Sigaradan Kurtulmak İçin Yollar
-
Sigarayı Anında Bırakın
Öncelikle sigaraya başladığınız ilk günleri düşünün , o şeyin lanet tadını düşünün.Verdiği zararı düşünün.
Ardından iyice bir niyetlenin.Karar verin.
Kararını verdiğiniz gün sigara içmeyin.Canınız çok isteyecek.Bilgisayar falan oynayın.Oynamazsanız betik yazın.Film izleyin.
Ertesi gün yani sigarasız 2. gününüz; Canınız her sigara isteyişte kaliteli meyveli maden suyu için.Hem sigaranın verdiği zararı bir nebze üzerinizden atarsınız,hemde canınız sigara istediğinde bunu içtiğinizde sigara içmiş gibi olursunuz.Şeftal,karpuz veya çilek tercih edin.Ama en az geçiren karpuzdur.Şeftali
en etkilisidir.Akşama kadar dayanın.Akşamda mısır patlatın.Öncelikle bütün gün akşam mısır patlatacağım diye gezinin.Böylece kendinize bir hedef koymuş olursunuz.Sigara satan marketlerin önünden geçmeyin. 3 gün ise kendinizi biraz daha iyi hissedeceksiniz.Bu günde aynı şeyleri uygulayın.Sigarayı düşünmemek için elinizden geleni yapın.Sigara içilen ortamlara gitmeyin.İçeni görmeyin. 4 gün ise iyice isteğiniz yatışacaktır.Nikotin vücudunuzdan atılıyor.
Bu 4. gün bir maden suyu şişesi bulun. (Sokaktan değil tabi :) )Maden suyu şişesinin ağzının içine ters olarak bir sigara yakın.Veya patlıcan közleyin.Dumanını şişenin içerisine yedirin.Ardından şişeyi yavaşça suyla doldurun.Maden suyu şişesinin ağzını sıkı sıkıya bir şeyle eski kapağıyla olabilir kapatın.Ama delik kalmamalı.Önce 15 saniye çalkalayın.Sonra hemen buz dolabının derin dondurucusuna koyun.Burada çözünme olabilir.2-3 saat sonra dolaptan çıkartıp.Bu suyu
ağzınızda günde 3 defa 2 kere çalkalamak için kullanın.Ertesi günler eğer kararlıysanız bu meretten kurtulacaksınızdır.
-
sigara kullanmıyorum ama paylaşım için sağol o iğrenç velletin nesini seviyorlar
-
abi bağımlısı olan bıraksın ama benim gibi 3 haftada bi diken varsa dokunmayın zevki çok büyük hele puro olunca :)
-
dostum paylaşım için saol. başladığımdan beri içmediğim gün olmadı. hastayken bile tat almasamda yakıyodum. fark ettimki tamamen psikolojik. bazı durumlarda saatlerce içmesem bile eksikliğini hissetmiyorum...
-
sonra iççem sonra iççem diyin baya etkisi varmıs :D
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle sigaraya başladığınız ilk günleri düşünün , o şeyin lanet tadını düşünün.Verdiği zararı düşünün.
-----------------------------İlk günkü tadı ve faydayı hiçbi zaman almadım. Eğer o güne geri döner de sigara içmezsen daha kötüsünü yaparım.
-
sigara nın tek bir avantajı var bana göre sivrsinekler ısırmıyor bildiğim kadarıyla sigara içen insanları
-
Mesaj ZaL tarafından 3 Haziran 2008 (Sali) tarihinde yazıldı.
Sigarayla alakalı uzun bir geçmişin yoksa,yaşayabileceklerini uzun uzun anlatabilerek bırakmanı öneririm.Bende sigara kullanan bir insanım ve sigara içen birinin sigara içmeyen birine sigara içme diye öneriler yapması mantıken ters olarak algılanabilir.Fakat zihninde sigaraya şuanki düşüncelerini bir nebzede ollsa aksine çevirecek ümidiyle bunları senle paylaşmak istiyorum.
