folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Sıkıştırılmış Arşiv Dosyaları Sorunu



Sıkıştırılmış Arşiv Dosyaları Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2007
    Erkek

    İnternetten indirdiğim .zip veya .rar uzantılı dosyaları zipten çıkarmaya çalıştığımda %99 lara filan gediği anda veriyor ve bunu sürekli yapıyor. Özellikle boyutu büyük olan dosyalarda. Biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım. Telefon kablosundaki parazitlerden bahsediliyor, pek inandırıcı gelmedi açıkcası. Bir fikri olan varmı?


    Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    Büyük ihtimal CRC hatası alıyorsun. Bir sürü faktör var bu hatayı alabilmen için.

    Ve doğru söylemişler telefon hattındaki parazitler dosya verilerinin yanlış iletilmesine haliyle CRC hatasına sebep olabilirler. Fazla uzatmadan söyleyeyim ben sana ağırlıklı ihtiml ram'lerin problemli olabilir. Hemen bir test yapabilirsin kendi kendine. Bilgisayarında bulunan büyük bir dosyayı büyük dosya olmasada olur, bir çok dosyayı yan yana getirsende olur. Bunları sıkıştır. Daha sonra açmayı dene. Şifrelemene falan gerek yok. Normal düzeyde sıkıştırmayı kullan. Hata verirse ağırlıklı olarak ram'inde hata var yanlış yazıp okuyor demektir. Ramlerini değiştirmen gerekir. Sana bir çok noktada salak salak hatalar almana ya da bu gibi gereksiz durumlar ile karşılaşmana sebep olacaktır.

    Detaylı olarak söylemek gerekirse;

    fiziksel olarak; servis sağlayıcın, servis sağlayıcının kablolarındaki sorunlar, servis sağlayıcındaki kabloların kalitesizliği, telefon hattı kablosu, modem, ethernet ile bağlanıyorsan kabloya etki edebilecek manyetik alan, ethernet kartı, usb ile bağlanıyorsan usb kablosu, usb aleti, wirelesste bağlantı kurduğun alet ile aranda bulunan radyo dalgaları üreten aygıtlar(diğer wireless bağlantıları, kablosuz telefonlar, mikrodalga fırınlar gibi), ramlerin, harddisk'in, aynı zamanda bu problemler veri indiriyor olduğun serverlarda da olabilir. Aklıma gelenler bunlar.

    yazılımsal olarak ise, dosyanın crc hatalı olarak sıkıştırılmış olması.


    Sadece bi imza..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    muhtemelen crc hatası alıyorsundur. downloadlarını elinden geldiğince download programı kullanarak yap özelliklede internet download manager bu konuda gayet başarılı. flashget ile çok crc hatası alırdım ancak idm ile nadiren alıyorum.

    ek olarak dosyalarını onarmak istersen Rar Repair Tool adlı bir program var ZRT Labs'ın programı. onu indir bir şekilde onararak çıkartıyor rar içinden en az kayıp ile.


    Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mart/2008
    Erkek

    Antivirüs kullanıyorsan devre dışı bırakıp tekrar dene, farklı web browserlarla dene..


    Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 1290 Toplam Mesaj: 4