Sigorta Başlamadan İstifa Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

mrb.

işe girdikten sonra ilk ay 15. gün işten çıkışta sigorta olmadığı için maaşı verirlermi? bazı şirketlerin deneme süresi ayağına yatıp sigortada olmadığı için 15 günlüğün üstüne yattığını duydum.

sorun çıkarsa kanıt olarak ne gösterilebilir? 

Nerde o eski TBT...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    Deneme süresi kalktı diye biliyorum işe başladığın gün sigortanı başlatmak zorundalar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

hiçbir şey gösteremezsin malesef Adam senin paranı vermez se vermez çünkü pararnı vermedi diye sgk ya hizmet dökümünle başvururoyrsun oda olmayınca işverenin insafına kalmış kardeş

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

malesef adamın insafına kalmış...

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokorecci
    kokorecci's avatar
    Erkek
    Daha önceden oldugu gibi deneme süresi diye birşey kalmadı artık. He sözleşmeyle deneme süresi belirlenebiliyor ancak işe başladıgın gun sigortaya bildirimini yapmak zorundadır. Bir süre deneme olarak belirlenmiş olsada o süre içinde de sigortalı çalışmak-çalıştırmak kanuni zorunluluktur. he sigortanı yapmamış ise çalıştıgını ispatlaman gerekecek işyerinden şahit bulman lazım ki büyük ihtimal buna kimse yanaşmaz. Hala çalışıyorsan bir mesai saati içinde noter getirip çalıştıgını tespit ettirebilirsin tabi buda 15 gunluk çalışman için alacağın paraya değer mi sen karar ver. Olması gereken ise işe başladıgın gun sigorta bildirimini kendin yapman idi. Çoğu çalışan bu yükümlülüğünü bilmez ki bilsede işverenin hoş karşılamayacağı için yapmaz. Ancak olması gereken bu en azından kanunen...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Kaç gün çalıştıysan hesapla avans çekmek istediğini söyle para al çık

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

sigortan başlamadan istifa edersen eğer adamın insafına kalmış olay ne kadar verirse al hır-gür çıkarmak sana kalmış.Hukuki yollara başvuracaksan elin boş dönebilirsin çünkü çalıştığına dair belgen var mıdır?İşyerindekileri şahit gösterirsen çamura yatabilirler,sonucunda patron korkusu..

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

işe hangi ara girdin sen :D

Toplam Hit: 1746 Toplam Mesaj: 8