*İlk her zaman cezbedicidir,bu herşey için geçerlidir.Yaşadığın her ilk vucudunda ve beyninde daha önceden yaşamadığın hisler yaşatacağı için nefisin ve egoların bunun tekrarına ihtiyaç duyacaktır.
*Sigara içmeyi hak edinmiş beynin nikotinin de doğurduğu bağımlılık halleri nedeniyle bunu küçümseyecek fikirler oluşturacaktır.''Herkes içiyor,aman sigarada ne varki,büyüdün sen artık v.s" Bu fikirlere kapıldığın andan sonra yeni bir sen'e merhaba diyeceksin ve sen farkında bile olmadan hayatının orjin merkezinde yer alacak.Gittiğin her yerde seninle olacak,sabah uyandığında aklına gelen ilk şey,gün içerisinde sürekli zihninin bir yerini tırmalayan sağlıklı düşünceler üretmene birazcıkta olsa engel olacak yeni arkadaşın olacak,sigara içemediğin yerlere gitmek istemeyeceksin (akraba ziyaretleri,ailenle herhangi uzun bir birliktelik,sigara içtiğini bilmeyen herhangi bir insanın yanı.
*Maddi açıdan artık rütin ve değişmez olarak alacak bütcendeki yerini,onun parası hep ayrı olacak ve maddi sıkıntıların varsa sana ciddi problemler doğuracak,ulaşamadığın durumlarda nefret ettiğin bir insandan bile isteyecek hale geleceksin,oysa önceleri bu düşüncelerin çok farklı olabilir sevmediğin bir insanın yanı sana hiç cazip gelmeyebilir işte tam olarak sigarayla bundan vazgeçeceksin.
*Pırıl pırıl dişlere,komprosör gibi bir akciğere,tertemiz bir cilde an itibariyle sahip olabilirsin,sigaraya hayatında öncelik vermeye başladığından sonra sana verilen bu güzelliklerede veda edebilirsin.Özetle sağlık açısından sana bir sürü aksilik yaşatabilir.Ayrıca, eğer koku konusunda hassas bir insansan yada cevrende hassas olan insanlar varsa üzerindeki kokuyla direkt - not alacaksın kendinden ve cevrendekilerden.
*Son olarak ; Avakado yememiş bir insanın canı asla avakado istemez sadece merak bunu tetikleyebilir.Bir meraktan, görerek uyguladığın,istemeden bir anda maruz kaldığın bu illetti avakado mantığıyla silebilir daha önce hiç tatmamıs gibi bundan sonraki hayatına böyle olumsuzluklara maruz kalmadan devam edebilirsin.
Belkide bunlardan ziyada şuan ailenle yaşadığın olumsuzluğu göz önünde bulundurarak buna neden olan şey için böyle birşey yaşamanın ne kadar yaşanılabilir olduğuna iyi karar vermelisin.
Bunları nasihattan ziyade,sadece yaşanmışlıkların aktarımı olarak algılamanı isterim.Umarım bu vesileyle, bu illete "merhaba" yerine "elveda" dersin.
-
abi bu başlığı okurken bile sigara içiyorum.irade sıfır.bi bok olmaz bendne siz bari kurtulun. sağolun paylaşım için.
-
bırakmak için etkili yollar olabilir ama, sigara gibi bir güzellik bırakılır mı hiç?
70 yıl stres içinde yaşayacağıma 55 yıl yaşar ama stresimi atıp rahat yaşarım..
-
NapsteR bunu yazdı:
-----------------------------
sigara nın tek bir avantajı var bana göre sivrsinekler ısırmıyor bildiğim kadarıyla sigara içen insanları
-----------------------------alakası yok. eniştem kaç yıldır sigara içer. bize geldiklerinde sinekler en çok onu ısırıyor... ;)