Ay acaba İclal Tuna’dan neden ayrıldı acaba? tuna iyi çakamıyomuş :D
Kürtler bağımsız ayağından meclise girerler de birdenbire partiye geçerler, şakırt diye de meclis grubu kurarlarsa darbe falan olur mu acaba?
olmaz inşallah, demokrasi var insan hakları var. sizi daha çok mikilemeyi düşünüyoz :DAntalya’da Alman oğlan İngiliz kızını düdüklemiş, bundan bize nedir acaba? kaseti varmıymış?
Yani sonuçta Roberto Carlos mu daha çok gol atacak yoksa Lincoln mu acaba? tabiki carlos.
Yaşar Nuri Öztürk başbakan olursa beni astırır mı acaba? kıl adamdır yaptırabilir gazlı marul :D bi onu bide şu nurettin vereni sevmiyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi’ni Sosyalist Enternasyonal’den düpedüz kovacaklar mı, yoksa edebiyle kendisi mi çekilecek acaba?
kovmazlar, çekilmez hizipçi baykal bi yolunu bulur.Yoksa 1945 yılında çok partili düzene geçmekle erken mi davrandık, halkın olgunlaşmasını beklememekle hata mı ettik acaba?
arap yağı bol bulunca götüne sürermiş demokrasi neyinize :D önce okuma yazma öğrenin a.q. bence iyi olmuş hak etmediğin bişeye sahipsen yıkılsın gitsin. araplara türklere şiilere demokrasi bol geliyor basıcan monarşiyi a.q.1945 sonrası çok partili düzen oluyorsa, 1925 öncesi, daha doğrusu 1908-1925 arası tam tam on yedi yıl ananın örekesi mi oluyor acaba? güzel olurdu ingilizler, fransızlar,abd, almanlar da çok istedi hep bu cumhuriyetçiler engelledi. a.q. cumhuriyet var demokrasi yok olmaz böyle şey.
Hava çok sıcak, kafamı toplayamadım, bu yazının “ana fikrini” bulamadım, klimanız varsa siz bulun. Beynin fazla ısınmış hararet yapmış.