Sigara Tüketiminde Birinciyiz: 'Herkes En Az 100 Paket İçmiş'
-
önce istisnasız herkese söylediğimi söyleyim; "büyük tuvalet için" :D
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Türkiye’nin ortalama 17,1 adet sigara tüketimiyle dünyada birinci olduğunu duyurdu.
Sigara dünyada her yıl 8 milyon insanın ölümüne neden oluyor. TRT Haber’in aktardığına göre Özkaya geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 8 milyar paket sigara satıldığını belirterek şunları söyledi:
* Türkiye’de 80 milyon insan yaşıyorsa herkes en az 100 paket sigara içmiş demek.
* Yeni doğan bebekler dahil, son bir yılda şu an Türkiye’de yaşayan herkes 100 paket sigara içmişe denk geliyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ‘dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını’ olarak nitelediği sigara kullanımının gelişmiş ülkelerde azalırken bizde arttığı belirten doktor şöyle devam etti:
“Türkiye dünyada sigara tüketiminde zirveyi bırakmıyor. Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında 17,1’le dünya birincisi.
Bu rakam Yunanistan’da 15,7, İsrail’de 15,5, Japonya ve Avusturya’daysa 15,4 adet.”
ben iyi hatırlıyorum bu sigaraya önce hem sağlımıza zararlı diye hemde gördüğüme göre 3-4 günde bir şuan için internetten baktım en ucuz sigara 110 tl diyo bu kadar para veremem diye (: lisede bütün arkadaşlarım içiyordu başlamayacağıma eminim de ulan burda denemeyecem de nerde deneyecem diye arkadaştan sadece bir fırt çektim anında boğazımı yaktı o anda dedim "büyük tuvalet için" bi daha öyle kaldı, acı bir tadı vardı herkesi görüyorum ulan nasıl içine çekiyorlar diye merak ettim ama bi daha denemedim bile.
tekrar söylemek istiyorum; sigara içerken beni hatırlayıp kulaklarımı çınlatabilirsiniz; "büyük tuvalet için" :DDD
-
Japonya yeterince gelişmemiş demekki hocanın gözünde :)))
-

-
Zor biliyorum ama sigarayı bırakmanızı isteyen yakınlarınızı makaraya almayın, cidden iyi bir son yok. Uzun vadede hem hayat kaliteniz giderek düşüyor, hem de sevdiklerinizi üzersiniz. Ben yine haftada bir dal içiyorum ama sosyal içici düzeyinde tutabiliyorsanız pakete kıyasla ne ala :d
-
Cugarayı tbt sayeisnde bırakmıştım .
10 15 yıl önce sürekli sigara bırakma konuları açılıyordu . orda bay bi gaza gelmiş . sonra bırkmıştım
yüce şeyh olmasa zor olurdu .
-
Alezsian bunu yazdı
Japonya yeterince gelişmemiş demekki hocanın gözünde :)))
Japonya değilde Çin bu sigara konusunda bayağı ayrı bir boyutta. Eğer bir Çinli size kendi paketinden sigara ikram ediyorsa size saygı duyup arkadaşlık kurmak istiyor anlamına gelir. Sigara kullanmıyor bile olsa sigarayı almak zorundasın. Almayınca kabalık olarak görüyorlarmış.