folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sıfır Aldığım Laptop Da Bios Pili Yok

Sıfır Aldığım Laptop Da Bios Pili Yok

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bunu biriyle paylaşmazsam çıldıracam :)

Cuma akşamı gold bilgisayardan samsung np270e5g-x04tr modeli laptop aldım. laptop kampanyalı 1200 tl idi. Amacım sadece internete girmek, 1080p videoları takılmadan kasılmadan izleyebilmekti ve ofis uygulamalarını kullanmak idi. Bilgisayarı felaket beğendim.

15.6 mat led ekran

core i3 2.4ghz

500gb harddisk

1gb nvidia gt720m ekran kartı

4 gb ddr3 ram 

...

kısacası çok beğendim aldım.

cihazda windows 8 tr yüklüydü fakat beğenmediğim için, samsung web sitesinden windows 7 ye nasıl downgrade yapılacağını öğrendim ve uyguladım çokta güzel oldu. Laptop ın pilini ihtiyacım olmadığı için şimdilik çıkardım. Bugün sabah işe giderken prizi anahtarından kapatmıştım, geldiğimde ise laptop ı açtım sistem saatinin 00.00 olduğunu gördüm ve tarihte epey gerideydi 2013 te. Haliyle windows otomatik güncelleme yapmıyordu. Ve bildirim alanı simgelerinin bazıları gözükmüyordu. Saati ve tarihi yenilediğimde ise bilgisayarı yeniden başlattığımda ise sorun olmuyordu. Bu sorun sadece sistem saati sıfırlandığında yaşanıyordu. 

Bunu bir iki kez test ettim laptopın bataryasını taktım herhangi bir  sorun olmadı. Fakat laptopı prizden kullandığım zaman prizi komple kapattığımda her seferinde bu sorunla karşılaştım.

Garantiye göndermeyi 1sn bile düşünmedim. Başına kesin bir iş gelir diye(Çünkü bizim sektörümüzde bozuk birşeyi yaparlarken kesin sağlam bir yerinide bozarlar). Açıkcası uğraşmakta istemedim.

Youtube da bir iki video izledim ve laptopı sökmeye başladım. Arka kapağı çıkardığımda pili ve yuvasını göremedim.

Anakartın birkaç vidasını söktüm kenardan bakılacak duruma getirdim. Ne göreyim bios pili yuvası boş. Ben ise orada pil vardır herhalde bitmiştir diye tahmin ediyordum. Az önce saatçiye gidip 5 tl ye pil aldım. geldim biraz takarken zorlandım ama yaklaşık 15-20 sn sonra taktım ve sistemi test ettim.

Artık prizi laptoptan çektiğimde, laptopı bataryasız bile kullandığımda saat ve tarih sıfırlanmaz oldu. Çok şükür bunuda atlattım :))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

ilginç bir üretim hatası :)

geçmiş olsun ama garantiye zıçmışsın :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1 yıllık sigorta iletideler mi müdür... Gold müşterinin ağzından girer burnundan çıkar satar o sigortayı...

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Gereksiz yere macera aramışsın kendine.Yarın öbür gün daha büyük bir arıza çıkarırsa garantiye göndersen garanti bakmaz içi açılmış der.Bu arada belirteyim mağazadan alınan elektronik ürünler 30 gün boyunca birebir değişim garantilidir.Yani sen mağazaya gitseydin ve durumu belirtseydin sana aynı laptopun sıfırını veya hediye çeki vereceklerdi.

Bu arada Windows 7'ye downgrade etme linkini atar mısın bi ?

mkyb tarafından 17/Mar/14 21:50 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Gereksiz yere macera aramışsın kendine.Yarın öbür gün daha büyük bir arıza çıkarırsa garantiye göndersen garanti bakmaz içi açılmış der.Bu arada belirteyim mağazadan alınan elektronik ürünler 30 gün boyunca birebir değişim garantilidir.Yani sen mağazaya gitseydin ve durumu belirtseydin sana aynı laptopun sıfırını veya hediye çeki vereceklerdi.

Bu arada Windows 7'ye downgrade etme linkini atar mısın bi ?

http://www.samsung.com/tr/support/model/NP300E5C-S06TR

fakat bu model farklı. Önemli olan bios ayarları ve disk bölümlemede diskleri silmek. böylece gpt sorunuda kalkıyor. gerisi windows 7 kurma. 

en son swupdate diye yazılım var internetten driverları indiriyorsun. Fakat windows 7 wireless ı görmeyebilir. tabi durum böyle olunca usb wireless modem takıp kullanman lazımki internete girip swupdate den driverları indirebilesin.  

Windows 7 ye geçmeden önce sw update i kur. Programda kurulum dosyalarını kaydet seçeneği var. Oradan driverları bilgisayarına indir usb ye veya dvd ye at. Windows 7 yükledinmi çat çat çat driverları yapıştırıverirsin iş biter.

Toplam Hit: 1977 Toplam Mesaj: 5